Ladataan...
Kaunis utopia?

Upeeta! Mahtavaa! Nyt Suomessakin on jokaisella ihmisellä sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta oikeus sanoa TAHDON! Kerrassaan loistava ja erittäin toivottu käänne, kun vielä viikko sitten näytti erittäin huolestuttavalta. :) Jokaisella on oikeus rakastaa, tulla rakastetuksi ja osoittaa rakkauttaan! Nyt se on mahdollista! Meille kaikille! Vihdoin!

Ladataan...
Kaunis utopia?

Sanotaan nyt näin heti ensalkuun, että en todellakaan ole mikään mestari askartelemaan. Kaikenlaiset origamit ja ohjeiden mukaan väkertelyt saavat mun pään ihan pyörälle ja lopputulos on yleensä tasoa "ajatus on tärkein". Tällä motolla lähdin liikkeelle myös pari vuotta sitten, kun joulun alla tuli ajankohtaiseksi askarrella avomiehen siskonpojalle suklaakalenteri.

Kyseessä on siis maitoallerginen poika, jolle kaupan valmiista maitosuklaapainotteisesta kalenteritarjonnasta ei juurikaan ole iloa. Ajattelin sitten tehdä pojalle jouluksi kalenterin, johon tilaisin netistä erilaisia maidottomia suklaakonvehteja.  Ehkä minä olen koko blogosfäärin ainoa surkea askartelija, mutta siltä varalta että joku muukin tunnistaa ja tunnustaa itse sellainen olevansa, niin ohessa ohje tumpelon askartelijan takuuvarmasti onnistuvaan DIY-joulukalenteriin.

Kyseessä on askartelumaailman pyttipannu, sillä askartelumateriaaleiksi valikoitui sekalainen joukko tarvikkeita, jotka löytyivät jo valmiiksi kaapista. Joulukalenterin kasaamiseen tarvitset siis:

  • A3-kokoinen paksu pahvi, esimerkiksi piirustuslehtiön takakansi
  • Jouluista lahjapaperia
  • Kontaktimuovia
  • Erivärisiä askartelupapereita
  • Kaksipuolista teippiä
  • Jouluaiheisia tarroja
Työvaiheet:
  1. Aloitin päällystämällä pahvin joulupaperilla ja iskin paperin päälle vielä kontaktimuovia kauttaaltaan.
  2. Sitten taittelin erivärisistä papereista 24 pientä kirjekuorta niin, että yhdestä A4-kokoisesta arkista tuli noin neljä kirjekuorta.
  3. Kirjoitin jokaiseen kirjekuoreen numeron ja liimasin jouluaiheisen tarran.
  4. Sitten sujautin jokaiseen kirjekuoreen pienet suklaanamuset ja teippasin ne kaksipuolisella teipillä vierekkäin lahjapaperilla ja kontaktimuovilla päällystämälleni pahviarkille... avot!

Syy, miksi haluan jakaa tämän myös teidän kanssanne on se, että tarkoitushan oli, että tuota kalenteria käytettäisiin ehkä se yksi kerta ja sitten heitettäisiin roskiin. Noh, nyt alkaa jo tämän kalenterin kolmas kierros, pojan itsensä vaatimuksesta. Teippejä on vähän jouduttu tässä matkan varrella uusimaan, mutta muuten kai tuo ajaa edelleen asiansa. Minä kun olin ihan paniikissa tuota tehdessäni ja pelkäsin sen hajoavan käsiin, mutta siitä tulikin ihan vahingossa pojan kestosuosikki. Vaikka netti ja blogit pursuavatkin mitä hienompia itsetehtyjä joulukalentereita ja muita luomuksia, niin halusin laittaa silti esille tämän oman räpellykseni, sillä kuten sanotaan; ajatus on tärkein.

Kuva Ari K.

Ladataan...
Kaunis utopia?

Olen tähän asti ollut Päivi Räsäsen puheiden suhteen vähän hohhoijaa-linjalla, mutta nyt kyllä alkoi sapettaa senkin edestä. Iltalehti nimittäin tiesi kertoa, että Räsänen vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia vedoten YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Räsäsen mukaan "universaalin tulkinnan kannalta merkityksellisessä" julistuksessa avioliitto määritellään miehen ja naisen väliseksi. Räsäsen tulkinnan mukaan tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen olisi siis ilmeisesti ihmisoikeusrikkomus, mutta tarkastellaanpas asiaa hieman syvemmin.

YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa nimittäin sanotaan näin:
 

"16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.

2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta.

3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan."Aluksikin, siinä sanotaan, että täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto, muttei eritellä kenen kanssa. Julistuksessa todetaan ainoastaan sekä miehillä että naisilla olevan oikeus avioliittoon, mutta siinä ei sanota halaistua sanaa siitä, että miehen ja naisen tulisi solmia avioliitto keskenään. Julistus ei siis tuollaisenaan todellakaan sulje pois samaa sukupuolta olevien ihmisten solmimaa avioliittoa, päinvastoin.

Lisäksi julistuksessa painotetaan, että oikeus avioliittoon on kaikilla, ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Jo tämä itsessään kumoaa Räsäsen argumentin, sillä hänen ajamansa tasa-arvoisen avioliittolain vastainen agendansahan on juurikin avioliitto-oikeuden rajoittamista uskonnollisista syistä. Täten tasa-arvoisen avioliittolain kieltäminen on ihmisoikeusrikkomus, ei sen salliminen.

(Suoran lainauksen lähde: ohchr.org)

Pages