Anna kaiken kiertää

Kiitos hyvää

Kirjoitin taannoin tunteiden vapauttamisesta ja emotionaalisesta takertumattomuudesta. Tietynlaista irti päästämisen ajatusmallia pyrin toteuttamaan myös materiaalisella tasolla.

 

Jos jokin kotonani oleva esine aiheuttaa minussa kielteisiä tunteita, en pidä sen ulkomuodosta, se on huono käyttää tai se muuten vain värähtelee ikävällä taajuudella, panen sen kiertoon.

 

Jos en ole käyttänyt jotain esinettä tai asiaa lainkaan kokonaiseen vuoteen, eikä minulla ole siihen suurta tunnesidettä, panen sen kiertoon.

 

Jos säilytystila ei riitä, en sullo tai hanki lisää hyllyjä, lokerikkoja tai kaappeja, vaan panen tavaraa kiertoon.

Ihannetilanteessa kaikki kotoani löytyvät asiat palvelisivat jotain tarkoitusta ja olisivat ilo aisteille. Ihannetilanteessa kotini varasto- ja säilytystilat olisivat ilmavia ja sisältäisivät vain itselleni oikeasti tärkeitä asioita.

 

Niin, tämä kaikkihan on nimenomaan ideaalia johon pyrin, ei suinkaan vielä täysin käytännön todellisuuttani.

 

Vaikka olen noin kymmenessä vuodessa käynyt läpi noin kymmenen muuttoa ja onnistunut joka siirrossa karsimaan liikoja painolasteja, seulottavaa löytyy edelleen. Etenkään kellarimme kanahäkki ja vaatehuoneen hyllyt eivät aivan edusta sitä eteerisen väljää esimerkkiä, mitä toivoisin niiden edustavan, ja kirjahyllystämme löytyy makuuni turhan tiiviiseen ängetty pataljoona pölyyntyviä opuksia.

Pieni mutta ponteva minimalisti minussa on kuitenkin nyt päättänyt ottaa jälleen uuden askelen kohti ilmavaa ideaaliani ja Suuri Karsinta on alkanut.

 

Ja huis, näin lähtevät uusiin seikkailuihin vaatteet, jotka ovat ”ihan kivoja”, mutta jotka eivät jostain syystä koskaan tunnu päivän tunnelmaan sopivilta, korut, joita ihastelen, aina kun ne sattuvat korurasioita penkoessa käsiin, mutta eivät koskaan jää ylle ja kengät, jotka eivät enää tunnu luonnikkailta tämän hetkisen polkuni kulkemiseen sekä muut unohtuneet tai käyttöään liian pitkään odottaneet esineet.

Syksyisessä tarmokkuudessani haastan myös Sinut samanmoiseen projektiin.

 

Käy läpi omaisuutesi, karsi pois käyttämättömät tavarat ja asiat joista et pidä, lahjoita ne eteen päin, vie kierrätykseen tai myy kirpputorilla. Pöllytä energiat liikkeelle ja tee tilaa. Päästämällä irti tavaroista, joihin olet muodostanut tietynlaisen riippuvuussuhteen lähetät maailmankaikkeudelle positiivisen viestin, näin uskon. Kun et enää ripustaudu vanhoihin tavaroihin, eikä sinun ei tarvitse varastoida asioita ”pahanpäivän varalle”, koet vapautumista ja luot elämääsi tyhjiön sellaisia asioita varten, jotka oikeasti palvelevat sinua tässä elämäsi hetkessä.

 

Annetaan kaiken kiertää ja uusien, ihanien asioiden virrata elämiimme.

 

♥ Virpi

 

pst, omia kiertolaisiani voi muuten tulla kurkkaamaan huomenna klo 11-16 Kennel Helsingin ravintolapäivän tempauksesta Kennelin Kirppu & Pehmy. Luvassa muun muassa myös edullisia ja makoisia smoothieita ja mainos-/leffatuotannoista ylijääneitä kamoja.

 

pst2, kuten kuvista näkyy, innostuin myös karsimaan hieman hiuksiani ja päästin irti vanhasta latvakasvustostani Dandyn ihanan Sumin avustuksella. Samalla rytinällä päästin irti myös pinttyneestä tavastani ostaa vain valkoisia tai pastellisävyisiä kukkia ja hankin kimpun mahtavan vereviä ruusuja. eläköön uusiutuminen!

 

pst3, lisää hyviä vinkkejä tavaroiden raivaamiseen, tilan tekemiseen ja elämän helpottamiseen löytyy mm. Arkijärki-blogista.
 

Kommentit

Sara K

Ihana freesi syys-Virpi :)

Laura (Ei varmistettu)

Ihana tukka, olet ihan Nainen! <3 Hitsit, pitäisiköhän mukin leikata uusi luukki.

Maria (Ei varmistettu)

Ihana tukka ihanalla naisella :) Laitahan vielä kuvaa missä et heilahtele niin näkee vielä paremmin ;) Mutta upeita kuvia nämäkin.

Ja tekstistä pitää sanoa sen verran, että osui ja uppos ! Kesäloman lopulla kävin kaikkia tavaroita läpi ja kirpputorille meni iso kasa (huonompikuntoiset uffille).. Pitäisi vain vielä enemmän petrata tässä hommassa :D että ne varastotkin olis tyylikkäästi järjestyksessä ja sisältö vain tärkeitä asioita. Ja mitä uskallukseen tuli, leikkasin vihdoin monien kuukausien epäuskaltamisen jälkeen polkkatukan (tai no hitusen ns. ylikasvanut polkka) ja monta senttiä lähti ! Hihi. tästä lähtee uusi hyvä kouluvuosi. kiitos tästä postauksesta <3

http://dejiss.blogspot.com

Blogisi on huippu (Ei varmistettu)

Hei, Minulla olisi eräänlainen juttu ehdotus liittyen tuoksuihin.
Itse en tällä hetkellä käytä mitään tuoksuja, koska tavanomaiset parfyymit sisältävät todella paljon kemikaaleja yms. joita en halua iholleni. Ekokaupoista olen etsinyt jotain parempaa tuoksua, mutta en ole löytänyt suppean valikoiman vuoksi vaihtoehdoista yhtään mieleistä. Jotain tuoksua kuitenkin aina välillä kaipailisin ja ainakin juhliin lähdettäessä olisi kiva tuoksua jollekin hyvälle. Usein pelkkä nuuhkaisu vanhaa tuoksua riittää palauttamaan mieleen valtavan määrän muistoja ajalta, jolloin tuoksu oli käytössä :).
Ajattelin, että jos joku, niin sinä voisit tietää aiheesta ja vaihtoehdoista enemmänkin. Voisiko esimerkiksi tuoksuja tehdä itse tai onko jotain muita hajusteeksi kelpaavia vaihtoehtoja jne....

P.s. vaikka kookosöljy omasta mielestäni tuoksuukin hyvälle, mieheni ei voi sietää sen hajua, joten se jääköön pois laskusta ;)

Hilda (Ei varmistettu)

Ihanan freesi ja innoittava postaus. :)
Tuli heti tarve mennä penkomaan omia kaappeja ja heittää turhaa sälää pois.

Jaa.. (Ei varmistettu)

Pakko todeta kun aihe liippaa läheltä, tein alkukesästä tai oikeastaan pitkin kevättä suursiivousta. Eikä mun elämä nyt juurikaan muuttunut, mitä nyt kämppä on tietysti vähän kivemmän näköinen eikä oo turhaa tavaraa häiritsemässä, niin se on ihan jees. Ärsyttää vähän tämmöset postaukset, ihan kuin siivoamalla kämpän ja kierrättämällä (huom, toivottavasti ihmiset ei heitä tavaroitaan roskiin vaan koettaa keksiä jonkin uuden käyttötarkoituksen (kun on kerta tullut ostettua se....) tai vie vähintään kierrätyskeskukseen tai vastaavaan) muka sais vähintään nobelin rauhanpalkinnon...

Emilia (Ei varmistettu)

Jotenkin ihanan raikas postaus :----)

Jenni / Arkijärki.net (Ei varmistettu)

Kiva kun linkkasit blogiini, ja sanoisin myös että erittäin hyvä projekti! Se on jännä, miten jatkuvasti törmää tavaroihin, joita ei oikeastaan tarvitse. Minäkin törmäilen sellaisiin vähän väliä, vaikka karsinkin tasaiseen tahtiin koko ajan. Tänä syksynä on teemana vintin raivaus, sillä se on päässyt pikkuisen tukkoon... :)

Kommentoi