On jäätelö hyvää kun yksin syö

Kiitos hyvää

 

Kun vauva kasvattaa suuhunsa purukalustoa, tulevat ikeniä viilentävät ja rauhoittavat purulelut usein tarpeeseen. Viilennystä saattaa tarvita myös beibin äiti, jonka olotilat voivat toisinaan lievästi lämmetä ikeniään kiukkuavan tyypin kanssa.

Tämä äiti hoiti tänään erään pitkittyneen nukutussession jälkeen oman jäähdytyksensä tehokkaasti reilulla puolella litralla itse tehtyä jäätelöä. Ei turvotusta, eikä makeaäklöä, vain hyviä rasvoja ja pehmeitä makuja, sekä nautiskeluhetken viileä, tyynnyttävä hiljaisuus, jonka rikkoi vain purkin kylkeen kilahteleva lusikka. Ja suusta päässyt: ”Aahh...”

Mantelijäätelö (maidoton, sokeriton)

2 dl manteleita

5 dl vettä

2 banaania

2 rkl hunajaa tai agavenektaria

2 rkl mantelivoita

Ripaus kanelia

Ripaus aitovaniljajauhetta

Ripaus suolaa

Laita mantelit ja vesi blenderiin ja sekoita sakeaksi nesteeksi. Käytä sellaisenaan tai siivilöi kuituaines nesteestä. Pakasta mantelimaito jääpalamuoteissa, joista se on helppo annostella takaisin blenderiin. Pakasta samalla myös kaksi banaania. Mantelimaidon ja banaanien jäädyttyä, ota ne pakkasesta, anna sulaa hivenen, paloittele banaanit ja sekoita kaikki ainekset esimerkiksi blenderissä jäätelömäiseksi massaksi. Mausta kanelilla, vaniljalla ja pikkuripauksella suolaa. Sekoita mantelivoista jäätelöön täyteläisiä rantuja.

♥ Virpi

Kommentit

Kirsi (Ei varmistettu)

Tämä palsta on ilmeisesti uudistunut jossain vaiheessa, koska vanhoja tekstejä ei ole näkyvillä. Pystyykö vanhoja juttuja esim. vuodelta 2011 vielä lukemaan jostain? Vai onko ne kokonaan pyyhkiytyneet jonnekin...

anna (Ei varmistettu)

Kääk! Tulin ihmettelemään samaa kuin Kirsi, olisin mielelläni kaivanut esiin pari inspiroivaa juttua viime vuodelta.

Annukka (Ei varmistettu)

Samaa kauhistuin kuin edelliset kommentaattoritkin.
Ja sitten: mantelivoi - mikä mikä kumma se on?

Annukka (Ei varmistettu)

No eikun mantelitahnaahan se.

Virpi Mikkonen

Hei te armaat huolestuneet, huolenne on turha. Vanhat jutut nimittäin palaavat tänne lähipäivinä, näin on luvattu. Mutta sydäntäni lämmittää tieto siitä että niitä kaipaillaan. :)

Noo (Ei varmistettu)

Minne vanhat postaukset ovat hävinneet? Etsin tietoa odotusajan opuksista, mutten löydä..

Virpi Mikkonen

trendi.fi uudistui viime viikolla ja samalla nämä blogipohjat kokivat muutoksia. Siinä hötäkässä juttuarkisto häipyi hetkellisesti maisemista. Mutta kuten sanottu, palaa kuitenkin. :)

s (Ei varmistettu)

Löysin blogisi ihan hiljattain, ja ihastuin saman tien, kiitos! Tämä jäätelö oli ensimmäinen kokeilemani reseptisi ja mainio olikin, tähänhän voi yhdistellä mitä vain, luulenpa että teen talven mittaan tätä kerran jos toisenki. Nyt lisäsin vähän inkivääriä ja söin juuri kuivaamieni omenoiden kanssa.

Virpi Mikkonen

Hei tervetuloa lukemaan! Ja kiva kuulla että jäde maistui. Tätä voi kyllä tosiaan varioida mielin määrin. Esim raakasuklaamuru voisi sopia sekaan. Ja tuo kuivattu omena&inkivääri -kombo kuulostaa aika mielenkiintoselta!

Kommentoi