Nopeat Banh mi -kulhot kylmäsavutofulla

Photo 17.9.2017 17.45.52.jpg

Photo 17.9.2017 17.41.04.jpg

Pohdin tässä yhtenä päivänä uusia tapoja käyttää ikisuosikkiani kylmäsavutofua, ja googlettelu johti Viimeistä murua myöten -blogin herkulliselta kuulostavaan Banh mi -kulhon reseptiin.

Sovelsin reseptiä hieman kaapista löytyvien ainesten mukaan ja jätin esimerkiksi tofun marinoimisen kokonaan väliin. Pienestä oikaisusta huolimatta lopputulos oli superherkullinen ja jopa tofusta tavallisesti vähemmän välittävä ystäväni kehui sitä vuolaasti. Ruoka myös syntyy kiitettävän nopeasti, sillä valmis annos on pöydässä vajaassa puolessa tunnissa.

Photo 17.9.2017 17.44.10.jpg

BanH mi -kulho (kahdelle)

Pikkelöidyt kasvikset

  • 2 porkkanaa
  • 1 kukkakaalin lehdet
  • 15 cm pätkä kurkkua
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1/2 tl suolaa

Maapähkinävoi-srirachamajo

  • N. 2 rkl majoneesia
  • N. 2 rkl sileää maapähkinävoita
  • Maun mukaan srirachaa

Tofu

  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (300 g) kylmäsavutofua
  • N. 1 rkl soijakastiketta
  • Paistamiseen seesamiöljyä

Riisinuudeli

  • 2 levyä vermisseliä
  • N. 0,5 rkl soijakastiketta
  • Ripaus sokeria
  • Limen mehua

Lisäksi

  • Korianteria
  • Seesaminsiemeniä
  • Limen mehua

Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset: lisää viinietikka, sokeri, vesi ja suola kattilaan ja keitä kunnes sokeri on liuonnut. Siirrä sivuun jäähtymään. suikaloi porkkana ja kurkku kuorimaveitsellä, julienneraastimella tai juustohöylällä. Huom! kurkusta ei kannata käyttää vetistä siemenosaa. Pilko kukkakaalin lehdet pieniksi. Kaada liemi kasvisten päälle ja anna maustua ruoanlaiton ajan. Kasvikset voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Valmista maapähkinävoimajo sekoittamalla ainekset keskenään. Voit muuttaa majoneesin ja maapähkinävoin määrää makusi mukaan. Mausta srirachalla niin tuliseksi, kuin haluat.

Hienonna valkosipuli ja kuutioi tofu. Kuumenna pannu ja paista tofut seesamiöljyssä, valkosipulissa ja soijakastikkeessa kullanruskeiksi.

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta soijalla, sokerilla ja limen mehulla.

Kokoa annokset lusikoimalla nuudelien päälle tofua, kasviksia ja majoa. Revi päälle tuoretta korianteria ja ripottele halutessasi koristeeksi seesaminsiemeniä. Voit myös puristaa päälle limen mehua.

Kommentit (3)
  1. Oikea kirjoitus asu on banh mi ei suinkaan banh mi… Banh mi tarkoittaa vietnamiksi leipää, joten ruoan nimi taitaa olla leipäkulho. Itse nimittäisin annosta ennemmin nuudelikulhoksi 😀 Eipä siinä mitään, maukkaan näköinen annos.

    1. Eli banh mi eikä bahn mi. En osaa edes näköjään kirjoittaa sitä väärin, vaikka yritin.. 😀

      1. Moikka Birtsu ja kiitos korjauksesta! 🙂 Tässä ei tosiaan ole leipää, mutta makumaailmassa on samaa kuin Banh mi -patongeissa, Viimeistä murua myöten -bloggaaja on varmaan hakenut nimen juuri tästä yhteydestä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *