Japanilais-suomalaista huippuruokaa Pursimiehenkadun Kamomessa

2016-06-15 20.18.46.jpg

2016-06-15 19.39.15.jpg

 

Kun olin vielä töissä Punavuoressa, kävimme toisinaan lounaalla Kahvila Suomessa. Uunilohen, hernekeiton ja lihapullien äärellä oli aina hauska seurata, miten moni turisti oli taas löytänyt paikalle ravintolassa kuvatun japanilaisen Ruokala Lokki -elokuvan ansiosta.

Tänä keväänä paikasta tuli ihan oikeasti Ruokala Lokki, kun paikka sai uudet omistajat ja nimi muuttui Kamomeksi – joka on tietenkin lokki japaniksi. Samalla ravintolan tyyli ja konsepti uudistuivat. Kamome tarjoilee nyt kotiruoan sijaan hienostuneita japanilais-suomalaisia annoksia. Päivän lounaan saa 15 eurolla ja iltaisin pääruokien hinnat ovat 16–23 euroa.

2016-06-15 19.42.08.jpg

2016-06-15 20.31.54.jpg

2016-06-15 19.40.45.jpg

Kävimme suloisen Idan kanssa syömässä Kamomessa viime viikolla ja olimme molemmat aivan ihastuneita sekä paikkaan etä ruokaan. Otimme alkuun puoliksi parsaa ja kananmunaa sisältävän alkupalan ja pääruoaksi jaoimme pieniä annoksia sisältävän Tsumami-setin, jossa oli mm. onigiri-riisipalleroja, pikkelöityjä vihanneksia ja mustekalaa. En nyt liioittele yhtään, kun sanon että parsa-annos ja tsumamiin kuulunut miso-keitto olivat elämäni parhaita. Kaikissa ruokalajeissa toistui yksinkertaisuus, syvät ja omaperäisen maut sekä huolellinen esillepano. Jälkiruoaksi söimme vielä minikorvapuustit kardemummalla maustetulla ranskankermalla. Oi nam.

Kamome näytti olevan matkailijoiden suosiossa ehkä vielä enemmän kuin ennen, sillä oltiin viime viikon keskiviikkona Idan kanssa ainoat suomea puhuvat asiakkaat. Myös tarjonnan suunnittelussa on selvästi otettu huomioon ravintolan suurin asiakaskunta: ravintolan maistelumenu on noin kymmenen pienen suomalaisen ruokalajin Oishii (japaniksi herkullista) Finland -kokonaisuus, joka tarjoillaan japanilaiseen tyyliin puulaatikosta. Listalla on kuitenkin myös puhtaasti japanilaisia annoksia sekä ruokaa, jossa suomalaista, japanilaista ja eurooppalaista ruokaperinnettä yhdistellään keskenään. Myös meidän paikallisten kannattaa siis ehdottomasti nauttia tästä ravintolahelmestä!

2016-06-15 20.44.49.jpg

2016-06-15 21.09.25.jpg

Kommentit (2)
  1. Olin ainoa ei-japanilainen tuolla myös Kahvila Suomen aikoina, kun joskus myöhäislounastajana kävin tuolla yksin syömässä 😀

    Hauskaa, että nyt toi tosiaan muistuttaa paljon enemmän elokuvan alkuperäistä kahvilaa! Pitää yrittää vihdoin päästä itsekin kokeilemaan.

     

     

    1. Pieni lounastauon ulkomaanmatka 😀 Kannattaa kyllä mennä, uskon että tykkäisit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *