Mikä on paras ruokavalio?

Kiitos hyvää

Kun alkaa fiksaamaan ruokavaliotaan parempaan suuntaan ja tankkaamaan terveystietoutta eri lähteistä, huomaa nopeasti seilaavansa ristiriitaisten totuuksien pohjattomassa meressä. Yhdet ravintogurut vannovat proteiinien tankkauksen ja runsaan rasvankäytön sekä sokerien, myös hedelmien välttelyn puolesta, toiset rasvattoman raakaravinnon puolesta ja kolmannet liputtavat loputtomaan hedelmien pupeltamisen nimeen. Ei ihme, että turhauttaa ja paluu turvallisen pakastepitsan ja sokeripommijukurtin äärelle tuntuu houkuttelevalta. ”Kyllähän näillä on tähänkin asti pysytty hengissä” -mentaliteettiin on luvattoman helppo uinahtaa. 

Oma kantani ravintoviisauksiin on - niinkin ärsyttävän tylsä kuin: Vain itse kokeilemalla todella tietää. Tämä vaatii paaaaljon opiskelua ja oman terveytensä koekaniinina olemista, mutta tuottaa todennäköisimmin parhaan lopputuloksen. Yksi hyvä keino on opiskella kovimpien terveysgurujen väittämät, poimia sieltä ne jutut, joista he OVAT yhtä mieltä, ja ottaa ainakin nämä takuuvarmat vinkit käyttöönsä. Jäljelle jäävä harmaa alue on vain sitten itse tahkottava läpi ja tieto jäsennettävä perustuen omiin tuntemuksiin ja kokeilun tuomaan kokemukseen. Perinnetietous ja tiede tuuppavat sinut vain tietyn matkaa, jokaisen on käveltävä loppumatka superterveyteen omin jaloin. Vanha kunnon tekopirteä huudahdus sopii siis tähänkin saumaan: No pain no gain!

Onneksi sen painin eli tuskan ei tarvitse olla sietämätöntä. Sillä kun hätä on suuri, on apu lähellä ja kun oppilas on valmis, ilmaantuu opettaja. Terveysgurujen ravintosuositusten opiskeluun on nimittäin luvassa pian yksi supermainio mahdollisuus, nettitapahtuma, jota itse odotan ”iha innoissani”!
Helmikuun 6. päivä alkaa The Renegade Health Show -nettisivujen Kevin Giannin järkkäämä The Great Health Debate, jossa kovan tason ravinto-osaajat keskustelevat/väittelevät siitä, mikä todella on Se Paras ruokavalio. Lähetyksiä on luvassa seitsemänä peräkkäisenä iltana ja ne ovat nähtävissä netin kautta rekisteröitymällä tapahtumaan The Great Health Debaten sivuilla, lisätiedot lähetetään sähköpostiin.

Livelähetykset tulevat suomalaisten kannalta hankalina aamuyön tunteina, mutta ovat onneksi nähtävissä vielä 24 tuntia lähetyksen jälkeen. Eli mikäli kiinnostaa, kannattaa viimeistään 7.2. maanantaiaamusta lähtien olla skarppina koneella. Itse odotan etenkin 9. päivä tulevaa Daniel Vitaliksen ja David Wolfen keskustelua. Yksi syy kiinnostukseeni on luvassa oleva keskustelu raakaravinnosta ja lihansyönnistä. Olen itse ollut yli 10 vuotta syömättä lihaa, mutta viime aikoina olen alkanut pohtimaan lihan minimaalista ujuttamista ruokavaliooni. Lähinnä siksi, koska "tuntuu siltä". Olen kuukauden sisällä maistellutkin jo pariin kertaan suomalaista luomulammasta (todella pieniä määriä), joka on yllättäen sopinut suuhun ja sisuksiin melko hyvin. Nähtäväksi jää, mitä 10 vuoden raakaravintoilun jälkeen lihan syöntiin siirtyneellä herra Vitaliksella on sanottavana asiasta. + Mitä sanotaan raakamaidosta, maito- ja viljatuotteista, ravintolisistä, proteiineista jnejne! 

Niiin siistiä! Eikö?? Lupaan postata myös tänne debaatista irronneita ajatuksia jakoon, mikäli joku teistä ei jostain mystisestä syystä ole yhtä innostunut tapahtumasta, että jaksaisi seurata lähetyksiä kuuliaisesti.

Stay tuned!

♥ Virpi

Kommentit

s.k. (Ei varmistettu)

Hei ja kiitokset inspiroivasta blogista näin alkuun!
Todennäköisesti en pääse tuota lihansyöntikeskustelua itse katsastamaan, mutta aihe kiinnostaa sen verran paljon, että olisi kiva kuulla siitä pääpointit vaikka sun tiivistäminä. Olen nimittäin itsekin ollut kasvissyöjä nyt vajaat 3 vuotta, ja nyt on alkanut tuntua siltä, että kroppa kaipaisi lihaa. Kasviperäisten proteiinien haaliminen tuntuu hurjan työläältä ja hankalalta, ja niiden mukana tulee yleensä myös aika paljon extrahiilareita - toisin kuin lihassa. Olisi myös kiva tietää, minkälainen liha on paras vaihtoehto ekologisuuden ja eettisyyden nimissä, jos sitä sitten uskaltaisi alkaa vähän terveytensä tueksi popsia!

norppi (Ei varmistettu)

Kuulostaapa mielenkiintoiselta toi The Great Health Debate, toivottavasti muistan itsekin katsoa. Mua kiinnostaa myös toi lihansyönti, oon nimittäin ollut myös vajaat 3 vuotta sitä syömättä enkä yhtään lihaa itseasiassa kaipaakaan, lähinnä ajatuskin kuvottaa. Haluaisinkin siis vahvistusta ajatuksilleni siitä, että terveellisesti ja aktiivisesti urheilevana voin huoletta olla lihaa syömättä. Kaikki muut terveyttä edistävät ruokavalio vinkit otetaan kyllä suurella kiinnostuksella vastaan. Pakko vielä vastata edelliselle kommentoijalle, että eihän mikään liha eettistä tai ekologista ole, mutta kotimainen riistaa lienee kiistatta huonoista vaihtoehdoista se paras ratkaisu.

P (Ei varmistettu)

Alkuun paljon kiitoksia mun uudesta lempiblogista! <3 Vietin viime lauantaita vähän flunssassa kotona ja luin kaikki postauksesi ja koin oikein jonkinlaisen herätyksen :) Erityisesti tuo ”miten minusta tuli terve” inspiroi niin paljon, etta ajattelin kokeilla nyt kuukauden verran superfoodeilla tehostettua ja entistäkin terveellisempää ruokavaliota...olen haahuillut south beachin ja karppaamisen välimaastossa, mutta jotenkin on jatkuvasti ollut sellainen olo että vointi/iho/kroppa voisivat olla paremmassakin kunnossa, vaikka ruokavalio on periaatteessa kunnossa (kai). Ja wow, vain 5 päivän aamu-vihersmoothieiden ja yleisen ruuan laatuun huomion kiinnittämisen jälkeen tuntuu kuin kävelisin parikymmentä senttiä maanpinnan yläpuolella (juu, hihhuloimiseksi tää sit näköjään meni:)). Ja ehkä tää on placeboa, mutta esim. ihoni näyttää jo näinkin lyhyen ajan kuluttua paremmalta! Kokeilu siis ehdottomasti jatkuu... Olen samoin tuskaillut välillä tuon ristiriitaisten ravintosuositusten tulva ...

Virpi Mikkonen

s.k, Lupaan postata liha-asiasta jonkin sortin tiivistelmän lähetyksen jälkeen. Itse olen sitä mieltä, että kropan pyyntöjä kannattaa kuunnella. Eli ehkä lihanhimosi kertoo jostain puutoksesta. Itse "haalin" protskuja päivittäin esim spirulinasta ja hamppuproteiinista. Riisiproteiinia olen ajatellut myös hommata.
norppi, I feel you! itsellänikin on pitkään pelkkä ajatus lihan lattamisesta suuhun puistattanut. En tiedä mikä aivonyrjähdys nyt on tapahtunut, kun liha ei enää niin kuvota. Tosin perus kaupan jauhelihat, lihapullat tm teollisuustuubista puristetut lihat on edelleen superyöks.
P, Oi, mikä ihana palaute! Harmi että systeemi pätkäisi kommenttisi. Pahoitteluni. Mutta ilmoittele ihmeessä miten vointisi etenee! ja älä huoli hihhuloinnista, it´s the new black. ;)

Pait (Ei varmistettu)

That's the best aswner of all time! JMHO

Alex (Ei varmistettu)

I thank you humbly for srhanig your wisdom JJWY

Kommentoi