Institute for Integrative Nutrition

Kiitos hyvää

Olen saanut sähköpostitse useita kyselyitä opinnoistani new yorkilaisessa hyvinvointi- ja ravitsemusinstituutti Institute for Integrative Nutritionissa, ja koska kiinnostuneita tuntuu riittävän ja tulevan kokoajan lisää, ajattelin vastata muutamaan yleisimpään minulle esitettyyn kysymykseen täällä blogissani.

Jaan mieluusti jatkossakin omia IIN-kokemuksiani sähköpostitse ja vastaan parhaan kykyni mukaan minulle lähetettyihin kyselyihin. Eli mikäli IIN kiinnostaa, etkä saa tästä postauksesta vastauksia kysymyksiisi, heitä ihmeessä mailia (virpi ( ät ) kiitoshyvaa.fi).

Olen itse tätä nykyä IIN Ambassador eli ns. IIN-lähettiläs, mikä tarkoittaa muun muassa sitä että jaan tietoa IIN:istä ja uuden oppilaan kirjautuessa opintoihin hän saa mukavan alennuksen opintomaksuista mainitsemalla nimeni ilmoittautumisen yhteydessä.

Miten opinnot suoritetaan?
Opinnot suoritetaan New Yorkiin etäopintoina netin ja esimerkiksi iPadiin/iPodiin ladattavien luentoaudioitten ja -videoiden avulla. 

Pakollisten kurssien lisäksi IIN:in opintosivusto on pullollaan syventävää materiaalia, ravitsemus- ja hyvinvointitietoa, tietoa luennoitsijoista, linkkejä ja opiskelijoiden keskustelupalstoja.

Opinnot kestävät yhteensä noin vuoden. Opinnot suoritetaan tenteillä, jotka suoritetaan netissä. Aikaa kunkin tentin tekemiseen on noin puoli tuntia ja yrityskertoja kutakin tenttiä kohden on kaksi.

Tenttien läpäisemisen lisäksi tutkintovaatimuksiin kuuluu skype-tapaaminen kerran kuussa opiskelijalle osoitetun oman health coachin kanssa. Lisäksi opintojen aikana tulee suorittaa tietty määrä niin sanottuja health history -harjoitusistuntoja, joiden tarkoitus on muun muassa valmentaa asiakastyöskentelyyn.

Yllä mainittujen vaadittavien suoritusten lisäksi IIN tarjoaa paljon vapaaehtoisia harjoituksia, tehtäviä ja nettiseminaareja, joilla voi syventää omaa osaamistaan.

Lisäksi IIN järjestää opiskelijoilleen ja valmistuneille ilmaisia, alan kärkinimien tähdittämiä tapahtumia/konferensseja/seminaareja, joita pidetään eri puolella Jenkkejä. Nyt syksyllä oli yksi viikonlopputapahtuma Nykissä ja seuraava on maaliskuussa Los Angelesissa. Osallistuminen näihin on vapaaehtoista.

Kuinka paljon opinnot vaativat aikaa?
Luentoja kertyy viikolle noin neljä tuntia, minkä lisäksi lisätiedonhankintaa ja opiskelua voi tehdä IIN:in nettisivuilla. Opiskelumuoto on todella joustava, eli mikäli jonain viikkona ei ehdi kuuntelemaan ja katselemaan luentoja lainkaan, voi ne kiriä kiinni myöhemmin. Itse olen kuunnellut luentoja kävelyllä ollessani, siivotessa tai ruokaa laittaessa, eli opiskelu on hoitunut kätevästi arkipuuhien lomassa.

Mitä opinnot pitävät sisällään?
Opintojen sisältö on pääasiassa erilaista ravintotietoutta ja erilaisiin ravintoteorioihin tutustumista huippuasiantuntijoiden luennoimina. Opinnot eivät kuitenkaan ole pelkkää ravintotietoutta, vaan mukana on myös paljon muun muassa henkistä hyvinvointia käsittelevää asiaa. Hyvinvointiin suhtaudutaan IIN:issä holistisesti, eli kokonaisvaltaisesti ja lähtökohta on, että ravinto ei ole ainoa, tai aina edes se tärkein hyvinvoinnin lähde, eikä ravintoasioissa ole yhtä totuutta, vaan ihmistä tulee tarkastella yksilönä ja kokonaisvaltaisesti heidän koko elämäntilanteensa ja elintapansa huomioon ottaen. Itse olen pitänyt opinnoissa erityisesti juuri tästä avarakatseisesta suhtautumistavasta hyvinvointiin ja terveyteen.

Hyvinvointiasioiden lisäksi opintoihin kuuluu koko vuoden ajan myös niin sanottuja bisnesopintoja, joiden tarkoitus on valmistaa opiskelijoita työelämään ja auttamaan heitä hyödyntämään koko potentiaalinsa ja oppimansa tieto sekä tekemään työstä hyvinvoinnin parissa heidän itsensä näköistä. Tarkoitus ei siis ole että kaikista tulisi hyvinvointivalmentajia, vaan erilaisia vaihtoehtoja opintojen hyödyntämiseen tarjotaan useita.

Kuinka paljon opinnot maksavat?
Opintomaksu vaihtelee hieman maksumenetelmän ja mahdollisten alennuskampanjoiden mukaan. Itse maksoin opintoni yhdellä kertaa, jolloin hinnaksi tuli noin 3400 euroa. Tarkemmat ja ajanmukaiset hinnat ja laskusuunnitelmat saa omaan sähköpostiin soittamalla IIN:iin tai meilaamalla tiedustelu osoitteeseen: coachblair (ät) integrativenutrition.com. Mainitsemalla IIN:iä suositelleen lähettilään, kuten minun nimen ilmoittautumisessa, voi opintomaksuista saada useiden satojen, jopa tuhannen dollarin alennuksen.

Onko tutkinnosta oikeasti hyötyä työelämässä?
Tiedän/tunnen useita IIN:istä valmistuneita ja he kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä opintoihinsa ja ovat työllistyneet hyvin hyvinvointivalmentajina Suomessa ja ulkomailla. Itselläni opintoja on vielä jäljellä neljä kuukautta, mutta kaiken tähänastisen mennessä uskon IIN:istä olevan suuresti hyötyä siinä mitä hyvinvoinnin saralla teenkään. Tärkeää työtähän tällä alalla piisaa kokoajan enemmän ja enemmän ihmisten pahoinvoinnin kasvaessa ja massojen kiinnostuksen hyvinvointiin herätessä. Totuus kuitenkin alalla kuin alalla on, että pelkällä tutkinnolla ei pitkälle pötkitä, vaan menestyäkseen ja työllistyäkseen tarvitaan aina omaa innostusta ja kiinnostusta.

Lopuksi, mitä hyvää ja huonoa:
Etäopiskelu on todella itsenäistä puuhastelua ja toisille se voi tuntua paikoin yksinäiseltä hommalta. Itselleni tämä joustava etäopintomuoto on kuitenkin sopinut mainiosti ja yhteydenpito omaan IINin health coachiin ja satunnainen opiskelijafoorumien seuraaminen on tyydyttänyt omat sosiaaliset tarpeeni opiskelun osalta.

Lukuisten eri ravintoteorioiden läpi käyminen voi myös saada etenkin ravintoasioissa kokemattoman pään aluksi pyörälle, ja olo voi tulla melko turhautuneeksi kun opintojen edetessä huomaa että yhtä oikeaa totuutta ei (tässäkään) asiassa yksinkertaisesti ole olemassa. Useat puhuvatkin IIN-opintojensa olleen kuin matka, jonka aikana ehtii käymään läpi monenlaista vaihetta ja tunnetta. Suhde yleisesti hyvinvointiin ja omiin syömisiinkin tulee varmasti kokemaan monenlaisia muutoksia, mutta kuten varmasti jo aiemmissa kohdissa on käynyt ilmi, itse olen kokenut nämä muutokset vain positiivisiksi. 

Mikäli Institute for Integrative Nutrition alkoi tuntumaan kotoisalta opiskelupaikalta, käy kurkkaamassa nettikatalogi täältä. Tai osallistu infosessioon netissä täällä
 

♥ Virpi

Kommentit

Minttu (Ei varmistettu)

Tämä kommentti ei kyseenalaista koulutustasi ja sen tasoa; kunhan yleisellä tasolla pohdiskelen.

Nykyaikana markkinat tarjoavat hukassa oleville ihmisille Onnen Avaimia käypään hintaan; on elämäntaidonvalmentajakoulutusta ja monenmoisia ravinto/ravitsemusterapeuttikoulutuksia vain muutaman mainitakseni. Niistä sitten kukin valitsee itselleen sopivan mm. lompakkonsa paksuuden perusteella.

Lähes järkytyin kuullessani, että nykypäivänä homeopaatiksi saa kutsua itseään kuka tahansa aiheeseen perehtnynyt. Se ei siis toistaiseksi ole suojattu ammattinimike, jota saa käyttää vain tietyn koulutuksen suorittanut henkilö. Ei - esim. minä olen homeopaatti, jos luen hiukan alan kirjallisuutta ja haluan itseäni siksi kutsua. Toivoa sopii, että ihmiset ovat valveutuneita ja kyselevät eri terapeuttien koulutusten perään!

Kerroit, että koulutuksesi sisältää viikossa neljä tuntia luentoja ja sen lisäksi on mahdollista opiskella omin päin.

Jatkuu...

Minttu (Ei varmistettu)

Kun ajattelee jo ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa, niin pelkästään sen opiskeleminen vie tajuttomasti aikaa! Herääkin kysymys, että kuinka hyvin esim. sinun koulutuksessasi käsitellään tällaiset perusasiat.

Tämä aika tosiaan on markkinamiesten kulta-aikaa - aina löytyy tuotteita ja palveluita ostettavaksi ja ihmisiä, jotka haluavat täyttää ostamisella sisäiustä tyhjyyttään. (Sehän ei tietenkään sillä täyty.)

Toivoisin kovasti, että ihmiset oppisivat kuuntelemaan itseään saadakseen oman elämänsä ohjat käsiinsä.

Mikä parasta - itsensä kuunteleminen (niin kuin kaikki muutkin elämän tarkeimmät asiat) ei liity millään tavalla rahaan.

Toivon sinulle hyvää alkanutta vuotta!

Laura (Ei varmistettu)

Mahtavaa kuulla kokemuksistasi! Olen nimittäin itsekin harkinnut samaa alaa. Institute for Integrative Nutrition vaikuttaa todella hyvältä sen perusteella, mitä kursseja siellä tarjotaan ja muutenkin näin koulun sivujen perusteella. Olen kuitenkin suunnitellut lähteväni USA:han johonkin vastaavaan oppilaitokseen opiskelemaan ihan kontaktiopetuksella. Tuollaisesta koulutuksestahan voi sitten lähteä laajentamaan osaamistaan vaikka mihin suuntaan.

Ahdistelen sinua ehkä myöhemmin lisäkysymyksillä aiheesta. Onnea opiskelujesi kanssa!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Minttu, Ihan asiallista ja relevanttia puonintaa. IINistä sen verran että kyseinen oppilaitoshan antaa valmiudet toimia hyvinvointikonsulttina, ei esimerkiksi ravitsemusterapeuttina, ravintotieteilijänä, lääkärinä tai fysiatrina, joiden täytyy osata ihmisen anatomia ja fysiologia enemmän tai vähemmän perusteellisesti. Toki näitä asioita käydään läpi tässäkin koulutuksessa, mutta vain kevyesti. Health Coachin tarkoituksena on nimenomaan kannustaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja antamaan asiakkaalle avaimia hänelle sopivien elämäntapojen omaksumisessa ja sen oman hyvinvoinnin löytämisessä. Se ei aina ole kaikille niin helppoa kuin voisi kuvitella.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

...Olen varmaan kymmeniä kertoja miettinyt luentoja kuunnellessani: ”Miksi ihmeessä näitä asioita ei opeteta ihmisille jo peruskoulussa?” Tietyt hyvinvoinnin perusteet tulisi olla kaikkien ulottuvilla, mutta valitettavasti yhteiskuntamme ei liiemmin tue kansalaistensa sivistämistä tällä saralla. Siksi on mielestäni hienoa että IIN:in kaltaisia oppilaitoksia on olemassa ja hyvinvoinnin sanaa juuri sillä arjen perustasolla saadaan vietyä eteen päin.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Laura, hei, hienoa! Toivottavasti mieluinen opintopaikka löytyy. Ja kuten sanoit, IINistä on kyllä hyvä jatkaa opinpolulla mihin ikinä kiinnostus viekään. Itsellä on tullut luentoja kuunnellessa monen eri ravinto-/hyvinvointiteorian kohdalla mieleen että ”tätä haluan opiskella lisää!”. Eli innostusta sieltä ainakin saa kahmittua lisäopintoihin. IINissäkin on muuten mahdollista jatkaa opintoja ensimmäisen vuoden jälkeen! Eli suosittelen tutustumaan siihenkin optioon.

Sandra (Ei varmistettu)

Jos teorioita ruokavalioista on niin paljon, ja yhtä totuutta ei ole, mitä sitten koulusta valmistuneet lähtisivät suosittelemaan esim. asiakkaalle, joka haluaa siirtyä terveelliseen ruokavalioon? Ihan mielenkiinnosta kysyn, jos nyt tajusin homman oikein :)

Alexandra (Ei varmistettu)

I'm not wrtohy to be in the same forum. ROTFL

Avari (Ei varmistettu)

A bit surprised it seems to simple and yet usfuel.

bwctfarygzf (Ei varmistettu)

WOd3Yx mxdcveqosyas

avlolo (Ei varmistettu)

65HDqe vwrhylrabuwt

zvcegomu (Ei varmistettu)

4Nhzjr vygnhcfdilki

djizirpvb (Ei varmistettu)

wDjVLq xpmigncrvkdg

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Sandra, hyvä kysymys! Asiakkaan kanssa lähdetään liikkeelle hänen omasta elämäntilanteesta, tarpeista ja oireista käsin. Kyllä se oma yksilöllinen ruokavalio sieltä löytyy kokeilun ja kehon kuuntelun kautta. :)

Kommentoi