Hintalappu ei takaa hyvää hoitoa

kissanen02.jpg

Kirjoittelin taannoin maatiaiskissojen suunnitelmallisesta pennuttamisesta ja päätin sivuta aihetta nyt vielä hieman. Erään kissarakkaan ystäväni Facebook-päivitys kun toi asiaan hieman lisänäkökulmaa.

Internetin myyntipalstoilla on paljon kotikissan pentuja myynnissä. Pelkkä kolminumeroinen hinta ei kuitenkaan takaa sitä, että pentu on asiallisesti hoidettu. Alaikäisinä luovutettavat ja pelkästään madotetut (ei rokotetut/sirutetut) kissanpennut eivät muutu asiallisesti hoidetuiksi sillä, että niille on lätkäisty hintalappu persuksiin. Tottakai on hyvä, että pennut nyt ovat edes madotettuja ja luovutettaessa ehkä jopa sen 10 viikkoa, 4-5 viikon sijaan, mutta riittävän hyvää kissanpennun hoitoa se ei silti missään nimessä ole.

Jokaisen toisesta elollisesta olennosta vastuussa olevan ihmisen tulisi tuntea vastuunsa ja kantaa se. Näin ei kuitenkaan valitettavasti aina ole, joten tässäkin asiassa osa vastuusta kaatuu pennun hankkijan harteille. Se kysynnän ja tarjonnan laki nääs.

Muiden ihmisten toimintaan ei välttämättä voi suoraan vaikuttaa, mutta omaansa voi. Kun äänestää jaloillaan ja jättää hankkimatta puutteellisesti hoidetun kissanpennun, antaa toivottavasti oikeanlaista signaalia näille pentujen myyjille ja saisi heidät parantamaan pentujensa hoidon laatua. En nimittäin missään nimessä toivo, että tämä saisi pentujen myyjät alentamaan pentujensa hintaa tai pahimmassa tapauksessa luopumaan niistä ilmaiseksi. On vain kaikkien – eikä vähiten sen kissanpennun – etu, että pennun hankkija kokee saavansa vastinetta rahoilleen, myös pidemmällä tähtäimellä. Kyllähän pitkäikäisestä lemmikkieläimestä nyt maksaa sen 300-400 euroa, mutta paljon mielummin sen maksaisi pennusta, joka on synnyinkodissaan saanut mahdollisimman hyvät eväät elämään.

Yksi taho josta voisi mielestäni ottaa mallia tässä asiassa, ovat löytöeläintalot. He huolehtivat käsiensä kautta kulkeneiden kissojen kastroinnista/steriloinista, mikrosirutuksesta, madotuksista, rokotuksista sekä sairaudenhoidosta ja terveydenhuollosta. Ilmaiseksi ei näitä hyvin hoidettuja kissoja eteenpäin anneta.

Onhan tämä nykyinen tilanne toki jo selkeää kehitystä aikaisempaan, mutta rutkasti on vielä parannettavaa, jotta kotikissapentueiden hoito saataisiin edes jokseenkin samalle tasolle rotukissapentueiden kanssa. Nykytilanteen autuuteen emme siis voi tuudittautua!

Kaikki muutos lähtee siitä, ettei olla tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen ja toimitaan sen muuttamiseksi. Niinpä vetoankin kaikkiin teihin kissanpennun hankintaa suunnitteleviin ihmisiin: maksakaa kissanpennustanne, mutta katsokaa kenelle maksatte ja minkälaisesta pennun hoidosta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *