Keittiössä rakkaassa

Kaunis arki

Näin syksyllä keittiö tuntuu erityisesti kodin sydämeltä. Kokkailun ja leipomisen lisäksi keittiössä tehdään töitä, opiskellaan viimeisiä (!) opintopisteitä, piirretään ja tunnelmoidaan kynttilän valossa koko perheen voimin. Keittiöstä tsekataan myös päivän sää ja tehdään suunnitelmia päivän varalle. Keittiössä on liikettä ja ääntä koko päivän ajaksi, voisin jopa sanoa rakastavani sitä tiskivuorista ja leivänmurusista huolimatta. Keittiössä näkyy elämän kirjo. 

On mielestäni kovin mielenkiintoista nähdä erilaisia keittiöitä. Keittiö kuvastaa omistajaansa varsin paljon. Mitä syödään, miten maustetaan, mitä saa näkyä tasoilla ja mitä ei. Keittiön asetelmista voi päätellä mielentiloja ja arvomaailmaa, olemmehan mitä syömme sanotaan. Jokaisessa keittiössä on oma tunnelmansa. Osassa pinnat kiiltävät puhtauttaan ja arjen jäljet on siivottu pois, osassa elämä näkyy naarmuisena ruokapöytänä ja iloisen sekalaisena  sisustuksena. Makunsa kullakin, uskoisin silti että suurimmassa osassa keittiöitä eletään niistä hetkistä kun pöytä on täynnä perheenjäseniä, ystäviä tai muita rakkaita ihmisiä. Kun pöytä on katettu nätiksi ja ruoka on maukasta, saa nauru raikaa iloisesti. Niissä hetkissä ollaan elämisen ytimessä. 

Meidän keittiössä elettiin tänään juhlan tuntua kun joukko ystäviä brunsseili kanssamme. Ihania hetkiä herkkujen äärellä taas kerran. Yhteiset ruokailuhetket ovat ainakin itselle kovin odotettuja, arjen kohokohtia. Tuoreen kahvin, saaristolaisleivän ja hedelmäsalaatin äärellä unohtuvat kiireet ja murheet. Kuulumisia vaihdetaan ja elämäntarinoita jaetaan. Santsauksen ohessa sovitaan seuraavista ruokatreffeistä -jotka taitavat olla meidän ystäväpiirissä Halloween naamiaiset -pop!. Kiitollinen olo näistä upeista ihmisistä, joiden seurassa elämä tuntuu ja maistuu mukavalta just nyt! 

Ulkona sataa, mutta mikä olisikaan parempi syy kutsua ystävät yhteen herkuttelemaan! <3 Ollaanko siellä ruudun toisella puolella samoilla linjoilla? 

Iloa sunnuntai-iltaan!

T: Anna

Kommentit

Lotta Maria
Kitchen Vixen

Ihania tunnelmallisia kuvia olet saanut kauniista kodistanne. Meidänkin keittiössämme puuhastellaan hyvinkin paljon, eikä se säästy sotkuilta. Mutta se ei meitä haittaa! Kodissa saa näkyä juurikin elämisen jälki :)

korhoanna
Kaunis arki

Kiitos Lotta! Juurikin näin <3

Kommentoi