Armahin Aaloe

Kiitos hyvää

Moni teistä on kysellyt luonnollisten ihonhoitovinkkien perään, joten esittelenpä nyt eräät lemmikkini, eli Aaloe-perheen kaksi kaunista tytärtä, Aloë Arborescensin, kavereiden kesken ihan rohtoaaloe vain, ja sisarensa Aloë Veran, eli lääkeaaloen. Rakkauteni aaloeihin leimahti reilu pari vuotta sitten asuessani Espanjassa, jossa Aloe Vera -kasvi sulostutti huonettani ja ihoani. Tapanani oli tuolloin käyttää menestyksekkäästi kasvin lehtien sisässä lepäävää geeliä auringonpolttamiin. Oman kokemukseni mukaan tuore aaloegeeli toimii huomattavasti paremmin kuin tuubitetut tuotteet, olkookin ne kuinka luonnonmukaisia tai aaloepitoisuudeltaan vahvoja tahansa.

Ihonhoitoon sopivia aaloeita ei ihan joka kukkakaupasta tahdo löytyä, mutta kannattaa kysellä kasveja esimerkiksi lähialueittesi puutarhoista. Omat aaloeni olen hakenut Vantaan Viherpajasta, josta oheiset kuvatkin on napsittu. Vinkin kyseisen paikan olemassaolosta löysin Kukka Laakson blogista. Viherpaja on muuten melkoisen kokoinen kompleksi, josta löytyy muun muassa japanilainen puutarha solisevine puroineen ja jättikaloineen. Hauska happirikas visiteerauskohde näin kylmän ja kuivan talven keskellä!

Ja miten sitä aaloeta sitten käytetään. Itselläni on tapana levittää tuoretta aaloegeeliä puhdistetuille kasvoille ennen nukkumaanmenoa muutamana iltana viikossa. Geeli silottaa ja napakoittaa ihoa mukavasti ja rauhoittaa mahdollisia ihoärsytyksiä. Rohto- ja lääkeaaloe sopivat mainiosti ryppyjen, näppyjen, aknearpien, auringonpolttamien ja muiden ihoärsytysten hoitoon.

Kun olet oman aaloesi itsellesi metsästänyt ja päättänyt uhrata sen palvelemaan kauneuttasi, toimi sen kanssa näin: Leikkaa veitsellä kasvin uloimmalta reunalta irti yksi lehti aivan tyvestä. Leikkaa irrotetusta lehdestä noin parin sentin pala ja jemmaa loppuosa lehteä kuppiin ja kaappiin myöhempää käyttöä varten. Halkaise leikkaamasi pala keskeltä kahtia ja hiero lehden geeliä sisältävää puolta puhtaalle iholle. Yhdistä puoliskot, jotta geeli ei pääse kuivumaan ja laita aaloepala pieneen purkkiin, jonka sijoitat vaikka kylpyhuoneesi kappiin. Saat palasta irtoavaa geeliä hipiällesi noin kolmena iltana peräkkäin, tämän jälkeen kaikki geeli on puristunut ulos ja pala kuivuu. Sitten voitkin leikata seuraavan käyttöpalan kaappiisi jemmamastasi lehdestä ja jatkaa kaunistautumista.

Aaloekasveista ihonhoitoon sopivia lajikkeita ovat siis rohtoaaloe (Aloë Arborescens) ja lääkeaaloe (Aloë Vera). Tutustumisen arvoisia tapauksia kumpainenkin.

♥ Virpi

Kommentit

Tiina (Ei varmistettu)

Oih, ihana juttu ja ihana vinkki! Ja niin kauniita kuviakin :)

Laura (Ei varmistettu)

Kiitos aivan ihanasta blogista! Löysin sen vähän aikaa sitten ja rakastuin täysin: ihanasti kirjoitettuja juttuja, kauniita kuvia ja ennenkaikkea tärkeää ja mielenkiintoista asiaa = täydellinen inspiraationlähde elämäntapojen fiksaamiselle kohti parempaa... :)
Opiskelen lääketiedettä ja olen aina ollut kiinnostunut ruokavaliosta, terveydestä yms.: liikkunut paljon ja syönyt käsitykseni mukaan terveellisesti, kaverini kiusoittelivat jo ennenkin "terveysfriikkiydestä" :D
Detoxista ja raakaravinnosta on ollut viimeaikoina niin valtavasti juttua joka paikassa että mielenkiintoni entisten käsitysten kyseinalaistamiseen heräsi. Karsin entisestä ruokavaliostani pois kaikki viljat, maitotuotteet ja vähäiset käsitellyt elintarvikkeet pari viikkoa sitten kokeilumielessä. Ja täytyy kyllä sanoa että olo on mahtava: energinen ja ennen vaivanneet vatsaongelmat ovat poissa. Tätä aion ehdottomasti jatkaa ja blogisi toimii superina lisä-inspiraationa!
Odotan siis malttamattomana uusia postauksia! :)

Emma (Ei varmistettu)

Ihana takki sulla!! Oon ihastellu sitä monessa posteuksessa! Mistä tollasia voi ostaa/voinut ostaa? <3

M (Ei varmistettu)

Mun on ihan pakko sanoa, että sä olet todella nätin näköinen ja sun ihosi näyttää niin puhtaalta ja kirkkaalta. Aijon todellakin ostaa tuollaisen aoloe kasvin jos siitä saa noin hyvän ihon :)
Mutta asiasta ihan toiseen, olen nyt ollut kohta kolmatta kuukautta, sanotaan nyt että noin 70%:lla raakaravinnolla, välillä kalaa ja lihaa syöden tai jotain kasviksia olen paistanut kookosöljyllä ja mitä nyt joskus harvoin on tullut hurahdettua niihin kiellettyihin ruoka aineisiin. Olen kyllä huomannut paljon positiivisia vaikutuksia ruokavalion muutoksen aikana, enkä voisi enää kuvitella palaavani entiseen ruokavaliooni, mutta yhä vatsavaivat ja vatsan turpoilu kiusaavat.. tuntuu niin epäreilulta että muilla tapahtuu ihmeitä jo muutamassa viikossa, mutta itse kamppailen yhä samojen vaivojen kimpussa.. osaatko yhtään sanoa mistä tämä johtuu ja mitä asialle pitäisi tehdä tai mistä voisin saada apua? Olen lukenut erilaisia kirjoja ja blogeja vaikka kuinka paljon etsien vastausta.
Kiitos avusta!

Vilja (Ei varmistettu)

Heissan,

vinkkinä niille jotka ei jaksa kasvattaa aloeta itse ihonhoitotarkoituksiin; mä olen menettänyt sydämeni erinomaisella pitoisuudella olevalle Pur Aloé -ihogeelille. Se on ihan pelastus!

Kiitos Virpi ihanasta blogista!

Maisku Maija (Ei varmistettu)

toin Lanzaloen(paikallinen firma) 100% geeliä, on toiminut myös varsin kiitettävästi. Jenkeissä haimme ihan ruokakaupasta noita aloen lehtiä, puolen metrin mittaisia vähintään, riitti koko kropalle monen päivän ajaksi. Mutta tuossapa olisi vielä fiksumpi vaihtoehto, ostaa koko kasvi ja napsia siitä. Kiitos vinkkisestä!

Virpi Mikkonen

Tiina, taks. :)
Laura, kiitoskiitoskiitos! Mahetsua kuulla että vointisi on ollut nousujohteinen. Toivottavasti voin jatkossakin tarjota inspistä.
Emma, Kiitos, Olen hommannut takin reilu vuosi sitten Zarasta.

Virpi Mikkonen

M, No hei kiitti. Mutta täytyy sanoa että kuvat eivät aina kerro koko totuutta - ihoni on itseasiassa melko ailahteleva, eikä suinkaan ongelmaton. Tästä tulossa lisää asiaa lähitulevaisuudessa. Tuohon vatsakipuiluun voisin vinkata kokeilemaan entsyymejä ja probiootteja. Ruuansulatusentsyymeistä yksi huippu täältä: http://www.iherb.com/Enzymedica-Digest-Gold-180-Capsules/7056?at=0
Laadukkaat probiootit ovat myös ehdoton juttu vastavaivaiselle: http://www.iherb.com/Dr-Ohhira-s-Essential-Formulas-Inc-Probiotics-12-PL...
Kolmas kokeiluarvoinen on Betaine HCl -lisä. Useilla vatsahappojen tuotanto on niin köyhää, että etenkin proteiinipitoiset ruuat aiheuttavat väänteitä. Tähän saumaan en nyt tarkemmin pysty noista kirjoittamaan, mutta kannattaa googlata lisätietoja, jos kiinnostaa. Suolahapoista suomenkielistä selontekoa täällä: http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/27/Ma... ...

Virpi Mikkonen

Vilja. Kiitti vinkistä. Työkaveri on muuten myös hehkuttanut Pur Aloen nimiin. Saa kuulemma ainakin Ekolosta.
Maisku Maija, ah, puolimetriset aaloelehdet kuulostaa taivaalliselta! Mistähän sellasia sais metsästettyä....

Vilja (Ei varmistettu)

Siitä unohtuikin mainita; tuohon sarjaan kuuluu myös juotava geeli, joka on ihan huippu. Sen kuuriluontoinen nauttiminen on pelastanut mun ruoansulatuksen ihan täysin (sekä myös ihon, koska puhdistaa kehoa niin tehokkaasti, yhdistettynä tietty tuohon ulkoisesti käytettävään).

Mä olen ihan aloehurahtanut ja harmittaa kun markkinoilla on niin karmeasti kaiken maailman aloejuomia, jotka on täysin pilattu lisäaineilla. Pur Aloessa ei onneksi tota ongelmaa ole.

Junior (Ei varmistettu)

Pakkohan se on meide4n muiden ptuutua ne4iden ere4iden nuorien tekosiin jos ei kerran heide4n omista vanhemmista siihen ole !Ei ole kellekke4e4n mukava asia ette4 ne4me4 ere4e4t henkilf6t tuhoavat heti uuden leikkipuiston ym.. ym.. kaikki on kuitenkin loppu peleisse4 meide4n omasta pussista pois kun verorahoilla ym.. ne kustannetaan.Jokaisen vanhemman joka tuntee nyt ve4he4nke4e4n syyllisyytte4 itsesse4e4n / lapsissaan tulisi ottaa NYT itsee4e4n niskasta kiinni ja laittaa perheense4 ojennuksiin viele4 kun siihen on mahdollisuus. Pian sen ojennuksen voi tulla tekeme4e4n joku muu / virkavalta ! 5 1

gklyvki (Ei varmistettu)

ht62Rv rltbsnhxrwfu

farhcm (Ei varmistettu)

MEJnUa dgnvdyxqlkef

Kommentoi