Lohturuokaa kulhosta eli muusikulho

vsco-photo-2 (7).jpg

vsco-photo-2 (8).jpg

 

Porkkanakakkupuuro, korvapuustivohvelit, laskiaspullakakku, bataattihummus. Siinä muutamia nerokkaita yhdistelmiä, joissa tutut ruoat muuttuvat uuden muodon myötä ihan eri tavalla kiinnostaviksi.

Entä miltä kuulostaisi perunamuusikulho? Idea tuli mieleeni yhtenä päivänä, kun työpaikan ruokalassa oli tarjolla tuota suosikkiruokaani.

Tässä reseptissä klassinen perunamuusin ja lohen yhdistelmä ui uuteen muotoon – kulhoon. Maku viimeistellään perinteisestikin kalan ja perunan seurassa viihtyvillä hölskykurkuilla, kapriksilla ja kermaviilikastikkeella, joka on tosin maultaan vähemmän perinteinen. Maustoin sen nimittäin nestemäisellä savuaromilla mm. SicaPellessä ja Emossa kokanneen Benjamin Frostellin reseptin mukaan. Voi olla, että oma perunamuusirakkauteni vaikuttaa asiaan, mutta lopputulos oli mielestäni ihan superherkullinen.

Ruoan tekeminen ja kuvaaminen oli tällä kertaa erityisen kivaa, sillä sain seurakseni ja mentorikseni ihanan Vaimomatskuu-Juulian. Kiitos seurasta ja huippuvinkeistä ruokakuvien ottamiseen

 

vsco-photo-4 (5).jpg

vsco-photo-1 (9).jpg

vsco-photo-1 (10).jpg

 

MUUSIKULHO (KAHDELLE)

Perunamuusi

  • 2 isoa perunaa
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • Suolaa

Hölskykurkut

  • 2 pienehköä avomaan kurkkua
  • N. 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • Suolaa, sokeria
  • 0,5 dl silputtua tilliä

Savunmakuinen kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1–2 tl nestemäistä savuaromia
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • Kapriksia

Lisäksi

  • 350 g lohta
  • 1–2 rkl kapriksia

Kuori ja pilko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja vatkaa perunat sähkövatkaimella muusiksi. Lisää pehmeä voi sekä lämmitetty maito ja vatkaa kuohkeaksi.

Perunoiden kiehuessa voit valmistaa hölskykurkut ja kermaviilikastikkeen. Höylää kurkut juustohöylällä viipaleiksi. Pane kurkut kannelliseen astiaan, lisää etikka, tilli, suola ja sokeri. Maista ja lisää tarvittaessa lisää etikkaa tai mausteita. Sulje kansi ja ravistele ainekset sekaisin. Sekoita kermaviilin joukkoon savuaromi ja silputtu tilli. Sekoita ja koristele tillisilpulla sekä kapriksilla.

Paista viimeiseksi lohi. Leikkaa kala ensin pitkittäin kahteen osaan ja paista pannulla voissa nahkapuoli alaspäin. Jos haluat sisältä vielä hieman raaempaa lohta, paista kalaa nahkapuoli alaspäin, kunnes se on kypsynyt noin puoliväliin. Käännä sitten palat toisinpäin ja paista vielä hetki. Paista nopeasti myös sivupuoliin kaunis paistopinta. Mausta suolalla, poista nahka ja leikkaa palat vielä kahteen tai useampaan osaan, jotta ne mahtuvat kulhoon.

Kokoa lopuksi kulhot: lusikoi perunamuusia alimmaiseksi, asettele päälle lohet ja hölskykurkut. Lusikoi päälle kermaviilikastiketta, kapriksia ja tillisilppua. Mausta mustapippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *