Syksyinen kurpitsasalaatti

2014-09-13 11.33.33-2.jpg

Löysin viime viikolla Lidlin hyllyistä sekä hokkaidokurpitsaa että vuonankaalia – mikä onnenpäivä! Rakastuin kumpaankin raaka-aineeseen opiskeluvaihdossa Saksassa. Siellä vuonankaalirasian sai kaupasta aina euron hintaan ja jossa kurpitsa oli virallista syysruokaa, jota löytyi takuuvarmasti jossain muodossa jokaisen ravintolan listalta. Kurpitsastahan saisi vaikka mitä, mutta toistaiseksi suosikkitapani syödä sitä on ollut salaatti – vuonankaalipohjalla, totta kai.

2014-09-13 11.23.03.jpg

Syksyinen kurpitsasalaatti (kahdelle)

Vuonankaalia

1/2 hokkaido-kurpitsa

1/2 paketti fetaa

1/2 dl quinoaa

Kourallinen manteleita ja saksanpähkinöitä

Kourallinen kuivattuja karpaloita

Oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, hunajaa, (balsamicosiirappia)

Suolaa ja mustapippuria

Pese kurpitsa, halkaise ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa kuorineen pienehköiksi paloiksi. Lorauta päälle hieman öljyä ja hunajaa, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele vuonankaali. Paahda pähkinöitä tilkassa öljyä hetken ajan. Kun quinoa on valmista, huuhtele se kylmällä vedellä. Anna mielellään myös kurpitsojen viilentyä hetken ajan uunista ottamisen jälkeen.

Sekoita lopuksi kaikki ainekset yhteen. Murustele päälle fetaa ja lisää karpalot. Lorauta joukkoon vielä öljy ja viinietikka ja rouhaise joukkoon mustapippuria ja suolaa. Sekoita ja syö heti.

Kommentit (3)
    1. Kiitos! 🙂 Toi hokkaido-kurpitsan väri on kyllä ihan mieletön, ja syvenee vaan paistettaessa.

      1. Sillä on myös kiva nimi – tekee mieli lähtee Hokkaidoon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *