Miesten miellyttäjä

Kiitos hyvää

Olen kuullut useamman kerran lauseen: “Sun mies on varmaan tosi onnellinen kun kokkailet aina kaikkia ihania herkkuja.”

Niin, no ihan onnelliselta mieheltä hän kyllä vaikuttaa, mutta herkkukokkailuillani ei välttämättä ole kovin suurta osuutta asiaan. Elämän vitsikkyys nimittäin näyttäytyy jälleen kerran siinä, että kaltaiseni makeistehtailija on lyöttäytynyt yksiin henkilön kanssa, joka ei ole liiemmin makean perään, vaan rakastaa suolaisia ruokia. Ja itsehän en ole kovinkaan häävi kokki mitä tulee suolaisiin resepteihin. Ne eivät vain jostain syystä inspiroi. Ja mies ei vain jostain syystä inspiroidu itse liiemmin kokkaamaan. Joten näistä syistä päädymme melko usein syömään suolukkamme ulkona.

Paitsi eilen. Päätin nimittäin tehdä jotain, joka takuuvarmasti miellyttäisi myös miestä. Pitsaa nimittäin. Eli siis pizzaa. Ja täytyy sanoa, että vaikka en ole itsekään koskaan nyrpistänyt hyvälle pitsalle nenääni, niin nyt kyllä noustiin ihan uudelle levelille. Suosimani gluteeniton ruokavalio ei ole useinkaan pystynyt tarjoamaan kovinkaan häävejä pitsapohjia, mutta tämä teos - vautsi. Ja kukaan ei maistaessa uskoisi, että pohjataikina syntyy vain kolmesta raaka-aineesta - kukkakaalista (!), vuohenjuustosta ja kananmunasta.

Ohuen ja rapsakan pitsapohjan ystävä saattaa jäädä tästä pitsasta vajareihin, mutta itse kehottaisin suhtautumaan tähän ruokaan ihan omana ihanana itsenään, enkä pilaamaan makunautintoa vertailemalla pitsaa muihin lajitovereihinsa. Tämä on nimittäin tilaisuutensa ansainnut, voin luvata.

! Ohje on siirtynyt uudelle sivustolle. Reseptit tarjoilee nyt VANELJA !

Niin, ja se mies. Sekin tykkäsi, ja oli tosi onnellinen.

♥ Virpi

Kommentit

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No mahtavaa, että osui! Tuon psylliumjauheen voi varmaan jättää ihan tyystin poiskin, sillä itse olen nähnyt reseptejä, joissa sitä ei ole ollut, eikä tuon kananmunan lisäksi ole käytetty muuta sitkostuttajaa, eli ilmeisesti toimii niinkin. Kantsii ainakin testata. :)

Ja omani oli tosiaan sen 35 minuuttia uunissa ennen täytteitä. 

Hosuli
Hömppäblogi

Naaaam, kiitos ohjeesta! Vuohenjuuston voi varmaankin korvata esim. pehmeällä fetalla, mitä luulet? On nimittäin vuohenjuustokiintiö toistaiseksi täynnä.

Apua, miten monta reseptiä mun pitää ottaa talteen ennen blogin sulkeutumista. Kunpa tämän vois vaan tallentaa kokonaisuudessaan. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hmm, voiskohan se feta toimia. Miksei? Tai mozzarella. Kokeile ja kerro miten kävi!

Ja ei tämä blogi tosiaan katoa avaruuteen heti lopetettuani, eli ei mitään paniikkia reseptien suhteen. :)

Hosuli
Hömppäblogi

Kokeilen varmasti!

Huh, hyvä. :)

Taitsi (Ei varmistettu) http://toinenjalkaitaliassa.blogspot.fi

Meidän pikku koekeittiössä samaisen ihmepizzan pohjaan tuli juustoksi Parmesan, joka osoittautui oikein toimivaksi vaihtoehdoksi sekin!

Kimmo
Ruokasuositus

Kiva pizza! Tätä miestä kiinnostaa silti erityisesti, että onko tuo joku uusi ja ihmeellinen colajuoma tuossa pullossa?

Vitsi sä aina keksit hyviä :) :) Tätä blogia tulee kyllä suuri ikävä.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ei kantsi ikävöidä, vaikka toki kiva kuulla, mutta lupaan että tulossa on uusia kivoja nettijuttuja. :)

Hannamariah (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Oi, tätähän mä teen, kun just on mies oikein gluteenittomalla tarkemmin, vaikka muutenkin vähän välttelee. Näyttää tosi herkulta, oispa nyt pitsaa iltapalaksi.. Voispa tää blogi jäädä tänne kokonaan näkyville, vaikka lopetatkin! Niin paljon inspiraatiota se on antanut eikä tahtoisi sen häviävän kokonaan. Vaikka uutta ei enää tule, olisi mahtavaa jos sitä voisi pitää sellaisena arkistona jonne voi palata uudelleen ja uudelleen :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kyllä tämä varmasti tulee täällä ihan mukavan tovin olemaan, eli ei hätiä. Ja uusi nettiprojekti on jo tekeillä, joten siellä sitten jatketaan siitä, mihin täällä jäätiin. :)

MariaKuu (Ei varmistettu)

Tulipas tosiaan uniin asti tämä resepti.. :D Etsin sitten hätäpäissäni kukkakaalia jostain unessani, jotta voin pitsaa tehä. Eli täytyy vissiin kokeilla. <3
Ihanaa päivää sinne!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hahaha, mahtavaa. Se oli merkki universumilta, että nyt äkkiä kukkakaalipitsan tekoon!

Iloa ja valoa sinnekin!

Das Baby

Sikahyvän näköinen pitsa! Erikoiset täytteet olet valinnut, mutta epäilemättä maukkaat. :D

sanna86 (Ei varmistettu)

Tein tänään tuota pizzaa mutta mozzarella-juustolla, ja tuli parasta pizzaa ikinä!!! :) Eikä äitikään arvannu mistä pohja oli tehty! :D Arveli sitä perunaksi, kun jotain oli pakko arvata! :)

Terveysintoilija (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta! Oli tosi hyvää, tosin taisi jäädä vielä vettä kukkakaaliseokseen vaikka kuinka yritin puristella, ja rakenne ei ollu pitsapohjamainen vaan sellanen vähän mössömäinen:D ja maistu juurekselta, ei ois osannu sanoo mikä mut parasta! :)

imlacking

Näitäkin "ohjeita" on kyllä todella monenlaisia, itse käytin maissijauhoja (alkuperäisessä ohjeessa oli mantelijauhoja, toki voi tehdä kokonaan ilman mitään jauhojakin). Psylliymia käytin toisenlaisessa pohjassa.

Kommentoi