Luksusta on... Kaakao & Co.

Kiitos hyvää

Tänään ilmestyneen Trendin teemana on luksus. Myös me trendi.fi:n blogaajat päätimme tuoda tällä viikolla postauksiimme luksusta, kuinka kukin kyseisen sanan tahoillaan sitten tulkitseekaan.

Itse aion tämän viikon aikana avata kurkistusikkunoita arkipäivieni luksushetkiin. Arjen vähäeleiset ylellisyydet, pienet nautinnonhetket, höyhenen keveät kohotukset rutiinin yläpuolelle, niistä on minun luksukseni tehty. Tarvitaan vain jokin pieni lisä, ja tavallisesta arkisesta asiasta tulee kuin taianomaisesti luksusta. Tämän päivän tuhkimotarinan päähenkilönä oli itselleni tuttu ja turvallinen pakurikaakao.

Lapsen nukkuessa päiväuniaan ja sateen roimiessa ikkunoita, päätin skipata siivouksen, pyykkäyksen ja muut Tärkeät Asiat ja valmistin sen sijaan itselleni luomu vaahtokarkeilla kruunatun pakurikaakaon muutamalla ekstramausteella. Tämän jälkeen kietouduin sohvalle viltin pehmeään halaukseen ja seilailin autuaan huolettomana Pinterestin kauniilla kuvaulapalla kahden hiiitaasti nautitun kaakaomukillisen ajan.

Kuten John Lennon on sen sanonut: ”Time you enjoy wasting is not wasted time.”

Luksuskaakao (kahdelle)

5 dl haudutettua pakuriteetä

2 dl mantelimaitoa

1 rkl kaakaovoita

2 rkl raakakaakaojauhetta

1 kanelitanko

½ tl aitovaniljajauhetta

2 tl kotimaista luomuhunajaa

Lisää noin 1 rkl pakurijauhetta puoleen litraan vettä, lisää joukkoon kanelitanko ja keittele seosta noin 15 minuuttia. Lisää kourallinen manteleita tehosekoittimeen, kaada päälle noin pari desiä vettä ja aja seos täydellä teholla maitomaiseksi. Mikäli tehosekoittimesi ei jaksa hienontaa manteleita aivan hienoksi, siivilöi mantelirouhe maidosta. Kaada kuuma pakuritee tehosekoittimeen mantelimaidon sekaan. Lisää kaakaovoi, raakakaakaojauhe ja aitovaniljajauhe. Sekoita vaahtomaiseksi. Halutessasi lisämakeutta, sekoita joukkoon vielä 2 tl hunajaa. Kaada kaakaojuoma kuppeihin ja ripottele päälle esimerkiksi kaakaojauhetta, kaakaonibsejä tai luomuvaahtokarkkeja. Nauti kuumana.

♥ Virpi

Kommentoi