Ladataan...
Kasvukäyrillä

Vappupallo.

Olen saanut sen lähes joka vuosi, ensin vanhemmiltani ja myöhemmin mieheltäni. Joka vuosi se on ilahduttanut minua yhtä paljon, aikuisiällä erityisesti siksi, että se on tuonut mieleeni se tunteen kun lapsena kaupungilla näki vappupallomyyjiä ja ääni väristen pyysi äidiltä tai isältä "saaaaaanko?", kädestä vähän nykien. Ja se riemu kun sen sai (harvoin tosin ensimmäisellä pyyntikerralla viikkoa ennen vappua)! Voi kuinka se pientä ihmistä ilahduttikaan. 

Tänä vuonna vappupalloni sai neiti S. Ja vaikka hän ei vielä perinteistä ja äidin muistoista mitään ymmärräkään, niin olihan se ihana katsoa, kuinka se pientä riemastutti: sitä on hauska katsella ja vielä hauskempaa on kun sattuu saamaan narun käteen ja sitä voi heiluttaa, täysiä! Ja voi kuinka se minua ilahduttikaan edelleen, tuo vappupallo, joka ei enää ole minun. Ilahdutti ehkä kaikista palloista eniten!

 

Äidin viimeinen vappupallo 2012:

 

Neidin ensimmäinen 2013:

 

HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE!

 

PS. Ehkä saan vähän itsekin huitoa pallolla? (salaa)

Ladataan...
Kasvukäyrillä

A P U A !

Meillä päristään. Ruokapöydässä. Kokoaika. Joka lusikallisella.

Äärimmäisen ärsyttävää.

Neiti S on jo tovi sitten oppinut uuden taidon: pärisemisen niin, että sylki lentää kaaressa. Uusi tapa sen sijaan on tehdä sitä syödessä. Soseet lentää naamalle, pöydälle, seinälle, lamppuun, lattialle, silmään ja joka paikkaan. Hiuksissani on tälle päivälle jo kaurapuurot, vadelmasose sekä kana-kasvissose (onneksi on tulossa vappu, niin voi aina vedota luomuvärjäykseen vapun kunniaksi). Ruokaa ei siis juurikaan päädy neidin mahaan asti.

Näin:

ja näin:

 

 

Mitä ihmettä tälle voi tehdä?  Kuinka voin opettaa puoli vuotiaalle, että tämä ei tosiaankaan ole hyvä juttu, vaan sen ruuan kuuluisi päätyä sinne mahaan, eikä marsun lailla ensi hamstrata sinne poskiin ja sitten päräyttää kaikki pihalle?

Kiitos ja anteeksi. Tämäkin jo helpotti vähän.

 

PS. Haluan esittää julkisen kiitoksen koirilleni, jotka urhollisesti siivoavat kaiken, joka neidin suusta päätyy lattialle, ja näin tekevät elämästäni hieman siedettävämpää.

 

Ladataan...
Kasvukäyrillä

Terveisiä Tukholmasta!

 

Matka oli erittäin onnistunut, ei kovin paljon paremmin olisi voinut mennä :)

Kaikki huolet, joita lähtiessä oli, oli aiheettomia:

- Emmaljungat olivat aivan kelpo menopeli laivalle

- Viking Gabriellan iso perhehytti mahdutti sisäänsä matkalaukut, neidille matkasängyn (jonka sai laivalta infosta pyytämällä) ja vaunut ilman taisteluita. Liikkuma tilaakin jäi. Suosittelen siis ehdottomasti vauvan kanssa matkustaville!

- Laivan buffet ravintolassa saimme suorastaan ensiluokkaista palvelua, kun vaunut havaittuaan henkilökunta siirsi meidän kanssa saamaan pöytään varatut toiseen pöytään istumaan, jotta neidillä oli turvallisen paljon tilaa, ja huom. pyytämättä. S suoriutui haastavasta "aikuiset syö ravintolassa" -tapahtumasta häkellyttävän hyvin, touhuilii lelujensa kanssa rattaissaan ja seurusteli iloisena. Ruokailuaika vanhemmille: 1h 45min mennen tullen!

Ruokakin oli hyvää ;)

 

Aamupala tunnelmia.

- Neidin ruuat sai helposti lämmitettyä ravintolassa sijaitsevassa mikrossa.

"Pienen" miinuksen joudun antamaan matkasängyn edellisen asukkaan yöpalasta, omenasta, pohjalevyn ja kankaan välissä ;)

Päivä Tukholmassa sujui rattoisasti kävelle, kahvitellen ja shoppaillen. 

Kungsträdgården

Vinkkinä muille vauvaperheille Cafe Söderbergistä, Kungsträdgårdenin reunalta löytyi 5Kr hinnalla hoitopöytä, meille se ainakin oli sopivasti matkanvarrella mennen tullen.

Pakollinen pyörähdys ;)

 

Taas yksi haaste kohdattu ja voitettu, hurraa! Kiitos perhe <3

Ei siis muuta kuin uusia kohti!

 

PS. 

Löytyi sieltä äidillekin jotain kotiin tuotavaa ;)

Pages