Ladataan...
Kasvukäyrillä

POLKUPYÖRÄ!

Perjantaina kävin ostamassa neiti S:lle pyöräilykypärän, ihan vain harjoitteluun ja käytettäväksi muovisella kolmipyöräisellä pärrämiseen. Siinähän kävi sitten niin, että pyöräiy olikin niin pop, että (ilman peltoreita) ei äidillä riittänyt hermo muovipyörän työntelyyn. Pitää muuten aivan järkyttävää meteliä hiekalla. Ja asfaltilla. Ja ihan missä vain.

Pohdiskelimme potkupyörää, sillä oikea pyörä tuntui vielä aivan utopialta. Kuka nyt ostaisi 1,5-vuotiaalle polkupyörän? Potkupyörässä oli vain yksi mutta: vauhti. Sitä ei nimittäin meidän neidiltä puutu, vaikka menopelinä on vain jalat. Karkuun juokseminen on nyt todella in, joten vain ajatuskin pikkuneidistä potkimassa minua karkuun pyörällä sai minut tekemään päätöksen: EI. Ensin vähän järkeä.

Jatkoin netisä surffailua: entäpä ihan kunnon kolmipyörä? Se olisi varmasti oikea juttu nyt. Hintoja selailtuani ja todettuani, että ne ovat aivan yhtä kalliita kuin oikeatkin pyörät jäin vielä miettimään ja jatkoin selvittelyä. Soitin jopa ystävälleni, joka on yhden pojanviikarin opettanut jo pyöräilemään. Pojan, joka neiti S:n lailla oppi reilusti alle vuoden iköisenä kävelemään. Ja juoksemaan. Olimme molemmat kallistumassa oikeaan pyörään.

Edelleen kysyin itseltäni samaa kysymystä: kuka ostaa 1,5-vuotiaalle oikean pyörän?!

Noh, näköjään ainakin me!

Intersportin valikoimassa olevista Nopsa -pyöristä kolmipyöräisessä ei jalat yltäneet polkimille ja myyjäkin totesi ääneen asian, jota itsekin olin ajatellut: se olisi taas yhden kesän juttu.

12 -tuumaisessa Nopsan Picnic mallissa neidin jalat yltävät polkimille (vaikka eihän hän mitään vielä polje, vaan vapaamatkustaa jalat polkimilla), tangolla saa työnnettyä (kunhan ohjaus varmistuu vähän) ja tämä menopeli on varmasti sopiva vielä seuraavanakin kesänä!

 

Harjoitukset ovat jo kovassa vauhdissa ja neiti S rakastaa pyöräänsä. Hän oppi heti pitämään kiinni ja sanomaan "ojaan" kun ohjaus alkoi herpaantumaan. Olen ällikällä lyöty. Uskon, että teimme oikean valinnan.

 

Jään mielenkiinnolla odottamaan miten taidot kehittyvät kesän aikana!

 

mukavaa alkanutta viikkoa!

M, joka uppoutuu sohvan uumeniin ja aikoo nauttia tekemättömyydestä loppu illan

 

PS. Kypärä on muuten SpeCtran, ja on aivan loistava käytössä. Takana oleva kiristys toimii hienosti, kun kypärä on päässä, eikä se jää "tyhjänä" heilumaan! Käyttöikä 1-3 vuotta.

Ladataan...
Kasvukäyrillä

Muistatteko tämän: http://www.lily.fi/blogit/kasvukayrilla/mun-sydamella-kypara.

Silloin neiti oppi juuri kiipeämään ja tuli jatkuvalla syötöllä alas mistä milloin. Jatkuva kolina sai äidin sydämmen nyrjähtämään ja hän käveli Prismaan ostamaan sumopainijan hatun lapsensa päähän.

Näin jälkeen päin voin kertoa, että "kypärää" käytettii pari päivää. Meno ei suinkaan rauhoittunut, mutta kaikki osapuolet tottuivat uuteen vaiheeseen. Tippumisia ja kohluja on tullut ja tulee varmasti vielä tulemaan, tuolla menolla ja meinigillä!

Eilen kuitenkin harpoin taas kauppaan ja ostin kypärän. Tällä kertaa kuitenkin ihan oikean pyöräilykypärän! Ajelu kolmipyöräisellä (työnnettynä) on suurta viihdettä, joten on tullut aika totutella pyöräilykypärään. Neiti S on uudesta kypärästään niin ylpeä, että enemmän taitaa olla niin, että totuttelua tarvitaan vain siihen, että sen suostuu ottamaan poiskin!

ylpeä uuden kypärän omistaja <3

 

Kuulin muuten lastentarvkeliikkeen myyjältä, että potkupyöriä on ostettu jo 1,5-vuotialle, osaatko sanoa siitä mitään? Voisiko se olla jo ajankohtainen tälläiselle pienelle vilkerille?

 

aurinkoista viikonlopun jatkoa

M

Pages