Uunissa paahdettu syyssalaatti

IMG_4035.JPG

Varma merkki syksyn saapumisesta on, kun raikkaiden vihersalaattien sijaan alkaa taas tehdä mieli ruokaisia, lämpimiä salaatteja.

Syyssalaateissani on toistunut jo useamman vuoden ajan sama peruskaava: mausteisia uunissa paahdettuja juureksia, kvinoaa, manteleita, kuivattuja ja karpaloita. Tämän vuoden ensimmäiseen syyssalaattiin päätyi myös toista syyssuosikkia, lehtikaalia, tahinia sekä uusia Mifu-suikaleita, jotka marinoin ja paistoin uunissa Liemessä-Jennin tapaan. Ripottelin päälle myös korianteria, mutta resepti toimii aivan hyvin ilmankin.

Muutenkin aineksia voi varioida makunsa mukaan: bataatin tilalle sopii esimerkiksi kurpitsa ja mifun voi vaihtaa vaikka halloumiin, fetaan tai uunissa paahdettuihin kikherneisiin.

Kuvia on nyt poikkeuksellisesti vain yksi, sillä en ollut ajatellut alun perin tehdä tästä reseptistä postausta. Kun kuitenkin sekä salaattia myöhemmin syömään tullut kaverini että instassa kuvan nähnyt entinen työkaverini kyselivät reseptin perään, ajattelin että tämä voisi kiinnostaa muitakin 🙂

Uunissa paahdettu syyssalaatti (kahdelle–kolmelle)

  • 1 dl kvinoaa
  • Ripaus suolaa

 

  • 1 pieni bataatti
  • Vajaa 1/2 tl kanelia
  • 1/2 paprika
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa, mustapippuria

 

  • 1 pkt (250 g) maustamattomia Mifu-suikaleita
  • Oliiviöljyä
  • N. 1 rkl soijakastiketta
  • N. 1,5 tl Ras el hanout -mausteseosta (tai esim. jeeraa, korianteria ja kanelia)
  • Ripaus cayennepippuria
  • Ripaus sokeria

 

  • 3–4 kourallista lehtikaalin lehtiä
  • Kourallinen manteleita
  • Oliiviöljyä, ripaus suolaa

Pinnalle:

  • Kourallinen kuivattuja karpaloita

Kastikkeeksi:

  • Oliiviöljyä
  • Tahinia
  • Hunajaa
  • Balsamicosiirappia

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta ripauksella suolaa.

Pese ja kuutioi bataatti. Mausta öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja kanelilla. Paista 225-asteisessa uunissa ensin 10 min ja lisää sitten pellille viipaloitu paprika, halkaistut kirsikkatomaatit (lisää kasvisten päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria) ja marinoidut mifu-suikaleet. Paista vielä 10 min.

Paista lehtikaalia ja manteleita öljyssä pannulla, kunnes lehtikaali pehmenee hieman.

Sekoita keskenään hieman jäähtyneet salaatin ainekset, lisää mukaan kuivatut karpalot ja kastikkeeksi makusi mukaan loraus juoksevaa hunajaa, balsamicosiirappia, tahinia ja tarvittaessa öljyä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit (2)
  1. Nam! En oo tainnut koskaan tehdä lämmintä salaattia, mutta sehän kuulostaa ihan täydelliseltä syysruualta. 🙂

    1. Sitä se onkin! Ja varioitavaa löytyy vaikka kuinka paljon, tää samanhenkinen salaatti on yksi mun ikisuosikeista 🙂 http://www.lily.fi/blogit/keittiossa-kaupungissa/syksyinen-kurpitsasalaatti

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *