Q&A Teamgym

Edellisen blogini lukijoille oli tuttua, että höpötin omasta lajistani blogissa vähän väliä, ja toki se keräsi myös kysymyksiä joista tein yhteenvedon ja kasasin niistä kokonaan kysymyksille omistetun postauksen. Niin vanhoillekkin kuin uusille lukijoille, tarjolla on nyt itsestäni lajini parissa ja lajistani Q&A. Jos tässä ei ollut nyt vastausta kysymykseesi, tai jotain jäi epäselväksi niin kommentoikaa. Tämän postauksen kysymykset ovat siis suoraan edellisestä blogistani.kollaasi2.jpg

1. Mitä Teamgym on? Teamgym on voimistelun alalaji, jossa kilpaillaan kolmella eri telineellä eli volttiradalla, trampetilla ja vapaaohjelmalla. Volttiradalla tehdään volttisarjoja putkeen, trampetilla erillasia voltteja joihin sisällytetään esimerkiksi kierteitä, ja vapaaohjelma on tanssillinen koreografia. Teamgym on siis joukkuelaji, ja Suomessa ei vielä niin tunnettu kuin muualla maailmalla.

2. Kuinka kauan olet harrastanut teamgymiä, ja miten päädyit siihen? Voimistelun aloitin muistaakseni 5- luokalla ( nyt olen siis peruskoulun viimeisellä luokalla) ja teamgymiin vaihdoin 6-luokalla. Telinevoimistelu ei vaan enää kiinnostanut samalla tavalla kuin ennen, ja mua on aina kiehtonut voltit ja kova vauhti ja Teamgymissä se on olennaista 😀 Tästä johtui siis lajinvaihto.

3. Missä luokassa kilpailet? 2 luokassa.

4. Mikä on vaikein temppu mitä harjottelet tällä hetkellä? Volttiradalla mulla on oikeestaan kaks, arabiflikki ja aukasuvoltti-puolivoltti-kerävoltti. Trampetilla suora kokokierteellä.

5. Pelottaako sua uusien temppujen harjotteleminen? Riippuu ihan itse tempusta. Osa ei pelota yhtään, ja osa taas pelottaa ja sen kyllä huomaa. Taaksepäin lähtevät mua pelottaa aina kaikista eniten vaikka osaisinkin liikkeen.

6. Onko sinulle ikinä tullut minkäänlaista pelkotilaa esimerkiksi kesken liikkeen tai kun lähdet tekemään jotain liikettä? Tuttujen liikkeiden kanssa ei, mutta uusia liikkeitä opetellessa kyllä, ja aika useinkin 😀 Mulla on vielä se huono puoli, että jos mulla jotenkin joku liike epäonnistuu pahasti niin rupean välttelemään sen liikkeen tekemistä koska pelko valtaa pään. Kesken liikkeen on tullut harvemmin sillä ilmassa keskittyy vaan ite pyöritykseen ja siihen millon näät maan ja mitä teet seuraavaks.

7. Mikä lajissasi on parasta? Varmaankin se, kun opit jonkun liikkeen mitä oot harjotellu pitkään. Se on vaan ihan huippufiilis kun onnistut! 😀 Sit toki kisaaminen ja oma joukkue.

8. Mikä sinua motivoi lajissasi? Hmm… kehittyminen, kisaaminen, joukkuekaverit ja valmentajat. Ja varmasti myös se halu oppia uutta.

9. Kerro jotain kisakokemuksiasi. Tää oli vähän vaikea kysymys vastata, koska en tajunnu ite kysymyksen tarkotusta että mitä haluut tietää 😀 Mulla on vaa positiivisia kokemuksia vaikka ei voittoa aina ookkaan tullut. Kisat on kohokohta koko lajissa, ja meidän joukkueen osalta kisat on aina menny ihan hyvin vaikka ei olla voitettukaan, koska ollaan aina päästy 4 sijalle. Ei oo siis mitään negatiivista.

kollaasi.jpg

10. Oletko hyvä vai huono häviäjä? Oon tosi huono häviäjä.

11. Onko sulla tullut ikinä mitään vammoja tuossa lajissa? Joo, mun kaikki vammat on oikeestaan syntyny tässä lajissa:D usein on nilkka menny mut kerran meni pahemminkin, et koko nilkka pyörähti ympäri ja sain siitä sillo 2vk liikuntakiellon. Sit kerran mulla meni polvi niin huonoon kuntoon ja tän lajin parissa mulle on kehittynyt ’ hyppääjän polvi’ ja polven takia olin 1kk liikuntakiellossa. Sit on kerran tullut aivotärähdys, mut eipä sen vakavampaa, onneksi!

 

– Nyt on tääkin saatu alta pois, mitäs piditte? 🙂

 

hyvinvointi terveys mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *