Vuoden paras kotimainen ravintola: Turun KUORI

Photo 18-11-2017, 17.04.01.jpg

Photo 18-11-2017, 17.04.37.jpg

Toissa lauantaina pääsin nauttimaan 5/5-ravintolakokemuksesta Turussa, kasvisruokaa tarjoilevassa KUORI-ravintolassa

Syön suhteellisen usein ravintoloissa ja olen melkein aina todella tyytyväinen asiakas. Harvoin tulee kuitenkaan vastaan sellaisia paikkoja, jotka iskevät aivan täysillä omiin mieltymyksiin. Parin viime vuoden aikana tällaisia kokemuksia ovat tarjonneet Suomessa Kamome (ennen omistajanvaihdosta), Ragu ja BasBas viinibaareineen.

Olin kuullut ravintolasta vasta pari viikkoa aikaisemmin, kun omistajat vastasivat osuvasti Savoyn Kari Aihisen höpinöihin naisista ravintola-alalla. KUORI on kuitenkin jo ehtinyt valloittaa monen muun sydämen mua ennen: Facebookin, TripAdvisorin ja Foursquaren TableOnlinen arvostelut ovat kaikki melkein viittä tähteä. 

KUORI teki vaikutuksen jo heti sisään astuessamme. Sisustus oli samaan aikaan sopivan tyylikäs ja rento, ajankohtainen olematta kuitenkaan överitrendikäs. Palvelu oli lämmintä ja ystävällistä alusta alkaen ja ruokalistalta olisimme halunneet tilata ihan kaikki annokset. Muuten olisimme varmaan ottaneet Kuoren seitsemän ruokalajin maistelumenun, mutta parin tunnin päästä lähtevä bussi ja täyttävä lounas ohjasivat yksittäisten annosten tilaamiseen, joita suositeltiin otettavaksi 2–3 jokaiselle ruokailijalle. Me otimme 2,5, joka oli juuri sopiva määrä. Viinien, alkudrinkkien ja yhden jälkkärin kanssa neljän hengen illallisen loppulasku oli 190 euroa, eli todella kohtuullinen.

Photo 18-11-2017, 17.36.26.jpg

Baby dragon bowl eli parsakaalia ja avokadoa aasialaiseen tyyliin

Photo 18-11-2017, 17.39.18.jpg

Seitan laab eli seitania, chilimajoneesia, avokadoa ja riisikeksiä sydänsalaatinlehdellä

sekä

Red porridge eli luomuspelttiä, punajuurta, vuohenjuustoa paahdettua pähkinää ja mustakaalisipsiä

Photo 18-11-2017, 17.41.21.jpg

Golden buns eli höyrytetyt kurkumaleipäset kahdella täytteellä: nyhtökaura & kurpitsa ja paneroitu soija & pikkelöidyt kasvikset

Photo 18-11-2017, 17.39.27.jpg

120 min celeriac eli suolakuoressa kypsennettyä juuriselleriä, creme fraichea, hunajaa ja timjamisuolaa

Photo 18-11-2017, 17.56.35.jpg

Green leaf eli mustakaaliräiskäle, suppilovahveroita, sipuli-sienivaahtoa ja suolaheinää

Listalla näkyivät vahvasti sekä skandinaaviset että aasialaiset maut. Me tilasimme pöytään molempia. Vaikka etenkin aasialaishenkisissä annoksissa mausteita oli käytetty runsaasti, raaka-aineiden omat maut ja rakenne pääsivät hyvin esiin. Kuten kasvisravintolalta saattaa odottaakkin, kaikkien kasvisten kypsyysaste oli juuri sopiva, optimaalisen pehmeä tai rapsakka annoksesta riippuen. Myös eri ainesosat olivat annoksissa hyvin tasapainossa ja tukivat toisiaan.

Omiksi suosikeiksini nousivat golden bunit paneroidulla soijalla ja pikkelöidyillä vihanneksilla, paksoita, siitakesieniä ja cashew-pähkinöitä yhdistänyt Bok choy -annos ja Baby dragon bowl parsakaalista ja avokadosta. Myös suolakuoressa kypsennetty juuriselleri creme fraichen ja hunajan kanssa oli ihanaa, mutta annoksen mietoja makuvivahteita oli vaikea erottaa alkuun syömäni aasialaisen ja tulisen Baby dragon bowlin jälkeen. Tämä yksityiskohta oli mielestäni illan ainoa heikkous, ja sekin olisi korjaantunut päinvastaisella tarjoilujärjestyksellä. 

Photo 18-11-2017, 17.23.05.jpg

Photo 18-11-2017, 17.04.21.jpg

Ruokien lisäksi KUORI vakuutti cocktaileillaan, joista testasimme päärynää, agavelikööriä, basilikaa ja minttua yhdistäneen That Greenin, piscolta, ananakselta ja limeltä maistuvan Pisco Discon ja gini-karhuvatukkadrinkin Merry Berryn.

En ollut meidän neljän hengen seurueesta ainoa, joka ihastui ravintolaan. Illallisen jälkeen mietimme kaikki samaa: milloin tehdään seuraava reissu Turkuun?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *