Luksusta on... Mylläys ja mustikkaremmit

Kiitos hyvää

Lähes yhtä säännönmukaisesti kuin työssä käyvät ihmiset suuntaavat kello 12 lounaalle, alkaa meidän perheessä tuohon aikaan lapsen päiväunien jälkeinen Suuri Sänkymylläys. Pään upottaminen pehmeisiin peittokasoihin, kaatuilu tyynyvuoreen ja kutittelu ovat tällä hetkellä parasta meditaatiota mitä tiedän, kaikki muut ajatukset kaikkoavat kikattelun tieltä, eikä maailmassa ole sillä hetkellä mitään muuta kuin tuo upottavan pehmeä maailma ja minä ja tyttäreni. Sekä toisinaan eräs hurmaava pupuneiti.

Ja yhtä varmasti kuin peuhaamme päivittäin sängyssä, syömme myös joka päivä mustikoita. Pääasiassa nautimme mustikat puuron tai smoothien seassa, mutta parina viime päivänä olen paketoinut mustikat aivan uuteen muotoon.

Amerikkalaiset ovat antaneen näille kääröille nimen fruit leather, joka on sangen kuvaava nimitys. Jälleen kerran suora suomennos ei kuitenkaan toimi, joten nämä ihanat terveyskarkkiremelit saavat nyt kulkea nimellä mustikkaremmit.

Mustikkaremmit (pellillinen)

Noin 200 g tuoreita mustikoita tai kotimaisia pakastemustikoita

1 Banaani

2 taatelia

Laita uuni lämpiämään noin 75 asteeseen. Soseuta kaikki ainekset blenderissä. Mikäli käytät pakastemustikoita, annan niiden sulaa ennen soseuttamista. Mikäli sose on liian paksua, lisää pieni määrä vettä. Varo kuitenkin, ettei soseesta tule liian vetistä. Laita uuninpellille kestoleivinpaperi tai silikonialusta ja kaada sose sen päälle. Voit myös käyttää tavallista leivinpaperia, jos voitelet pinnan esimerkiksi kaakaovoilla, mutta tuolloin remmeistä voi tulla ryppyisiä, sillä tavallinen leivinpaperi rypistyy massan alla helposti. Kun olet kaatanut soseen pellille, levittele se tasaiseksi, noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi lastalla. Levyn tulee olla ohut ja tasainen, jotta se kypsyy kunnolla. Laita pelti uuniin ja kypsyttele noin 8 tuntia, esimerkiksi yön yli. Fruit leather on valmis kun sen pinta ei ole enää tahmea, mutta tuntuu pehmeältä ja levy on taipuisa ja rullautuu helposti irti alustasta. Mikäli reunat ovat kuivahtaneet, voit sivellä niihin hieman vettä. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa levystä muutaman sentin levyisiä remmejä. Halutessasi leikkaa myös leivinpaperista suikaleita ja kääri remmit niiden väliin. Remmit säilyvät suljetussa astiassa jääkaapissa viikkoja.

♥ Virpi

Kommentit

Nooruska (Ei varmistettu)

Voi että Virpi! Tulin käsittämättömän onnelliseksi tästä postauksesta. Siitä huokuu suuri onnellisuus, hetkessä eläminen ja rauha. Taidat olla perheesi kanssa hyvin hyvin onnellinen. Toivottavasti itse pääsisin joskus samanmoiseen tilaan elämässäni, näkisin sen "totuuden", että onni on tässä. Silti vaikka sen pinnallisesti tiedostaa, siitä ei saa kiinni tai siihen on vaikea tarttua... Huoh, no olen kuitenkin super onnellinen puolestanne ja kiitos kauniista blogista ja sen kauniista sanomasta!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oi, miten ihana kommentti. Kiitos! Ja kyllä, olen pienen perheeni kanssa onnellinen nainen. Toisinaan muistan sen paremmin kuin joskus muulloin. :) Ja vaikka voi kuulostaa kliseiseltä, niin taisi se itsellänikin vaatia erään erityisen rankan ajanjakson elämässä, jota seurasi jonkin muotoinen isompi oivallus ja sitä myöten oppi oikeasti pysähtymään hetkeen. Kaikkea kaunista sinulle ja kiitos kun luet blogiani.

Katja (Ei varmistettu) http://www.jolie.fi/moments

Voi tämähän on todellakin silkkaa luksusta! Sänkymylläys on parasta (vaikka olisi vähän vanhempikin ja meillä sitä harrastetaan erään karvaisen kissaherran kanssa) ja remmit kuulostaa aivan ihanalta!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hahaa, karvainen herra kuulostaa mainiolta mylläyskaverilta!

Satu (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Jotenkin täynnä onnellisuutta. <3 Sellainen kysymys olisi että mikä noiden taatelien virka noissa remmeissä on ts. voiko ne korvata jollakin tai jättää vain pois?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

...voi kääks, miltä tuo mun kommentti näin uudelleen luettuna näyttää...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos! Ja taatelit ovat reseptissä pääasiassa makeuttajan roolissa. Voit korvata ne esimerkiksi ruokalusikallisella hunajaa. 

Satu (Ei varmistettu)

Jes, mahtavaa! Kiitos tästä, pitääkin kokeilla. :) Itse en nimittäin taateleista juuri perusta.

Noora19 (Ei varmistettu)

Moikka! Kiitos Virpi blogistasi, kiitos tästä postauksesta, kaikkea hyvää ja onnea teidän elämäänne! Oli ihanaa lukea vauvapostausta!

B (Ei varmistettu)

Vaavilla on säilynyt ihanimmat hymykuopat ja vahva tukka <3

puup (Ei varmistettu)

:)
Saako tiedustella, mistä nuo ihanannäköiset lakanat ovat peräisin?

Kommentoi