Luksusta on...Paahto ja hehku

Kiitos hyvää

Tänään luksustittelin annan hetkeäkään empimättä näille pienille kuumille ja mehukkaille hedelmätertuille, joita valmistin eilen koleaa alkutalven iltaa sulostuttamaan. Jos viinirypäleet ovat jo sellaisinaan mukavia naposteltavia, niin paahdettuina ne nousevat jollekin aivan uudelle taivaalliselle tasolleen.

Popsimme miehen kanssa kilpaa mehuisia rypäleitä suihimme suoraan pelliltä, kunnes oli pakko napata tertut turvaan kuvausta ja juustojen kanssa hienostuneesti vadilta nautiskelua varten, kuten olin suunnitellut. Silti, on sanottava, että päiväni luksushetki oli juuri se uuninpellin äärellä keittiönjakkaralla kököttäen tapahtunut ahnas tuokio, kun kolean syysillan turvaksi puettu angoraneule, vieressä vielä lämpimänä hohkaava uuni ja ihastus, niin noita upeita viinirypäleitä kuin kanssaruokailijaani kohtaan saivat posket punaisiksi ja silmät hehkumaan.

"Onnen ja rauhan hetkille on tyypillistä, että niitä ei ole tavoiteltu eikä niihin ole pyritty. Ne syntyvät yhtäkkiä kuin tyhjästä, kun ihminen on sisäisesti levollinen ja vapautunut, kun hän ei odota, eikä toivo mitään."

Paahdetut viinirypäleet

Luomu viinirypäleitä

Kylmäpuristettua luomu oliiviöljyä

(Hanki yksi tai kaksi rasiallista luomu viinirypäleitä. Viinirypäleet ovat niitä ruokia, joissa kannattaa erityisesti suosia luomua, sillä tavan rypäleissä käytetään hurjasti kemikaaleja ja rypäleen kuori on hyvin ohut ja läpäisevä, joten kemikaalit eivät lähde hedelmästä huuhtelulla.) Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese viinirypäleet ja kuivaa ne huolellisesti. Levittele viinirypäleet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lisää rypäleiden päälle hivenen oliiviöljyä, esimerkiksi pullasudilla. Paahda rypäleitä uunissa vajaa 30 minuuttia, kunnes niiden kuori on ryppyinen ja rypälemehu on alkanut vuotaa leivinpaperille. Nauti paahdetut viinirypäleet esimerkiksi maukkaan vuohenjuuston, kuten luolakypsytetyn Gruyèren kanssa.

♥ Virpi

Kommentit

Elina (Ei varmistettu) http://kulmilta.blogspot.com

Ooh, tää kuulostaa aivan täydelliseltä! Ei oo ikinä tullut edes mieleen paahtaa viinirypäleitä, mutta nyt täytyy kokeilla. Ja vuohen Gruyere on niin hyvää että näiden täytyy vaan toimia yhdessä ihan tosi hyvin :)

Kiitos vinkistä!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ole hyvä. Ja voi että alkoi tehdä taas itsellänikin mieli... sluuurps. 

Tuikku (Ei varmistettu)

"Onnen ja rauhan hetkille on tyypillistä, että niitä ei ole tavoiteltu eikä niihin ole pyritty."

Nimenomaan näin. Onnellisimpia hetkiä ovat usein juuri ne, joita ei tule ajatelleeksi tai suunnitelleeksi. Viinirypäleiden syöminen suoraan uunipelliltä tai jäätelön maistelu suoraan purkista yhdessä onkin yhtäkkiä paljon kutkuttavampaa kuin se suunniteltu nautiskeluhetki sohvalla.

Ne ovat ne elämän pienet hetket, jotka saavat hymyn huulille ja kruunavat päivän. Herkullisia iltoja sinne!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ihania alkutalven iltoja sinnekin!

Lotta (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.fi/

Wow! Viinirypäleiden paahtaminen on aivan uusi ajatus ja millaisia mahdollisuuksia se avaakaan. Tämä menee heti kokeiluun, sillä jääkaapissa odottaa puolikas rasia viinirypäleitä, joille juuri mietin käyttöä.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

ihania rypälenautintohetkiä! :)

Kommentoi