Luukku 7: Lempeys

Kiitos hyvää

Itse tehty sokeriton ja lisäaineeton kaakaojuomaseos on hyvä pitää valmiina keittiön hyllyllä kylmien iltojen varalle. Seos säilyy hyvin suljettavassa purnukassa aina talven yli. Nopeasti valmistuva kaakaoseos on myös kiva lahja esimerkiksi kylään viemisiksi.

Talven lempeä kaakaomix

3 dl raakakaakaojauhetta

3 tl kanelia

2 tl aitovaniljajauhetta

0,5-1 tl steviajauhetta

+ halutessasi rouhittua kaakaomassaa pieninä paloina.

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos suljettavaan purkkiin. Jos annat kaakaoseoksen lahjaksi, voit sitoa purkkiin mukaan esimerkiksi vanilja- tai kanelitangon.

 

♥ Virpi

Kommentit

venla (Ei varmistettu)

Hei Ihana! Tossa sopiva joululahja idea tällaselle pennin venyttäjälle. Saakohan noita kaikkia raaka-aineita ihan normaaleista ruokakaupoista? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Raakakaakaojauhetta ei varmaan kovin monesta tavan ruokakaupasta saa, mutta tuota steviaa myydään jo melko laajasti. Raakakaakaojauhetta voi tilata netistä, mm. Puhdistamolta tai CocoVilta.

Sanna (Ei varmistettu)

Mahtava joululahjaidea, kiitos!:) Minkä juoman kanssa suosittelet kaakaomixia sekoitettavan; veden, kauramaidon vai jonkun muun? Mistä itse pidät eniten?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Itse laittaisin kuumaa vettä ja manteli- tai kauramaitoa. Voihan toki jättää veden pois ja lämmittää pelkkää haluamaansa maitoa. 

Kommentoi