Testissä ravintola Vihreä Holvi

Yhteistyössä ravintola Vihreä Holvi

vsco-photo-1 (16).jpg

vsco-photo-2 (13).jpg

 

Kallioon Harjutorin kupeeseen avattiin alkuvuodesta ravintola Vihreä Holvi, josta aloin pian kuulla hyviä kokemuksia useammaltakin taholta. Konsepti on Kalliolle vähemmän tyypillinen: iltaisin on tarjolla neljä erilaista menua kahdesta viiden ruokalajin kokonaisuuteen, joista viiden ruokalajin setti tarjoillaan keittiön kokoamana yllätysmenuna. 

Ravintolan avatessa tarjolla oli muun muassa makkaroita, mutta nyt menu oli viety jo selvästi keväisempään ja kevyempään suuntaan. Menu elääkin kuulemma sesongin mukaan, eikä ravintolan ruoille ole haluttu määrittää mitään tiukkaa linjaa. Keittiötä vettä Ville Rainio.  

Pääsimme Suusta Suuhun -Alisan ja Vaimomatskuu-Juulian kanssa maistelemaan nykyistä menua viiden ruokalajin ja niihin sopivien juomasuositusten verran.* Omat suosikkini olivat illan aloittaneet lohipoke ja karitsantartar: kauniita, raikkaita annoksia, joissa maut olivat hyvin tasapainossa. Lohipokea täydensivät muuan muassa jalapenomajoneesi ja rapeat riisikeksit, tartaria aioli ja rapsakaksi paistettu lehtikaali. 
   vsco-photo-2 (14).jpgvsco-photo-1 (15).jpgvsco-photo-3 (13).jpg
Myös ensimmäisenä jälkiruokana tarjottu Sydäri-niminen annos oli törkeydessään upea: ilmava pannari, rapeaksi paistettu ankanmaksa, päälle valutettu vaahterasiirappi ja suolakiteet olivat maultaan todella muhkea yhdistelmä. Suosittelen kuitenkin ottamaan jälkkärin kylkeen lasin kuplivaa, se leikkaa annoksen rasvaisuutta sopivasti.
    vsco-photo-4 (11).jpgvsco-photo-3 (12).jpg

vsco-photo-4 (10).jpg

Pääruokana tarjottiin paistettua kuhaa muun muassa broccoliinin, merilevän, retiisien ja simpukka-voikastikkeen kanssa. Elementit olivat kaikki hyviä, mutta yhteensä niitä oli annoksessa vähän turhan monta. Aivan illan päätteeksi saimme eteemme vielä raikkaat passionjäätelösta, ananaksesta ja basilikasta kootut jälkiruoat.  Annos olisi hyvä lopetus illalliselle, mutta vielä paremmin siitä olisi tehnyt se, että passionjäätelö olisi ollut vähemmän makea.   

Kokonaisuudessaan illallinen oli kuitenkin oikein hyvä ja voisin ehdottomasti lähteä Vihreään Holviin uudelleenkin. Tunnelma on rento, ja tila kaunis ja valoisa. Pitää mennä testaamaan myös ravintolan pian avautuva, 58 henkeä vetävä terassi.  Kesän myötä myös ruokatarjonta tulee todennäköisesti muuttumaan vähän kevyempään suuntaan, menuista yksittäisiin annoksiin.  

Onko joku teistä jo ehtinyt testaamaan Vihreän Holvin? Mitä piditte?

*Vihreä Holvi tarjosi illallisen ruoat

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (6)
 1. Kaisa Sutela
  8.6.2017, 04:01

  Kävin myös muutama viikko sitten Vihreässä Holvissa tykkäämässä. Omaksi suosikikseni nousi yllättäen karitsatartar, vaikka en oikeammin edes ole kovinkaan kummoisesti tartar-ihminen. Nyt vähän harmittaa, että meille ei tarjoiltu lohipokea, mutta Vihreään Holviin uskoisin vahvasti vielä tekeväni paluun.

  1. Tartar oli mun mielestä vielä lohipokeakin parempi, eli siinä mielessä teit oikean valinnan 😉 Kiva kuulla, että sullakin oli herkullinen ilta!

 2. Juulia/Vaimomatskuu
  6.6.2017, 18:39

  Tää oli kyllä NIIN herkullinen kokonaisuus seuraa myöten että! <3
  Otetaanko Vihreä Holvi terdetreffit kesälle?

  1. No ehdottomasti! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *