Illallisella uudessa Olo Gardenissa

Nordic ceviche siiasta ja yrttejä Kotipellon puutarhasta

Perunalepuskaa ja härkäpaputahnaa

 

Jari Vesivalon luotsaama fine dining -ravintola Olo sai tänä keväänä pikkusiskon, kun Helenankadun Lampa-sali avasi ovensa ravintola Olo Gardenina. Aiemmin kaunis sisäpiha on ollut vain tilauskäytössä, mutta nyt siitä pääsevät nauttimaan kaikki. Toisin kuin Olo, Garden on à la carte -ravintola, ja iltaa voi tulla viettämään ihan vain baariinkiin drinkin äärelle.

Kävin tutustumassa uuteen ravintolaan ja sen ruokiin muutaman muun bloggaajan kanssa.* Söimme kuuden ruokalajin maistelumenun, johon kuului muun muassa perunalepuskaa ja härkäpaputahnaa, sellerikeittoa sekä grillattua possunkylkeä karamellijogurtin kanssa. Kaikki illan annokset olivat Olon luovan johtajan Jari Vesivalon ja Olo Gardenin vastaavan kettiömestarin Kim Mustosen käsialaa. Niissä maistuivat Kimin ulkomailta hakemat vaikutteet, kekseliäät ideat ja kunnioitus laadukkaita raaka-aineita kohtaan.

 

Sellerikeittoa, savustettua juuriselleriä ja tattaria

Grillattua possunkylkeä ja karamellijogurttia

Haudutettua kuhaa, maa-artisokkaa ja misoa

 

Omia suosikkejani illan tarjonnasta olivat kalaruoat: pohjoismainen ceviche siiasta ja haudutettu kuha maa-artisokan ja mison kanssa. Myös sellerikeittoannoksen savustettu mukulaselleri ja molemmat jälkiruoat – omenavispipuuro suolakaramellin kanssa sekä mustikkakakku kuusenkerkällä – olivat mielettömän hyviä. Illallisella oli muuten mukana myös pari vegaania, jotka kehuivat heille muokattua menua kovasti.

Listaa ei ole jaoteltu alku- ja pääruokiin, vaan kaikki annokset ovat suunnilleen saman kokoisia. Suosituksena on tilata niitä kolmesta kuuteen. Annokset ovat oikeasti hieman suurempia kuin nämä kuvassa olevat, sillä meidän iltaamme varten annoskokoa oli hieman pienennetty maistelumenun takia.

Erityismaininta myös paikan cocktaileille, joissa on näkyy rakkaus pohjoismaisia raaka-aiheita kohtaan. Join itse tilli-akvaviitin illan alkuun, mutta listalta pitää päästä ehdottomasti maistamaan myös kaksi lempiasiaani yhdistävä fenkoli sour.

 

Mustikkakakkua, kuusenkerkkää ja maitoa

Ylhäällä vegaaninen trynijälkiruoka, alhaalla omenavispipuuroa ja suolakaramellia

* OLO Garden tarjosi illallisen

Kommentoi