Oikotie onneen

Ihmiset ovat mukavuudenhaluisia olentoja. Joku voisi käyttää sanaa laiska, mutta siitä saattaisi herkempi jo pahastua. Siispä, sovimme, että nimitämme meitä vähimmän vaivan periaatteeseen mieltyneitä lempeästi mukavuudenhaluisiksi.

Suuressa mukavuudenhaluisuudessaan ihmiset janoavat nopeita ja helppoja tapoja kohentaa hyvinvointiaan. Puhun yleensä elämänlaadun laaja-alaisen parantamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta, mutta tällä kertaa olen hövelillä tuulella. Tällä kertaa minulla on tarjolla täsmävinkki. Helppo, halpa ja tehokas täsmävinkki. Sinulle, joka haluat voida paremmin, saada vatsasi pelaamaan, ihosi kirkkaaksi ja mahdollisesti myös kiloja pois, mutta et oikeastaan viitsi tehdä juuri mitään sen eteen. Kyllä, tämä on omistettu juuri sinulle mukavuudenhaluiselle mussukalle.

Jos et jaksa tehdä mitään muuta, niin tee ainakin tämä: Juo aamuisin tyhjään vatsaan iso lasillinen huoneenlämpöistä vettä, johon on puristettu vajaa puolikkaan sitruunan mehu.

Siinä kaikki.

Sitten vain elelet kuten ennenkin ja odotat taikuuden tapahtumista. 

Kun olet jatkanut tätä aamuista rituaaliasi parisen viikkoa, voit ehkä huomata närästyksen ja turvotuksen helpottuneen, vatsan toiminnan parantuneen ja ihon kirkastuneen. Samaan syssyyn tämä uusi tapasi on kohentanut immuniteettiäsi, parantanut kroppasi pH-arvoa eli muuttanut sitä emäksisemmäksi ja tehostanut kropan nesteytystä ja kuona-aineiden poistumista. Myös maksan ja munuaisten sanotaan rakastavan kädenlämpöistä sitruunavettä.

Huomionarvoista: Mieto sitruunavesi ei ole lähimainkaan niin haitallista hampaille kuin esimerkiksi limukka, mutta toki juoma ei kaikessa happamuudessaan ole hampaiden ylin ystävä. (Sitruuna muuttuu emäksiseksi vasta ruuansulatusprosessin myötä) Kuitenkin jos nautit sitruunaveden päivittäin kerta-annoksena, etkä hörpi sitä pitkin päivää, käytät juomiseen pilliä ja huuhtelet suun lopuksi puhtaalla vedellä, saat varmasti säilyttää kauniit hampaasi. Älä kuitenkaan pese hampaita heti sitruunaveden nauttimisen jälkeen, sillä se kuluttaa hampaita. Odota vähintään puolituntia ennen hampaiden harjaamista.

Oikotie onneen

Noin 4 dl vettä

Puolikas luomu sitruuna

Jätä illalla iso lasillinen vettä hapettumaan yön yli. Purista amulla puolikkaasta sitruunasta noin puolet mehusta huoneenlämpöisen veden sekaan. Juo sitruunavesi heti tai vartin sisällä sitruunan puristamisesta, jolloin saat siitä tuoreeltaan irti vitamiinit ja muut hyveet. Loppuosa sitruunasta säilyy jääkaapissa. Pärjäät viikon mainiosti kahdella sitruunalla.

Eipä kestä.

♥ Virpi

Kommentit

lindak (Ei varmistettu)

Ihanaa!
Mutta mikä neuvoksi kahvinnautiskelijoille? Sopivatko nämä kaverit yhteen sitten lainkaan?

Virpi Mikkonen

Ehdottomasti sopivat! Kannattaa tosin juoda tuo sitruunavesi tyhjään mahaan ennen kahvia. Se tasapainottaa mukavasti kahvin happamoittavaa vaikutusta ja saattaapa hyvinkin myös hellittää hieman kahvihimoja. Kahvia ei muutenkaan kannata juoda tyhjään mahaan, vaan aina jotain lempeämpää herättelijää aamupalaksi sinne vatsan pohjalle ennen kahvikupposta. 

Koivulahti (Ei varmistettu) http://www.samulikoivulahti.net

Tuotanoin... Ennen kahvin nauttimista kannattaa kyllä odottaa myös se samainen puolituntia, sillä tuo sitruunahapon kiillettä pehmentävä vaikutus aiheuttaa sen, että kahvi värjää sen perään nautittuna hampaita entistäkin enemmän. Kannattaa siis odotella se sama aika, minkä odottelisi ennen hampaiden pesemistäkin.

Riina (Ei varmistettu) http://tyhjantoimittaja.blogspot.fi

AAaaahh, viimeinkin jotain mun prokrastinoivalle elämäntyylille!! :D Kiitos! Tästä alkaa mun uusi, terveempi elämä! :D

Virpi Mikkonen

Nonni, hyvä että kolahti! Ja onnittelut uuden uljaan elämän alulle. :D

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Sitruunavesi on ihan paras aamun aloittaja! Olen tosin nauttinut omani kylmänä, hmm. Millä tavalla tuo huoneenlämpöisyys vaikuttaa?

Virpi Mikkonen

Sanotaan, että hapettunut ja huoneenlämpöinen vesi on mm. hellivämpää vatsalle ja että lämpöinen vesi käynnistelee hyvin ruuansulatusjärjestelmää. Lämpöinen (ei kuuma) sitruunavesi on mm. vanha ayuerveda-kikka, jonka tehtävänä on ruuansulatusjärjestelmän herättelyn lisäksi poistaa kuonaa. 

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Okei!

Anu (Ei varmistettu)

Tästä tulee ehdottomasti aamujeni aloittaja, kiitos tästä! :)
Mikä blenderi sinulla on?

Virpi Mikkonen

Ole hyvä! Ja blenderini on tuo blendereiden blenderi, eli Vitamix. Sijoitin siihen vihdoin viime keväänä ja kyllä on ollut jokaisen euron arvoinen.

Anu (Ei varmistettu)

Niin arvelinkin, että sinulta löytyy Vitamix. Meillä on Kitchen Aidin blenderi, mutta mikään huikea se ei tosiaan ole. En ole tähän mennessä uskaltanut kokeilla sillä manteleiden tai pähkinöiden murskaamista, mutta taidan kokeilla illalla miten käy..

Virpi Mikkonen

Lykkyä tykö! Ja luulisi että Kitchen Aid kykenee kyseiseen hommaan leikiten.

ihmettele (Ei varmistettu)

Meillä myös Kitchen Aid ja jauhaa kyllä vaivattomasti pähkinät ja siemenet, pakurikääpäkin menee hienoksi jauhoksi ;)

Jatta (Ei varmistettu)

Kiitos tästä muistuttamisen arvoisesta vinkistä sillä olen tätä menestyksekäästi käyttänyt aijemmin, mutta nyt taas täytynee aloittaa ja vieläpä luomu sitruunoilla, joissa muuten sitruunapuun oksia sekä lehtiä mukana. Ihana paikka Hakaniemen hallissa josta ostin :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Uu, noi oksat tuo kyllä oman sulostuttavan lisän sitrushedelmiin, noin niinkuin visuaalisessa mielessä. Ja luomulaatuisuus on tosiaan erityisen tärkeää jos käyttää hedelmän kuoretkin, esim. viipaloi paloja veden sekaan. Muuten saa ei-niin-tervehdyttävää kemikaalijuomaa. 

Neiti sitruuna (Ei varmistettu)

Hei Virpi!

Kiitos inspiroivasta blogistasi! Kun sanoit, että 2 sitruunaa riittää viikoksi, tarkoitatko että puristelet loppuviikosta jo puristeltuja sitruunoita uudelleen?

Virpi Mikkonen

Juu, puristan puolikkaasta sitruunasta yleensä kaksi kertaa. Silloin kaksi sitruunaa riittää kahdeksaksi päiväksi. Avatun sitruunan säilytän rasiassa jääkaapissa, tai joskus ihan sellaisenaan. Hygieenisintä kai olisi kuitenkin säilyttää puolikkaita suljettavassa purkissa tai rasiassa. 

Kissis (Ei varmistettu) http://kissaamma.blogspot.com

Hih, mulla sattuukin sopivasti olemaan neljä sitruunaa ja mietin, mitä ihmettä niillä tekisin...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

When life give you lemons, drink them!

Tiina (Ei varmistettu)

Oijoi! Tästä tulee niin vakio. Olen jo pitkään soimannut itseäni siitä, etten jaksa enää väsäillä vihersmoothieta tai muita terveyspommeja.

(Ja myönnettäköön, että eräänä dagen efterinä ei jääkaapista löytynyt muuta kuin sitruuna: sitruunavesiyhdistelmä kuitenkin pelasti! En vain ymmärtänyt ottaa tätä parhautta arkikäyttöön.)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heh, krapulakin voi olla opettavainen kokemus. :)

Nonna (Ei varmistettu)

Totahan vois vaikka kokeilla... Pahus vaan, kun oon tällanen vammailija :D Ei vesi oikee laske, varsinkaa lämpösenä. Pitäis olla kylmää. Muuten saattaa tulla ylös...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tosin tuo sitruuna saattaa tehdä lämpöisestäkin vedestä helpommin juotavaa. Testaa ainakin!

Maria (Ei varmistettu)

Kiva vinkki! Täytyykin ottaa käyttöön. :)

iinapauliina (Ei varmistettu)

Tää on niin totuuksista tosin! <3

Liina (Ei varmistettu)

Tämä oikotie sopii minulle. Pari aamua luomusitruunoilla takana. :) Kiitos!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei mahetsua! Eikun hyvää jatkoa vain sinulle ja sitruunavedelle! :)

Minerva (Ei varmistettu) http://www.aikaelaa.blogspot.com

Kiitos ihanaisesta blogista ja kivasta vinkistä. Tämä toimii. Haluaisin muistuttaa, että luomusitruunan kuori kannattaa ennen halkaisemista raastaa hienoksi, jolloin kuoresta saa ihanan raikkaan lisän esimerkiksi raakasuklaaseen, smoothieen tai leivontaan! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

TOSI hyvä pointti! Kiitos muistutuksesta! 

Tiina (Ei varmistettu) http://kuuletko.wordpress.com/

Vähän tuntuu hölmöltä kysyä, mutta onko väliä jos pesee hampaat ennen sitruunaveden juomista? Mulla on tapana pestä hampaat heti herättyä, jos joisin sitruunaveden heti sen perään, kuluttaisiko sekin hampaita vai ei?

Kiitos ihanasta blogista, olen seuraillut tätä jo pidemmän aikaa. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ihan asiallinen kysymys! Mielestäni siitä, että harjaa hampaat ennen sitruunaveden nauttimista ei pitäisi olla haittaa. Saattaa tosin olla, ettei sitruunavesi maistu järin hyvältä heti hampaidenpesun jälkeen. Kokeile miten toimii!

Iida-Emilia (Ei varmistettu) http://iidaemilias.blogspot.com

Kiitos piristävästä ja ihanasta blogista. Itsekin olen kiinnostunut samoista asioista ja paljon olen saanut uusiakin vinkkejä kirjoituksistasi :) Sitruunavettä olen juonut aamuisin jo varmaan vuoden ajan, koska sillä aamu vaan lähtee niin mukavasti käyntiin :D

Milla (Ei varmistettu)

Hei, osaatko sanoa onko sitruunatiivisteellä sama vaikutus? (luomuna tietty jos löytyy)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Suosisin kyllä tuoreita sitruunoita. Tuoreena puristetussa hedelmämehussa on tallella sellaisia entsyymejä ja vitamiineja, jotka ovat voimissaan vain lyhyehkön aikaa esim. hedelmän mehustamisen tai soseuttamisen jälkeen. Siksi tämäkin sitruunavesi olisi hyvä juoda 10-15 minuutin sisällä sen valmistamisesta. Valmismehut ovat luonnollisesti huomattavasti "kuolleempaa" kamaa. 

"Pettynyt" (Ei varmistettu)

Tästä menee vatsa ripulille. Muuten kiva

Jasmina (Ei varmistettu)

Hei, olen nyt kokeillut sitruuna-aamuja viikon ajan. En tiedä sen tuloksista vielä, mutta ainakin aamu alkaa jotenkin kivasti. Mutta oletko siis sitä mieltä, että hampaat kestävät jos tätä jatkaa koko ajan? Siis joka aamuinen sitruunavesi ei pilaa hampaita?

Jasmina (Ei varmistettu)

jatkoa edelliseen ja vastausta "pettyneelle":
minullakin taisi hieman vatsan toiminta löystyä, mutta jatkaessani tapaa nyt siis sen viikon ajan, ei ole enää samaa vaikutusta. Olisiko niin että se iso lasi vettä heti aamulla auttaa suolistontoimintaa?

Jenni* (Ei varmistettu)

Kiitos aina vaan kauniista ja inspiroivasta blogista! Tartuin innoisssni tähän sitruunajuomaan, mutta aloin miettimään ,onko turvallista imetyksen aikana?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ei pitäisi olla mitään ongelmaa, ellei lapsesi ole allerginen sitrushedelmille. Voit aloittaa lisäämällä ensin hieman vähemmän tuota sitruunaa ja lisätä määrää vähitellen. Puhdistavat kuurit eivät ole suositeltavia imetyksen aikana, mutta tämä on kuitenki sen verran mieto tapa raikastaa kroppaa, etten usko siitä olevan haittaa, etenkin jos aloittelee hissukseen. 

Mia (Ei varmistettu) http://miakuusisto.nettisivu.org

Aurinkoista oloa tulee kyllä heti lasin kumottua suuhunsa :) !!! En muista olenko jo hehkuttanut tätä blogia täällä jossain ed.vastauksissa; mutta Kiitos :D Täältä löytää niin kaikkea arkeen ja juhlaan. Nyt tarvitsee kertoa tää sitruunajuttu: olin monta vuotta koukussa sitruunoihin ja join tuota vettä joka päivä. Sitten vaan kyllästyin. Nyt taas otin listaani sitrukset, mutta vaihdoin Limeen. Se toimii samalla tavalla, mutta maku pehmeämpi. Ja oi, miten se herättääkään ! Kroppani oli jo vallan unohtanut :) Reissaan hotelleissa viikonloppuisin työni puolesta paljon, ja siellä iho kuivuu vielä enemmän. No, nyt tällä kertaa pakkasin Limeet reppuun ja päätin aloittaa myös hotellissa aamut sillä. La iltana sitten meinasin heittää puristetun Limen roskiin kun pälkähti että kasvojenpesun jälkeen laitankin siittä suoraan töpöttelemällä Limeä naamariin. Varovasti sitä laitoin, ja tuntui heti hyvältä, enkä laita muutenkaan mitään aineita iholle yöksi kun uskon että hengittää paremmin :) Aamulla iho oli aivan tasainen ja ihanan kimmoisa ?! Ja tällä ikää tarvitsee jo ihan kaiken avun ettei kulje tyyny poskilla ;) Joten, ihanaa Kiitos lisää ihania oivalluksia !!

Jenni* (Ei varmistettu)

Kiitos!!! <3

Pohjoisen poika (Ei varmistettu)

Ihan mahtava artikkeli! :) Etsin juuri tietoa sitruunavedestä aamulla ja tästähän se löytyi raikkain kuvin!

Love<3

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hienoa että löysit etsimäsi. :)

Innostunut! (Ei varmistettu)

Heippa! Ihana blogi; olen täysin myyty.

Itselläni sienet ja mm sipuli aiheuttavat kamalan kaasukammion ja ajattelinkin että tätä täytyy kokeilla! Mitä mieltä olet, ostin eilen myös juotavaa savea, voinko tehdä sitruuna ja savikuurin samaan aikaan? Onko täysin turhaa? Savessa viehätti kalsium ja mineraalipitoisuudet jotka varmasti sopisivat vegaaniruokavalioni täydennykseksi.

Nimimerkillä epätoivoinen kropan kevätsiivous. ;-)

lea (Ei varmistettu)

Hei! Olen lisännyt sitruunaveteeni aina ripauksen suolaa, jotta vesi imeytyisi vielä paremmin? Onko tämä suolan lisääminen kuitenkin turhaa? Kuinka monta lasillista päivässä olisi riittävä annostus?

Eve (Ei varmistettu)

Hei! Minua kiinnostaa, voiko puhdistavan bentoniittisaven ja sitruunaveden ottaa yhtäaikaa?

Kiitos aivan ihastuttavasta blogista. :)

Merja K (Ei varmistettu)

Eiköhän nuo mene samassa mukissa yhdellä huikalla

eviela
NOT A Wonderland

Googlettamalla löysin tämän tekstin ja lähtee varmasti testiin lähipäivinä. Huomena olisi edessä kauppareissu, josko sieltä sitruuna tarttuisi mukaan ;) Mietin myöskin ostaa limeä ja laittaa sitäkin hieman joukkoon. Voisi olla aikas nannaa. Tosin ainoa mikä pelottaa on ne hampaat, itselläni kun ne eivät ole ihan mahtimimmassa kunnossa nytkään (säästän rahaa hamppiremppaan). Pillillä toki jos juo niin ei niin paha hampaille: mutta vatsalle kyllä (pillin mukana tulee herkästi ilmaa siis). Kuinka haitallista tämä siis on hampaille aktiivisessa käytössä vai kannattaako herkästi reikiintyvän tehdä tällaista harvemmin?

täh (Ei varmistettu)

Jos laitetaan 4dl vettä ja puolikas sitruuna, ja tätä tehdään joka päivä, niin miten kummassa 2 kpl sitruunoita riittää viikoksi....???? :D eikös se meinaa lähinnä että 3 ja puol tarvii viikossa...? :D

KuppiKissa (Ei varmistettu) http://kuppikissa.blogspot.fi/

Heissan! Itse käytän puolikkaan limen mehua (tai sitten puolikas sitruuna, jos limeä ei ole saatavana) vatsavaivoihin, esim närästykseen tai muuten vain sekaisin olevaan vatsaan. Suosittelen oikein hyvin tämmöistä ideaa mitä sie jaoit, koska se toimii! Itse aina saanu oman vattan toimimaan kun on tuon lime/sitruuna vesi sekotuksen ottanut.

Pages

Kommentoi