Happy with hapan

Kiitos hyvää

Jos minun pitäisi antaa vain yksi ruokavalio- tai hyvinvointivinkki, niin se voisi hyvinkin olla hapatettujen ruokien lisääminen ruokavalioon. (tsekkaa aihetta käsittelevä postaukseni täältä.)

 

Todella monet kärsivät erilaisista vatsa- ja suolistovaivoista, huonosta immuniteetista johtuvista terveysongelmista ja esimerkiksi hiivan aiheuttamista vitsauksista, ja kaikkiin näihin voi löytyä helpotusta hyviä bakteereita sisältävistä hapatetuista ruuista ja juomista.

 

Itse olen nautiskellut nyt reilun vuoden päivittäin jotain hapatettua ruokaa tai juomaa sekä Dr. Ohhiran probiootteja, ja täytyy sanoa että vastustuskykyni ja vatsani kunto on tätä nykyä aivan toista luokkaa kuin ennen. Kun vielä puolisentoista vuotta sitten kärvistelin lähes päivittäin erilaisten stressivatsaoireiden kanssa, on nykytilanne se, että en enää edes muista milloin vatsani olisi viimeksi ollut kipeä. Tuntuu kuin vatsani olisi ennen ollut ärhentelevä peto, joka olisi nyt kesyyntynyt pehmeäksi kiltiksi puudeliksi.

 

Maitohappobakteerit ovat itselleni jo ehkä liiankin itsestään selvä terveystekijä, ja välillä luulen kaikkien tietävän niiden loistavista vaikutuksista. Olen kuitenkin viime päivinä törmännyt useampaan vatsa- ja hiivaongelmien kanssa painivaan henkilöön, jotka ovat mielestäni kohtuullisen hyvin valistuneita hyvinvointiasioista, mutta joilla ei ollut tullut mieleenkään että heidän oireidensa syy tai osasyy voisi johtua heidän suoliston huonosta bakteerikannasta, eikä heillä tästä syystä ollut tullut mieleenkään käyttää maitohappobakteerivalmisteita tai hyvisbakteereita sisältäviä ruokia. Siispä päätin kirjoittaa tämän pienen muistutuspostauksen.

 

Mikäli siis vatsa tai iho kiukuttelee tai hiiva kiusaa, kannattaa ainakin testata maitohappotuotteiden vaikutusta esimerkiksi neljän viikon ajan ja katsoa mitä tapahtuu. Vaikeissa vaivoissa ja immuniteetin kunnollisessa vahvistamisessa tarvitaan mahdollisesti jopa puolen vuoden tai vuoden maitohappokuuri, mutta lyhyemmässäkin ajassa varmasti huomaa jo vaikutuksia.

 

Kuvissa hehkuva pinkki juoma on muuten Päijät-Hämeen kaaliporkkanajuomaa, uutta lemppariani, joka on valmistettu maitohappokäymisellä, eli se sisältää juurikin näitä terveytemme turvajoukkoja, maitohappobakteereja eli probiootteja. Itselläni on tapana nauttia aina aterian yhteydessä pari ruokalusikallista hapankaalta tai hapanporkkanaa tai kulauttaa kitusiini puoli lasia maitohappojuomaa ruokailun alussa. Tämä tapa auttaa ruuansulatuksessa ja normalisoi suolahapon eritystä vatsalaukussa. Te jotka kärsitte ruokailun jälkeisistä vatsanpuruista, kokeilkaa ihmeessä!

 

Ehkä varmin tapa parantaa suoliston bakteeriflooraa ovat pastöroimattomat jukurtit ja muut raa´at hapanmaitotuotteet, kefiiri ja hapatetut vihannekset ja pastöroimattomat maitohappojuomat, joiden bakteerit selviävät ruuansulatusysteemin läpi suolistoon, toisin kuin monien maitohappokapseleiden bakteerit, jotka tuhoutuvat kokonaan tai suureksi osaksi matkalla.

 

Toki on olemassa myös maitohappokapseleita, joiden sissibakteerit kestävät hyvin koko matkan suolistoon, mutta valmisteen valinnassa kannattaa olla tarkkana ja kysyä apua esimerkiksi pätevältä luontaistuotekaupan myyjältä. Ilmeisen tehokkaita ovat valmisteet, jotka sisältävä Lactobacillus acidophilus DDS-1 -kantaa.

 

Aivan ehdottomia ovat kuitenkin lukuisia palkintoja voittaneet Dr. Ohhiran probiootit, joista Original Formulan bakteereita on kasvatettu 3 vuotta ja Professional Formulan 5 vuotta. Pitkän fermentoimis- eli käymisajan on sanottu tekevän bakteereista todella kestäviä. Tuotetta ei saa Suomesta, joten itse tilaan valmisteen iHerbin kautta.

 

Tässä muuten lopuksi iherb-koodini, jota en juuri ole ennen mainostanut. Eli näppäilemällä tilausta tehdessäsi alennuskoodikohtaan Kiitos hyvää -iherbkoodin: PIM161 saat ensitilaajana kivan viiden dollarin alennuksen tilauksestasi.

 

Ystävystykäähän bakteerien kanssa ja voikaa hyvin!

♥ Virpi

Kommentit

Emma (Ei varmistettu)

Kiva postaus taas, hyvä muistuttaa välillä näistä asioista, kun tuppaa välillä unohtumaan. kiitos tästä! muuten oletko kokeillu maatilatorilta saatavaa boris-maitohappobakteeri juomaa? itse käytän sitä, suosittelen!

Eskimo (Ei varmistettu)

Hei Virpi, tämä sinun blogisi on ihan ehdoton lempparini! Sinun pitäisi koota tämä kaikki tieto hyvinvoinnista kirjaksi :)

Ella (Ei varmistettu)

Heissan!

Olisi kiva saada päiivitettyä listaa noista kehoa hapattavista ruoka-aineista, tai esimerkiksi hyviä reseptejä asiaan liittyen :)

hämmentynyt (Ei varmistettu)

Hei Virpi, osaatko sanoa miten tuo mainitsemasi kefiiri eroaa piimästä? Itse olen varsin hämmentynyt, sillä olen tähän asti luullut, että kefiiri on vain toinen nimitys piimälle. Virossa ja käsittääkseni myös muissa baltian maissa piimä kulkee nimellä kefiiri. Olisi mukava tietää miten erilaisista taikka samanlaisista maitotuotteista on kyse.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Emma, en ole testannut, mutta kiitos vinkistä! . Eskimo, ehkä jonain päivänä... ;) . Ella, hyvä idea, laitan to do -listalle. :) . hämmentynyt, kefiiri on kyllä yhdenlainen piimälaji, mutta aito kefiiri eroaa kuitenkin melkoisesti meidän kaupoissa myytävästä pastöroidusta piimästä. Maku on samansuuntainen, mutta valmistustapa eri. Tietoa kefiiristä ja sen valmistuksesta löytyy mm täältä: http://www.aitoterveys.fi/Kefiiri.php . Ja tosiaan, kyllähän lähes kaikista hapanmaitotuotteista hyviä bakteereita löytyy, mutta pastöroinnin eli lämpökäsittelyn takia terveysvaikutukset eivät ole lainkaan samaa tasoa kuin raakatuotteissa. Silti, perus rasvainen kaupan piimä on mielestäni ihan kelpo tuote sekin, itse käytän usein.

Miaumiau (Ei varmistettu)

Mistähän noita hapanvihannesmehuja saisi? Kampin Ruohonjuuresta esim? Tarvitsisin kipeästi (hapankaali esim.huonompi vaihtoehto, koska aiheuttaa niin paljon kaasua)

pörri (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi tästä postauksesta, olin ihan unohtanut tällaisen perusasian vatsavaivoja vastaan kamppaillessa :) kiitos kiitos!!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Miaumiau, Omani ostan Stokkan Herkusta, mutta voisi hyvin löytyä Ruohiksestakin. Monesti muuten maitohappobakteerit saattavat aiheuttaa turvotusta aluksi, mutta oireet helpottavat kun bakteerikanta suolistossa vahvistuu. Vahvat probioottikapselit esimerkiksi tekevät usein sitä, eli kaasua. Tosin en tiedä onko sinulla oireiden aihettajana hapankaalin kohdalla joku muu tekijä. . pörri, ole hyvä! :) vatsalle lempeitä ajatuksia ja parempia fiiliksiä!

eveliina (Ei varmistettu)

oi kiitos tästä! itse kärsin juuri ruokailun jälkeisistä vatsanpuruista ja löysästä mahasta. olen kyllä löytänyt helpotusta luonnonjugurteista ja piimästä, mutta näillä voisi saada oireet pois kenties kokonaan:) tuota mehua löytyy muuten ihan prismastakin!

eveliina (Ei varmistettu)

kerrotko vielä mistä kefiiriä saa?=) ei ole ainakaan ruokakaupoissa sattunut silmään!

KH (Ei varmistettu)

Kysymys: miten on pastöroimattomien maitotuotteiden nauttimisen laita raskaana ollessa? Olen yrittänyt löytää aiheesta tietoa, mutta kaikkialla vaan suositellaan välttämään. Hiiva ja muut tasapaino-ongelmat ovat hyvin tyypillisiä raskausoireita, itse olen tyytynyt lähinnä bulgarian jugurttiin, mutta tuntuma on, että jokin vahvempikin kelpaisi :)

Kiitos hyvästä palstasta!

Phatcharapron (Ei varmistettu)

Patrick Bateman: Just say no! Hyvaa shtitia. Olen huomannut etta jos nukkuu hyvin ja treenailee saannollisesti, ei ole lainkaan vaikeaa sanoa ei. Sitten kun rytmit menevat kuralle, alkaa karkki maistumaan koska se lievittaa kipua ja harmitusta?

dgztordparo (Ei varmistettu)

5lNT12 gvjgheqwuiyq

ohxmeqfutm (Ei varmistettu)

xITEMy nlkrtvvruniu

Kommentoi