Balkanin roadtrip: rantaelämää Ulcinjissa

vsco-photo-1 (33).jpg

Seesteiseltä Skadar-järveltä suuntasimme rantakaupunki Ulcinjiin lähelle Albanian rajaa. Tunnelma muuttui hetkessä luonnonpuiston rauhasta rantakapungin riehakkuuteen. Ulcinjin sydän on meren viertä kulkeva rantabulevardi, joka täyttyi päivisin auringonpalvojista ja iltaisin bailaajista. Pimeän tullen vieri vieressä sijaitsevat baarit tuntuvat kilpailevan musiikin voimakkuudella siitä, kenellä on paras meno – myös sunnuntaina, kun me satuimme paikalle. Oman kiehtovan lisänsä kaupungin tunnelmaan toi myös se, että toisin kuin valtaosassa Montenegroa, väestöstä pääosa on albaanitaustaisia ja muslimeja.

vsco-photo-2 (27).jpg

Samaan aikaan kaupungista löytyi myös ihanan rauhallisia sopukoita. Mainion majapaikkamme vieressä oli pieni yksityinen rantaterassi, jossa lekottelimme iltapäivän aurinkotuoleilla ja pulahdimme välillä uimaan. Hurmaava paikka oli myös läheltä löytyvä ravintola Terra Promessa. Tykkäsimme sekä ruoasta että tunnelmasta niin paljon, että kävimme siellä sekä lounaalla että päivällisellä. Meren äärellä kun olimme, tilasimme tietenkin kalakeittoa ja grillattua kalaa.

vsco-photo-4 (21).jpg

vsco-photo-3 (26).jpg

Ulcinjissa olisi hyvin voinut viihtyä toisenkin päivän, mutta vain muutamien kymmenien kilometrien päässä odottava Albanian raja houkutteli jatkamaan. Matkalla Albaniaan pistäydyimme muuten Jugoslavian aikaisessa Ada Bojana -saaren lomakylässä, joka tunnetaan nudistirannastaan. Yksi reissun parhaita rantoja ehdottomasti! Jos kummallisen pysähtynyt tunnelma kiinnostaa ja nakuilu ei haittaa, kannattaa pistäytyä.

vsco-photo-3 (27).jpg

Kommentit (4)
  1. Kertakaikkisen tunnelmallisia kuvia. Wau!

    1. Voi kiitos! <3 Ulcinjissa oli ihan oma tunnelmansa, ihana kuulla, että sain siitä jotain vangittua 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *