Kun on tullut aika

Haluaisin, että tekisit kanssani nyt ihan alkuun pienen harjoituksen. Se nimittäin auttaa sinua ymmärtämään paremmin jotain, mitä tulen pian kertomaan.

Tee näin:

Nosta hartiat ylös korvia kohti. Purista kätesi nyrkkiin. Pidätä hengitystäsi. Laske rauhallisesti, hengitystäsi edelleen pidätellen:

1

2

3

4

5

6

…. vielä….

7, 8, 9, 10… jatka laskemista….

11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30…

Nyt - Vedä happea, päästä puristuksesta ja rentoudu!

Aah ja Huh. Eikö tunnu ihanalta! Ilma kulkee keuhkoissa, aivot ja kroppa täyttyvät uudesta hapesta ja keho ja mieli tuntuvat virkistyneiltä mutta rennoilta.

Nyt sait kokea sen olon, mikä valtasi minut tehtyäni Sen Ison Päätöksen, josta vihjailin viime viikolla. Huojennus, helpotus, ja vapautuminen ovat tällä hetkellä päällimmäisinä tunteinani. Ja sellaisten tunteiden ollessa pinnassa, tietää valinneensa oikein. Lisäksi oloni on kepeä, iloinen ja oikein kunnolla inspiroitunut - pitkästä aikaa! Ja okei, ehkä ihan miniriikkisen haikea, mutta vain välillä, vain häilähtävän ohikiitävän hetken, kunnes taas uusi raikas innostus täyttää sydämen.

Niin. Uutinen on tämä:

Olen päättänyt lopettaa blogini. Kiitos hyvää sulkeutuu syyskuun viimeinen päivä maanantaina 30.9.2013. Ja se, ystäväiseni, on iloinen uutinen!

Koska jos jotain olen blogini koko historian ajan korostanut, on se ollut se, että sisintään tulee kuunnella, vanhaksi käyneisiin raameihin ei kannata jämähtää, on osattava päästää irti ja uusiutua, on oltava rohkea, uskottava elämään ja itseensä ja on oltava rehellinen sekä tehtävä asioita puhtaalla ja palavalla sydämellä ja vaihtaa suuntaa tarvittaessa. Ja juuri näin näette minun nyt tekevän, lopettaessani blogini.

Tämän kolmen vuoden aikana Kiitos hyvää on ollut valtava inspiraation kanava ja lähde itselleni, ja ilmeisesti myös isolle joukolle muitakin ihmisiä. Esimerkiksi kymmenisen tuhatta yksilöityä viikkokävijää ja sadat sähköpostit ja viestit siitä kuinka blogini on muuttanut ihmisten mukaan heidän elämänsä ovat niin huikeita juttuja, että niitä voi olla jopa hieman vaikea itseni käsittää. Käytännössä kun blogaaminen voi olla todella yksinäistä puuhaa, tekstien ja kuvien heittelyä avaruuteen, täysin tuntemattomalle yleisölle. Mutta kiitos jokaiselle teistä avaruuden pienistä suurista hiukkasista, keitä sitten olettekin, että olette olleet mukanani.

Tämä blogi on ollut minulle pehmeä pesäpaikka ja myös henkireikä, esimerkiksi aikoinaan kun kaikki muut osa-alueet omassa työnkuvassani eivät tuntuneet aivan niin mielekkäiltä. Kiitos hyvää oli puhdas rakkauden lapsi ja sen kautta olen saanut välittää vain ja ainoastaan asioita, jotka olen tuntenut sydämessäni tärkeiksi ja jakamisen arvoisiksi. Sellaisiksi, jotka sytyttävät ensinnäkin minut itseni ja joiden jakamisen uskon tuovan jotain hyvää maailmaan.

Kiitos hyvää syntyi aikana, jolloin olin itse totaalisesti hurahtanut ja rakastunut hyvinvointiin ja hyvää tekevään ravintoon. Olin tuolloin lähes pakahtua siitä kaikesta ahmimastani tiedosta. Niin sanottuja hyvinvointiblogeja oli tuolloin Suomessa vain pikkiriikkinen kourallinen, ja koin, että oli aika perustaa lempeyden, kauneuden ja hyvän olon pesäke, tietyllä tapaa vaihtoehtoisen tiedon jakamispaikka, ilman tuputusta ja fanatismia (jota tosin saattoi joskus olla hieman vaikea välttää, silloin kuin oli itse oikeinoikeinoikein innostunut).

Halusin kaataa kaikkea ammentamaani hyvää ämpärilasteittain lukijoitteni syliin. Jakaa tietoa, jonka itse olin joutunut kaivelemaan kivien alta, jaella hyvää tekeviä herkkureseptejä ja kokkailukokeiluitani, levittää sitä intohimoa ja paloa, johon olin itse herännyt, tartuttaa uskallusta oman elämän ja hyvinvoinnin haltuunottoon ja ennen kaikkea kanavoida rakkautta.

Niistä missioista oli Kiitos hyvää tehty. Ja on edelleen. Ja tulee olemaan vielä 27 päivää. Kunnes tämä tarina päättyy. Tosin mihinkään absoluuttisiin loppuihin en tässä maailmankaikkeudessa usko, asiat ja energiat vain muuttavat muotoaan ja jatkavat elämäänsä uudessa olotilassa.

Niin nytkin. Vaikka Kiitos hyvää ei enää blogina inspiroi minua kuten ennen, ja koen tietyllä tapaa kasvaneeni ulos tästä pienestä luomuksestani, niin se jokin blogini syvin olemus, pohjaidea sytyttää minut edelleen, kuten ennen. Tästä syystä vaikka blogi sellaisenaan loppuu, tulee sen henki silti jatkamaan matkaansa omalla tavallaan.

Se, mitä tämä kaikki korkalentoinen höpinä tarkoittaa ja millaiseksi asiat konkretisoituvat selviää myöhemmin. Sen verran voin kuitenkin jo nyt kertoa, että olen koostamassa kirjaa blogin suosituimpien reseptien pohjalta ja eräs uusi huippuinnostava nettiprojekti on myös tekeillä. Kaiken tämän uuden synnyttämiselle tarvitsen nyt tyhjiön, joka vaatii vanhaksi käyneestä ja raskaista painolasteista luopumista, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa tämän blogin lopettamista. On tullut aika siirtyä eteenpäin.

Viisaana blogini lukijana ymmärrät varmasti.

Tämän uutisen jaettuani huokaisen jälleen, syvään ja helpottuneena, ties kuinka monetta kertaa päätöksen tekemiseni jälkeen. Halusin kertoa asian hyvissä ajoin ennen blogin lopettamista, lähinnä koska en halua pihdata näin isoja salaisuuksia ja toiseksi, jotta voimme orientoitua paremmin tulevaan. Jatkan postailuja entisen malliin vielä kuun loppuun. Juttuidea-arkisto pullistelee vielä monenlaista ideaa, joista haluan ammentaa tänne ennen lopettamista.

Pysy siis kultaseni kanavalla. Ja ennen kaikkea, mikäli et kuulu vielä Kiitos hyvää -facebook-ryhmään, niin liity nyt, sillä siellä tulen jatkossa, blogin sulkeutumisenkin jälkeen informoimaan uusista tuulista ja projekteista. Vaikka Kiitos hyvää loppuu, toivon että pysyt mukana!

Edessämme on paljon, paljon hienompia asioita kuin mitä jätämme taaksemme.

♥ Virpi

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Iso harmi, mutta silti kiitos tähän mennessä jakamastasi. Toivottavasti vanhat postaukset jäävät nettiin arkistoksi niiden viestiä kaipaaville :)

Virpi Mikkonen

Kiitos ja ole hyvä! Nämä vanhat, nyt näkyvillä olevat jutut ovat varmaan tovin vielä netissä, mutta eivät pysyvästi nekään. Ne vanhat juttuarkistot vanhalta blogipohjalta, ne joiden piti palata tänne, eivät nyt sitten tulekaan lainkaan. Mutta niiden materiaalia siirrän kirjaan ja mahdollisesti hyödynnän jotenkin muuten jatkossa. :)

Terhimarjaana (Ei varmistettu) http://maitokahviajamaalipilkkuja.blogspot.fi

Voi Virpi, arvasin tämän jo eilisestä postauksestasi. Harmillista, mutta todella ymmärrettävää. Jään todella kaipaamaan niitä sun vanhoja postauksia. Olin juuri hetkeä ennen Lilyyn siirtymistäsi vasta hoksannut tämän blogin ja on monia juttuja, joista muistan vähän (tälläkin hetkellä jääkaapissa jotain outoja murupusseja odottamassa sulatusta ja rekonstruointia ihaniksi kuorintapalleroiksi...vaan kun ei ole sitä ohjeprinttiä enää tallella!), mutta en tarpeeksi. No, täytyy pitää silmät auki sitten sun uusien proggisten varalta. Kiitos Virpi!

Virpi Mikkonen

Voi kiitos! Ajattelinkin, että saan varmaan sulta jonkin tämäntyyppisen viestin. ;D 

Tämä on niin Oikea Päätös, sen tuntee luissa ja ytimissä. 

riiiiiiiiiiiiiiiina (Ei varmistettu)

Todella harmi, mutta samalla todella hienoa, että sinulla on hyvä olo päätöksestä ja uskallat tehdä oman mielesi mukaan! Olen saanut blogistasi sysäyksen ja lukuisia inspiraatioita paremman olon etsimiseen, joten suurkiitos siitä. Olet ihana, onnea jatkoon <3

riiiiiiiiiiiiiiiina (Ei varmistettu)

(Hmph, kummallisen merkin kohdalla piti olla sydän.)

Virpi Mikkonen

Kiitos ihan hirveästi tsempistä! Sydämiä takaisin!

Brighten up my day

Voih, kiitos aivan mielettömästi kaikista näistä vuosista! Taisipa se olla juuri sinun blogisi, joka sai muuttamaan tämänkin tytön suuntaa elämässä ja löytämään Sen Unelman, jota kohti tässä ollaan menossa. Useat ruokareseptisi ovat jatkuvassa käytössä sekä kosmetiikkareseptisikin. Eilen ja tänään leivoin juuri "elämän mullistavaa leipää" :) Tuli superhyvää! 

Ihanaa kuulla uusista tuulistasi ja kirjasta!! Ihan tässä herkistyy, koska todella tämä blogisi on vaikuttanut niin moneen asiaan elämässäni. Kaikkea hyvää sinulle ja mieletön halaus ja iso kiitos! Innolla odottelen vielä tämän kuukauden aiheita! 

Virpi Mikkonen

Kiitos kultainen! Ihana ihana kommentti. Itsekin herkistyin.

Sydämiä!

Kultasisko (Ei varmistettu)

Kitos tästä kaikesta hyvästä.
<3

Onnea kaikkiin uusiin seikkailuihin!

Virpi Mikkonen

Kiitos paljon! Onnellisia seikkailuita myös sinne!

vilppumaan erika (Ei varmistettu) http://ihmeitavilppumaassa.blogspot.fi

Vaikka en olekaan ollut matkassa kauaa, on tämä blogi antanut minulle paljon, kiitos siitä <3 Ja uskon uusiin tuuliin, valoisaan tulevaisuuteen ja seuraan innolla matkaasi uusiin projekteihin. Niistä tulee huippuja, jes!

Virpi Mikkonen

Ah, mahtava kuulla! tai siis lukea. jes! 

SatuV (Ei varmistettu)

Olen suurella mielenkiinnolla seurannut tätä blogia, muistan kun oltiin Krullassa aamiaisella ja sulla oli alkanut tämä innostus itää sydämessä. Todella upea blogi, yksi harvoista joita jaksan seurata jatkuvasti. Moni postauksesi on osunut juuri oikeaan kohtaan, saanut miettimään elämää ja onnellisuutta. En vielä ole ihan siellä, mutta blogisi seuraaminen on inspiroinut minua matkaamaan siihen suuntaan.

Ikävä siis tulee lempeää inspiraatiotasi, toivottavasti sitä saa seurata muussa muodossa, jossain muualla! Tällaisia blogeja ei muuten muualta löydy, vaikka hyvinvointiblogeja onkin tullut kuin sieniä sateella :).

Virpi Mikkonen

Heheh, juu, se oli juuri sitä juuri lehahtaneen hyvinvointirakkauden aikaa kun olin kokoajan kuin lentoon lähdössä ja vaikutin varmaan hieman hurahtaneelta tapaukselta toisinaan! Mutta KIITOS Satu tästä kommentista, kaikesta siinä. Ja varmasti jossain muodossa putkauttelen juttuja taas eetteriin, jonain päivänä... ;)

Iloista syksyä! Toivottavasti törmätään taas joskus!

onden (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi! Tämä blogi on kaikessa kauneudessaan lämmöllä ja hellästi auttanut minua läpi elämäni suurempien ja pienempien mullistusten. Samaa rauhaisaa rakkautta toivon tuleviin seikkailuihisi!

Virpi Mikkonen

Kiitos tästä kauniin lämpimästä kommentista. Rakkautta myös sinne!

Siirikv (Ei varmistettu)

Oi voi minulle ja onnea sinulle! ;) ei vaan, ihanaa kun olet tehnyt inspiroivaa blogiasi ja hienoa kun osaat kuunnella sydäntäsi. Ehdin lukea blogiasi vain joitain kuukausia, mutta kokkailin vaikka mitä (lähinnä kakkuja ;) ) resepteilläsi. Kiitos! Kun teet kirjan, se päätyy takuulla hyllyyni.

Virpi Mikkonen

Mahtavaa että on reseptit maittaneet! Niitä varmasti piisaa jatkossakin. Kunhan tässä ensin vähän otetaan pieni tuumaustauko. :)

Ida / Puoliksi täynnä (Ei varmistettu) http://puoliksitaynna.blogspot.fi

Voi ei. Löysin tänne vasta vastikään ja olin aivan ihastuksissani. Mutta toki ymmärrän, harmittaa vain etten ollut tajunnut hypätä junaan aikaisemmin. Mutta en vain ollut vielä silloin asemalla. Facebook-ryhmään sitten...

Virpi Mikkonen

Ihana kuulla ihastuksestasi. ♥

Ja kyllä tässä juttuja varmasti piisaa jatkossakin, eli facebook-kanavalla tavataan!

oho. multa pääsi itku. Se kertoo siitä, että tää blogi on ollut mulle tärkeä ja olenkin ollut mukana ihan alkumetreiltä, ihan sieltä "raakasuklaajoulukalenteri purkissa"-postauksista, asti. Tää on ollut hirmuisen hieno juttu, niin minulle kuin varmasti monelle muullekin. Kiitos siis ja hurjasti tsemppiä tulevaan! hyvinvointi jatkukoon! ;)

Virpi Mikkonen

Oi! Voi! Joku muistaa mun pienen "surkean" raakasuklaapurkkijoulukalenterin! Nyyh!

Nyt käväisi taas pieni haikeusaalto. Mutta hei, kiitos tästä kommentista. Palautti samalla myös mieleen sen, että onhan tässä jo tosiaan melko kauan tullut tätä hommaa naputettua, siitä joulusuklaapurkistakin tuntuu olevan kuin ikuisuus. Eli hyvinkin aika uusiutua. 

Mutta, kuten sanoit, hyvinvointi jatkukoon!

Pau (Ei varmistettu)

Kun keväällä löysin blogiisi, kahlasin hetkessä juttuarkiston läpi nauttien suunnattomasti niin kirjoitustyylistäsi kuin juttujen sisällöstäkin! Jään kaipaamaan suuresti valloittavan vartalovoiteen sekä lukuisien suklaaherkkujen reseptejä, mutta toivottavasti tulen vielä joskus jossain muodossa törmäämään niihin. Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos lukuisista hyvänmielen tunteista, joita olet blogiteksteilläsi antanut! Kirjaa odotellessa:)

Virpi Mikkonen

Kiitos itsellesi tästä kommentista. Nämä merkitsevät paljon. Kun on kuitenkin antanut todella paljon aikaa ja energiaa tähän, niin on mahtavaa tietää, että siitä on ollut tosiaan hyötyäkin. 

Kaikkea hyvää myös sinne!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos sinulle tästä matkasta kanssamme sekä onnea tulevaan :) Mukana ollaan facebookin kautta.

Virpi Mikkonen

Mukava tietää! 

Liia (Ei varmistettu)

Eli suomeksi rahat on loppu ja haluat päästä tienaamaan vanhoilla suosituilla blogiteksteillä? Aavistelin jotain tällaista jo silloin, kun Trendin sivuilla olleita vanhoja juttuja ei muka teknisistä syistä pystytty julkaisemaan uudelleen.

pienisisko
Spin off

Tai mietihän Liia vaikka niin päin että jos vaikka joku resepti- tai muu ideakirjanen tulisi, me kaikki tuhannet lukijat saadaan vihdoinkin tilaisuus vähän niin kuin maksaa takaisin ne kaikki ihanat vinkit mitä täältä on ihan ilmasiksi muina tyttöinä ja poikina käyty nappaamassa!

Virpi Mikkonen

Itse nimenomaan olen ajatellut asian niin, että olisi sääli, että kaikki nuo reseptit vaan häviävät olemasta blogini myötä. Ja koska olen haaveillut ruokakirjan tekemisestä, niin nythän on mitä parhain tilaisuus sen toteuttamiselle. Kasata yhteen suosituimmat reseptit, nivoa samalla blogini historia yhteen ja tuoda mukaan uusia samantyylisiä reseptejä. Vaikka blogiarkiston katoaminen harmitti välillä melkoisen paljon, kun en pystynyt itse siihen vaikuttamaan mitenkään, niin pyrin silti kokoajan ajattelemaan, että kaikella on tarkoituksensa. Ja tämähän se taisi sitten olla - mahdollisuus kirjan tekemiseen. 

Virpi Mikkonen

Kääk. Miten joku voi edes ajatella noin. :D 

Tästä tuli mieleen lähinnä sanonta: Emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, vaan sellaisina kuin me olemme. 

Ja muuten, ehkä Sara K ja White Trash Disease (jotka myös siirtyivät tänne keväällä) haluavat myös rahastaa vanhoilla jutuillaan, kun ei heidänkään blogiarkistoa ole vielä palautettu. Hirveetä vehkeilyä kyllä meiltä köyhiltä blogaajilta.

Tittt (Ei varmistettu)

Hei, onnea uusiin tuuliin ja kiitos näistä kaikista kauniista ja elämää parantavista teksteistä joita olet vuosien varrella kirjoittanut!

Kirjaprojektisi kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta! Toivottavasti siihen tulee reseptien lisäksi muutakin sisältöä esim erilaisista raaka-aineista tai esim. rentoutumisohjeita :)

Virpi Mikkonen

Kiitos kauniista kommentista!

Ujutan kirjaan varmaan vähän muutakin kuin reseptejä, mutta ruokakirja olisi tarkoitus kuitenkin tehdä. Näin alkuun ainakin. Katsotaan kun tästä päästään vauhtiin, että millaisia kaikkia kirjoja alan pihalle pukkaamaan! :D

sini... (Ei varmistettu)

Kiitos sulle niin paljon tästä blogista, ikävä tulee. Voikun ne sun postaukset vielä siirtyisi tänne, mulla jäi muutama herkkuresepti laittamatta ylös. Tai toivottavasti ne valikoituu sun kirjaan,oon ekana sen ostamassa. Kaikkea hyvää sulle jatkoon, toivottavasti kuullaan susta vielä pian! Ja kiitos vielä, nyt kuuluu oikeesti jo aika hyvää kiitos tän blogin.

Virpi Mikkonen

Ihana lukea! Kiitos! 

Sydämiä

Stella76 (Ei varmistettu)

Voi kiitos Virpi tästä kaikesta hyvästä, minkä olet jakanut kanssamme. Olen myös monen muun tavoin saanut paljon hyviä ideoita blogistasi. Monta asiaa ottanut käyttöön ja parantanut oloani. Kesäloman alun kunniaksi tulostin FUCK IT-kukkasen työpisteeni seinälle :). Mutta ennen kaikkea elämänasenteesi, ilosi, positiivisuutesi ja kaikki se hyvä on myös vähän tarttunut minuunkin ja siitä asiasta olen todella iloinen ja myös kiitollinen sinulle.

Myötätuulta matkallesi, odotan innolla uusia tuuliasi.

Stella

Virpi Mikkonen

Oi ja voi ja kiitos! Aivan ihanaa, että blogillani on noin suloisia lukijoita. 

Ja mahetsua, että juliste pääsi käyttöön ja löysi paikan!

Lempeitä myötätuulia myös sinne, ja vastatuulten iskiessä - fuck it. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tuhannesti ihanasta blogistasi ja inspiroivista kirjoituksista. Haikeudella jätän jäähyväiset, mutta innolla jään odottamaan tulevaa reseptikirjaa! Paljon nimittäin jäi vanhaan blogiisi reseptejä joihin lupasin itselleni palata, mutten koskaan ehtinyt. Tsemppiä tulevaan, mitä kaikkea se pitääkään sisällään! Ja hienoa kun uskallat kuunnella sydämesi ääntä. Jotenkin sen huojennuksen tuntee oikein tänne asti :)

Virpi Mikkonen

Kiitos.

Ja ihana oli lukea, että huojennuksen tuntee sinne ruudun toiselle puolelle asti. Niinhän ne sanoo, että asiat, jotka tulevat sydämestä menevät sydämiin. 

Ja muuten aikasta mukavaa on myös tietää, että reseptikirjalle löytyy kaipailijoita. Pistää vauhtia näppäimiin sen kasaamisessa. :)

Mili (Ei varmistettu)

Hyvä Virpi! ♥

Virpi Mikkonen

Voi Mili! Ihanuus! ♥

Heidi S. (Ei varmistettu) http://lounastauonjuttuja.blogspot.fi/

Kiitos kaikesta kauniista ja ihanasta sisällöstä!

Virpi Mikkonen

Kiitos ja ole hyvä. :)

akissfromthepast (Ei varmistettu) http://akissfromthepast.blogspot.com

Kiitos upeasta, inspiroivasta blogistasi. Tätä on ollut ilo lukea. Reseptit ovat olleet huippuhyviä, samoin raikastusviikko. Hyvä fiilis on tarttunut.
Onnea ja menestystä tulevaan, mitä nyt ikinä teetkin :)

Virpi Mikkonen

Kiitos että olet ollut lukemassa ja usein myös kommentoimassa. Mukava tietää pitkäaikaisista lukijoista, että olette edelleen langoilla. :)

Onnellisuutta rutkasti myös sinne!

AnnaEm (Ei varmistettu)

Surullinen uutinen näin lukijan näkökulmasta, mutta toivotan sulle iloa ja innon paloa uusiin projekteihin! On varmasti myös sallittua ja jopa toivottavaa levätä projektien välillä :D. Jään odottamaan mielenkiinnolla reseptikirjaasi, muutamaan kakkureseptiin ehdin jo rakastua viime keväänä blogisi löydettyäni.

Virpi Mikkonen

Kyllä, pieni tyhjiö täytyy luoda ennen uuden alkua. Mennä vähän niin kuin maan alle, kuten eräs ystävä kehoitti tekemään. 

Ja kakkureseptejä on varmasti luvassa jatkossakin, jossain vaiheessa, jostain tuutista. Mihin sitä kakkukissa karvoistaan pääsisi. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnittelut rohkeasta päätöksestä. Toimit varmasti jälleen inspiroivana esimerkkinä. Tämän hienompaa viestiä ei voi lukijoilleen tarjota- on kuunneltava rehellisesti sisintään, ja toimia! Kiitos hyvästä blogista <3

Virpi Mikkonen

Voi että, kiitos. Näin vähän ajattelinkin, että kyllä sitä täytyy elää kuten opettaa, eikä jäädä siirtämään omia jumittuneita energioitaan lukijoille. Se olisi epäreilua. Kaikki voittavat kun vain uskaltaa elää sydämen mukaista ja omannäköistä elämää - niin tyyppi itse että tyypin ympäristö. :)

Uusi Aamu (Ei varmistettu) Http://uusiaamu.blogspot.com

Onnea! On hienoa, että on rohkeita naisia, jotka astuvat askelia ettenpäin silloin kun alkaa tuntumaan oikealta hetkeltä. On myöskin hienoa, että omia unelmiaan kohti eletään, omaa hyvinvointiaan kuunnelen. Odotan kuulevani sinusta vielä tulevaisuudessakin:)

Pages

Kommentoi