Ladataan...
Kasvukäyrillä

 

Lentomatka vilkkaan lapsen kanssa. Se oli ehdottomasti se, joka eniten jännitti koko lomamatkassamme. Neljä tuntia lentokoneessa ja lentokentällä sählääminen. Olimme kertaalleen aikaisemmin onnistuneet lentokentällä, mutta tuolloin Helsinki-Vantaa (Rovaniemen kentästä puhumattakaan) oli melko tyhjä. Ja matkatavara määrä mitätön verrattuna tähän kertaan.

Kyselin vinkkejä matkaan etukäteen ja sainkin erittäin hyviä sellaisia, kiitos niistä! Lisäksi tein listan asioista, jotka minun mielestäni olisivat ehdottomia, jotta selviytyisimme matkoista mahdollisimman sujuvasti.

Listani näytti tältä:

- Turvareppu lentokentille (ja ehkä perillä liikkumiseen)

- Maitoa ja naposteltavaa

- Unipupu

- iPad täyteen ladattuna katseltavaa

- Piirustusvälineet

- KÄRSIVÄLLISYYTTÄ (vanhemmille)

 

aamu kuudeltakin meiltä löytyi virtaa niin, että vain hyvin tärähtäneitä kuvia olisi käytettävissä,

tuo metri narua oli enemmän kuin riittävästi ;)

Turvarepun sain hankittua viimetingassa Hattentatista heidän pienellä avustuksellaan, kiitos siitä tuhannesti, säästyimme todennäköisesti monelta kriisiltä!

Ja siis todella, onneksi saimme, sillä reppu oli kentällä liikuttaessa aivan loistava! Neiti S kantoi sitä ylpeänä, olihan kyytiin yhdessä pakattu Unipupu, Ammu ja pari kirjaa. Hyvin tärkeä tehtävä siis <3 Repun kanssa liikkuminen oli vaivatonta, Neiti paineli edelläni ja minulla oli itsellä vapaus liikkua paremmin. Hän sai tuntea olevansa vapaa, ei nimittäin juurikaan enää välitä rattaissa oleilut, jos ympärillä on jotain kiinnostavaa.

Helsinki - Vantaan helpotuksista lapsiperheille oli meille ainakin suunnattomasti hyötyä ja saimme hyvin apua matkatavaroiden kanssa, kun rattaita piti viedä eri hihnoille muiden laukkujen kanssa. Ne kannettiin sinne meidän puolestamme. Lentokoneessa sen sijaan neidin nukkuessa saimme ruokamme eri aikoina, näin molemmilla oli mahdollisuus nauttia ruoka ja kahvi rauhassa.

Muut listani asiat osoittautuivat myös tarpeellisiksi lentokoneessa vietetyn ajan kannalta, lukuunottamatta piirutusvälineitä ja kärsivällisyyttä. Koko 3 tuntia ja 45 minuuttia kului nimittäin mennen tullen erittäin iloisissa tunnelmissa. (Tästä lienee kiittäminen lentoaikoija; toinen kukonlaulun aikaan ja toinen päiväuniaikaan.) Neiti S nukkuin nimittäin mennen tullen ensimmäiset kaksi tuntia, nukahdettuaan heti nousun jälkeen ja loppuajan hän katseli Ystävien Kylää iPadiltä. Eli jos itse lomamatka yllätti positiivisesti, kuten edellisessa postauksessani hehkutin, niin kyllä muuten yllätti matkatkin!

kello kuusi aamulla kaksi unista matkailijaa

Mitä repun käyttöön perillä lomakohteessa tulee, ei sillä juuri ollut siellä käyttöä, johtuen ainoastaan siitä, että neiti oli saatava rattaisiin suojaan auringolta. Muutoin reppu olisi ehdottomasti palvellut myös siellä. Meillä reppu tulee jatkossa ehdottomasti kulkemaan mukana niin kauppakeskuksissa kuin kaupungilla, vaikka rattaat mukana olisivatkin. Näin ei tarvitse kuluttaa aikaa kinasteluun, että kävelläänkö käsikädessä vai ei ;)

 

Skip Hop valjasreppu, Pöllö

(kuva: Hattentatti)

 

Hattentatin valikoimasta löytyy muuten useita eri hahmovaihtoehtoja repuista, sinne pääset tästä: Klik! Ja huippu-uutisena niille, joiden kiinnostus heräsi, voin nyt tarjota teille mahdollisuuden hankkia tuon repun hieman huokeampaan hintaan:

Alennuskoodilla "kasvukayrilla" saa nyt 15.8. asti -15% Skip Hopin turvarepuista!

Jos mieleesi heräsi kysymyksiä repusta tai lentomatkustamisesta taaperon kanssa, esitä ihmeessä kysymyksesi kommenttiboksissa, vastaan erittäin mielelläni!

 

turvallisia ja viihtyisiä matkoja kaikille muillekin!

M

 

Postaus toteutettu turvarepun osalta yhteistyössä

Hattentatin kanssa

Ladataan...
Kasvukäyrillä

Kun pari viikkoa ennen lomamme alkua varasimme matkan Rodokselle, oli tunnelmat vielä melko sekavat; vesirokosta oli juuri toivuttu, korvatulehdukseen määrätty antibiootti vasta loppumassa, työkiireet, auto päätti olevansa huollon tarpeessa, ei mitään kokemusta lapsen kanssa matkustamisesta ja suuret epäilykset siitä, että rahat olisivat menossa hukkaan. (Pessimisti ei pety?)

Olimme kuitenkin päättäneet, että minun huimasta kahdesta lomaviikosta edes toisella saisi luvan paistaa aurinko ja olla lämmintä (no koska karma, olisihan sitä ollut täälläkin, vaikka juhannuksen jälkeen ei vielä todellakaan näyttänyt siltä!) Lisäksi haaveilin kuollaksen edes hetken verran ajasta, jolloin päivätahtiani ei määrittelisi ruoanlaitto, siivoaminen ja pyykinpesu (tai siitä keskusteleminen).

Irti arjesta, sen minä halusin.

 

Koska ensisijainen tavoitteeni oli yllämainittu ja mukana 1,5 -vuotias virtapiiri valikoitui matkakohteemme, hotellimme sen perusteella ja sokeriksi pohjalle vielä "laiskan lomailijan" all inclusive pakettiimme. Ja näin jälkeen en voi kuin todeta, että emme olisi voineet paremmin valita! Väljät aikataulut, isot lasten altaat, uimaranta, leikkipaikat ja lasten discot tekivät olemisesta hyvin helppoa. Ja kun siihen vielä lisätään monipuolinen ja jatkuva ruokatarjoilu oli äidin (ja isin) lomamatka juuri sitä mitä kaivattiin.

 

 

Kun tekemistä oli riittävästi ja pystyimme noudattaamaan sitä yhtä ja ainoaa sääntöä, jonka loman varalle teimme, neidin ehdoilla, emme ajautuneet kertaakaan koko lomamme aikana epätoivoisten minäitsekohtausten valtaan ja viikko soljui kuin itsestään eteenpäin.

Ensimmäisen päivän aikana meille muodostui lomarytmi (jota olimme hieman esihioneet jo edellisellä viikolla myöhästämällä nukkumaan menoaikaa), johon kuuluui joka päivä syömistä, kävelyä uintia, kolmen tunnin(!) päiväunet ulkona, uimista syömistä kivien heittöa ja minidiscoa. Ja kuulinpa ensimäisein kerran neidin suusta myös lauseet "haluan nukkumaan" ja "minulla on nälkä"! Ilmeisesti ohjelmaa oli riittävästi?

 

 

 

Yhden päivän uhrasimme asioille, joita me lomamme aikana halusimme erityisesti tehdä eli nähdä muutakin kuin hotellin ympäristön. Vuokrasimme allemme Jeepin ja lähdimme ajelmaan ympäri saarta. Tämän päivän neiti käytti voimia keräten ja pääasiallisesti nukkuen ilmastoidussa autossa sillä aikaa kun äiti ja isi leikkivät Ace Venturaa Jeepin katosta etupuoli auki.

 

 

Jos yhtä asiaa ihmettelen tosissani, niin se on se, kuinka meidän normaalisti ruoan suhteen niin kranttu neitimme veteli ruokaa napaansa kuin isompikin tyttö! Siis uskomattomia määriä. Ja lihaa, joka ei kotona juurikaan maistu. 

 

 

Jos kaiken tämän haluaa kiteyttää yhteen lauseeseenen olisi koskaan voinut kuvitella, kuinka noinkin pieni voi nauttia niin paljon tuollaisesta lomasta <3 Ja jokainen vanhempi varmasti tietää mitä tarkoitan jos sanon, että sen näkeminen oli ehdottomasti parasta lomassa.

 

 

lämmintä alkanutta (arki)viikkoa

M, joka jo valmistelee kirjoitusta lentokenttärumbasta ja lentomatkoista, se siis seuraavaksi tarjolla, pienellä yllärillä höystettynä!

 

PS. Allekirjoittaneet ensimmäinen #MOMFIE postaus on julkaistu tänään! Käy kurkkaamassa, mikä esittelemäni vaate on jo päätynyt ainakin Emminkin vaatekaappiin ;)

Ladataan...
Kasvukäyrillä

Terveisiä Rodokselta!

Matka oli niin onnistunut ja täydellinen, että ihan oikeasti jopa ihmetyttää! Periaattemme lapsen ehdoilla osottautui olemaan juuri oikea suhtautumistapa, kun matkassa on vikkelä 1,5-vuotias mukana.

Nyt olemmekin sitten viikon pulikoineet, syöneet paaaaaljon jäätelöä, käyneet Jeeppi ajelulla, diskoilleet joka ilta (saksalaisten) lasten discobiisien tahdissa ja heitelleet todella monta kiveä mereen.

 

En olisi suurimmissakaan kuvitelmissani voinut ajatella, kuinka paljon tuo pieni tyttö nauttisi! Ja kuinka paljon itse nautin katsellessani lapseni riemua.

Ihana (ja uuvuttava) viikko on nyt takana ja arki palailee pikkuhiljaa. Matkalaukut on purettu ja äiti haaveilee elokuvan katsomisesta. 

Ensi viikolla luvassa on tarkempaa reportaasia muun muassa naperon kanssa lentämisestä sekä muita lomafiilistelyitä!

 

lämmintä lauantai-iltaa

M

 

PS. Kai olette jo huomanneet tämän: http://www.lily.fi/blogit/momfie? Aivan loistava blogiuutuus, jossa on paljon tuttuja äitejä mukana, myös yksi hyvin tuttu naama täältä Kasvukäyriltä! ;)

Pages