Miksi biotiinia?

Lupasin kirjoittaa biotiinista teille. Olen kärsinyt pitkään hauraista, lohkeilevista ja hiuskottuvista kynsinsä. Käteni altistuvat työssäni jatkuvasti voimakkaille desinfektioaineille, jotka heikentevät kynsien ja käsien kuntoa. Kynsien huonon kunnon takia päätin aloittaa biotiinin kokeilun. Olin kuullut biotiinista paljon positiivista liittyen juuri kynsien kasvuun ja vahvistumiseen. Myös naistenlehdet on pullollaan biotiini-juttuja, joissa hehkutetaan biotiinista ns. kauneusvitamiinina.

Biotiinin syönnin aloittamisesta on nyt kulunut jo ainakin kaksi kuukautta ja harmikseni en ole huomannut vielä muutoksia kynsissäni. Ne ovat edelleen samassa kunnossa, hauraat ja lohkeilevat. Työkaverini lohdutti minua kertomalla, että omat kynnet alkoivat kasvaa ja vahvistua vasta kun oli syönyt biotiinia lisäravinteena kahden vuoden ajan. Sinnikkäästi siis aion jatkaa syöntiä. Toki tiedän, että biotiini ei yksin auta sotimaan vahvoja desinfektioaineita vastaan, joten niiden käyttöä tulisi vähentää jos haluan kynteni kuntoon. Uskon, että tulen huomaamaan positiivisia vaikutuksia kyllä. Se missä olen huomannut biotiinin vaikutukset jo nyt, on hiusten kasvu. Hiukset kasvavat nopeaa tahtia ja joka kampaajakäynnillä kampaaja päivittelee, kuinka nopeasti hiukseni ovat taas kasvaneet. Lisäksi ripset kasvavat nopeasti.

 

5D2EEEE2-63A5-4FEC-BBFD-5CA43859A54B.JPG

 

Biotiinin plussat:

+ Vahvistaa hiuksia ja edistää niiden kasvua

+ Vahvistaa kynsiä

+ Ylläpitää ihon ja limakalvojen terveyttä

+ Alentaa kolesterolia –> vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin

+ Ennaltaehkäisee iho-ongelmia (mm.akne)

+ Ennaltaehkäisee ikääntymisen tuomia muutoksia

 

IMG_2547.JPG

 

Käytössäni on tällä hetkellä Heleinin Biotin + valmiste.

Miksi valitsen Helein Biotin+ tuotteen? Valitsin juuri tämän tuotteen, koska se sisältää biotiinin lisäksi 15mg sinkkiä ja myös sinkillä on biotiinin kaltaisia vaikutuksia hiuksiin ja kynsiin. Lisäksi tabletti sisältää C-vitamiinia 80mg ja kysteiiniä 60mg. Biotiini ja sinkki yhdessä ovat loistava combo.  Sinkkiä söin myös aiemmin, mutta tässä tabletissa biotiini ja sinkki yhdistyvät, joten ei tarvitse ottaa montaa tablettia erikseen. Kirjoitin aiemmin jutun sinkin terveysvaikutuksista, sen voi käydä lukemassa täältä.

 

A92A799B-C630-40CD-94E5-C40848B93F06.JPG

 

7E98AE38-6F36-40D1-A78B-33907B49F001.JPG

 

Biotiinilisän nauttiminen purkista tukee monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Ravinnosta biotiiniä saa muun muassa viljatuotteista, kananmunan keltuaisesta, maksatuotteista, soijajauhosta ja maidosta. Biotiinin saantisuositusta ei ole Suomessa kirjattu.

Onko teillä kokemusta biotiinista? Oletteko huomanneet positiivisia vaikutuksia?

 

Kommentit (13)
  1. Biotiini Kokemuksia | Mtv3 Uutiset Kotimaa
    2.4.2020, 14:10

    […] Miksi biotiinia? – Kauneudella Emmi | Lily – Lisäksi tabletti sisältää C-vitamiinia 80mg ja kysteiiniä 60mg. Biotiini ja sinkki yhdessä ovat loistava combo. Sinkkiä söin myös aiemmin, mutta tässä tabletissa biotiini ja sinkki yhdistyvät, joten ei tarvitse ottaa montaa tablettia erikseen. Kirjoitin aiemmin jutun sinkin terveysvaikutuksista, sen voi käydä lukemassa täältä. […]

  2. Saisinko lähteet esille terveysväitteille? Kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *