Ladataan...
katrielina

 

Käytiin perheen kanssa kesäretkellä Paimion parantolassa. Alvar Aallon suunnittelu kiinnostelee ja nyt oli hyvä hetki käydä, kun parantolaan vielä pääsee. Tai ehkä pääsee myöhemminkin, mutta koska rakennus on myynnissä ei voi tietää mitä sille tapahtuu.

Tuberkuloosiparantola on valmistunut vuonna 1933 ja se on yksi Alvar Aallon huipputeoksista. Rakennus, siellä käytetyt värit, kalusteet ja valaisimet on kaikki suunniteltu parantumista silmällä pitäen. Healing design!

Ylimmässä kuvassa on paloportaat. Ne olivat kyllä aika pelottavat. Ihan pienen palon takia en noita käyttäisi.

Paikassa järjestetään opastettuja kierroksia lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisätiedot täältä. Muista varata käteistä mukaan, sillä maksu vain käteisellä.

 

 

Ladataan...
katrielina

 

Pysähdyttiin Muurlan lasitehtaan kahvilassa matkalla Turkuun. Mitään en ollut ostamassa, paitsi sitä kahvia, mutta pitihän se myymälä silti kiertää. Poistopöydässä odotteli tämä ihana sininen maljakko. Ostettavahan se oli, kun ei maksanutkaan kuin kympin.

Nipin napin ehdittiin kukkakauppaan kotimatkalla. Hirveäsi ei ehtinyt valikoida, kun olivat juuri sulkemassa. Vihreistä krysanteemeista ja sinisestä maljakosta tuli kuitenkin kivan keväinen pari.

 

 

 

Pages