And that will make all the difference

Kiitos hyvää

♥ Virpi

(kuvat: Pinterest, runo:Robert Frost)

Kommentit

Elina (Ei varmistettu)

Pinterest ei ole mikään lähde kuville. Tuolla ensimmäiselläkin kuvalla on valokuvaaja - oikea henkilö joka sen on ottanut. Kyseisellä henkilöllä on tekijänoikeudet kuvaan, joten on aika kyseenalaista käyttää toisten kuvia ilman lupaa.

Tämä ei nyt suinkaan ole yksin tämän blogin ongelma, mutta on tosi harmillista, että nettiaikana tekijänoikeuksilla ei ole mitään arvoa.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Pinterestiä käyttäneet tietävät, että kuvia klikkaamalla pääsee alkuperäiseen lähteeseen tai sivustoon, josta kuva on löytynyt. Tätä kautta ei toki aina löydä alkuperäisen kuvaajan tai tekijän tietoja. Minusta on kuitenkin tärkeämpää, että kauniit kuvat leviävät ihmisten iloksi, kuin että törmätessä ihanaan kuvaan, sitä ei laita lainkaan eteenpäin, kun ei tiedä tekijää/kuvaajaa. Tekijänoikeuksia on melko mahdotonta kontrolloida tässä uudessa (netti)maailman ajassa. Sen reiluudesta voi toki olla montaa mieltä. Itse kyllä vain ilahdun, jos esim. näen ottamani kuvan jossain netissä ja siitä, että joku on kokenut sen jakamisen arvoiseksi. Enkä ole tainnut koskaan edes tarkistaa onko mukana linkkiä sivuilleni tai kuvaajatietoja. Mutta, olenkin melkoisen vapaamielinen tällaisissa asioissa.

Elina (Ei varmistettu)

Noh, se valokuvan ottaja ei kenties ole yhtä vapaamielinen. Mielestäni nettiä tulisi koskea ihan samat säännöt kuin painettua mediaakin. Et varmasti toimittajan kirjoita lehteen muualta kopioitua tekstiä ilman lähdeviitteitä tai käytä toisten ottamia kuvia artikkelin kuvituksena ilman tekijänoikeuskorvausta?

Pikku myy (Ei varmistettu)

Ei voi olla todellista! Virpi on ylhäällä antanut hyvät perustellut asiasta jo, joten miksi tästä aiheesta pitää silti vielä jatkaa? Voihan näitä asioita pyöritellä vaikka miten päin ja saada, vaikka mustankin valkoiseksi, kun oikein pyörittää...

Mielipiteitä on niin monta kuin on ihmisiäkin ja jokaisella on omanlaisensa mielipide ja oikeus sellaiseen. Peace!

Elina (Ei varmistettu)

Tekijänoikeudet eivät ole mielipidekysymys, ikävä kyllä.

Maija S. (Ei varmistettu)

Tuo runo <3

Maija S. (Ei varmistettu)

siis ei kiroilua - se yritti olla s y d ä n

Kommentoi