Uimaan vauvan kanssa

”Taputaputallaa,

auringon alla,

ei ole toista

Oskarinmoista”

 

Aloitettiin vauvauinti Oskarin kanssa hänen ollessaan vasta kaksi kuukautta. Vauvauinnin aloittamisen vaatimuksenahan on 3kk: ikä tai 5kg painoa ja tuo painoraja oli meillä täyttynyt hienosti 🙂

Oskar oli heti kuin kala vedessä, nautti ja oli rentona. Alinan kanssa oli aikoinaan sama, aloitimme hänenkin kanssaan hieman ennen 3kuukautta. Ja nyt hänen ollessaan kaksi ja puolivuotias, HÄN OSAA UIDA! ”Hyvänä” päivänä hän saattaa uiskennella 10-20metriä, heittelee kuperkeikkoja eteen- ja taaksepäin, sukeltaa leluja altaan pohjasta, hyppii pää edellä veteen. Pidän uimataitoa erityisen tärkeänä ja mielestäni meidän vanhempian tehtävä on se taata lapsille.

Vauvauinnin tärkein juttu on kuitenkin : PERHEEN YHTEINEN AIKA.

WP_20141019_09_26_53_Pro (2).jpg

Uikkariksi valitsin tällaisen shortsipuvun, koska se saattaa pitää vauvaa hieman lämpimämpänä altaassa. Punttien tulisi olla mahdollisimman tiukat, kakkavahinkojen vuoksi. Uimavaippaa ei ole pakko käyttää, enkä ole siitä kokenut olevan mitään hyötyä ja vauvan pissassahan ei ole mitään vaarallisia aineita 🙂

 

WP_20141019_09_54_28_Pro (2).jpg

Vatsamakuuasento

WP_20141019_09_54_14_Pro (2).jpg

Selinkelluntaa

Selinkellunnasta tulee vauvalle jossain kohtaa epämiellyttävää, koska vauvalla on kova tarve pyrkiä ylöspäin jolloin selinmakuu ei huvita ollenkaan.

WP_20141019_09_55_25_Pro (2).jpg

Vähän lelujakin

PA056497.JPG

Oskar sukeltaa ekaa kertaa.

Tai tämä oli tällainen kannutussukellus, joilla harjoittelu aloitetaan. Vauva saa sukeltaa aina ikänsä mukaan, eli 3kk:n ikäinen vauva saa sukeltaa kolmesti ja niin edelleen. Tiesitkö muuten, että jos vauvalla on hikka, silloin sukellusta ei saa tehdä!

 

”Nyt on leikit leikitty ja lähdettävä on,

hei vaan heipä hei ja lähdettävä on.

Ensi kerran tavatessa uudet leikit on,

hei vaan heipä hei ja lähdettävä on”

 

Kysy multa rohkeasti vauvauinnista jos haluaisit tietää jotain meidän käynneistä, kuulla jotain vinkkejä tai ihan mitä vaan vauvauintiin liittyen. Mun pitäisi osata vastata, omien kokemusten ja koulutuksen pohjalta. Oon siis itsekin vauva- ja perheuinninohjaaja.

 

Terkuin Juuli

Kommentit (4)
 1. Kiva uusi blogi! 🙂 innolla odotan postauksia!

  1. KIITTI  FAMILI 🙂

   Toivottavasti kuullaan taas pian!

 2. Kivalta näyttää! 🙂 Uimapuku on tosi hauska ja tyylikäs! Täytyy tulla taas joku kerta sinne päin ja moikkaamaan teitä! 🙂

  1. Kiitti, viime kerta jäikin harmittavasti väliin kun Oskar oli sairaana :(. Uikkari löytyi ihan Prismasta, näin syksyllä/talvella valikoima on aikas huono, eikä Alinan pienet uikkarit oikein passannut :D.

    

   Tulkaahan PIAN 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *