Rakasta pahis hyvikseksi

Kiitos hyvää

Tässä sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvä oivallus, joka on helpottanut elämääni huomattavasti:

Mitä tehdä, jos ei tule toimeen jonkun ihmisen kanssa? Vastaukseni: Ala rakastamaan heitä.

Pärjään mielestäni melko hyvin tyypin kuin tyypin kanssa, mutta joidenkin seurassa tuntuu jokin hiertävän, vaikka mitä tekisi. Tällaisissa tilanteissa voin toimia kahdella tapaa. Jos henkilö on elämässäni ns. statistin roolissa, enkä joudu hänen kanssaan suuremmin tekemisiin, annan hänen olla. Jos jokin ihminen tuntuu imevän minusta energiaa joka kerta kun tapaamme ja kaatavan tilalle vain negatiivisia tunteita, epävarmuutta ja muuta kurjuutta, leikkaan hänet pois elämäni käsikirjoituksesta. Sosiaalisesta hyvinvoinnista ei kannata tinkiä. Yksi konkreettinen menetelmä seuranparantamisessa on listata ylös niiden ihmisten nimiä, joiden kanssa vietät eniten aikaasi. Kirjoita jokaisen henkilön perään hänen plussat ja miinukset, ne ominaisuudet, jotka antavat sinulle hyvää tai pahaa oloa. Päätä tämän jälkeen viettää enemmän aikaa niiden seurassa, joille kertyi eniten plussia, ja vähennä hengausta miinusmerkkisesti latautuneiden kanssa.

Elämässämme on silti usein joitain ihmisiä, joita voi olla vaikeampi "häivyttää", vaikka haluaisi. Nämä tyypit ja tilanteet tarjoavat kuitenkin mahtavia henkilökohtaisen kasvun paikkoja, mikäli niihin osaa suhtautua oikein. Heidän kanssaan voit ottaa käyttöön menetelmän, jota voi pitää vaikka tietynlaisena pakkorakastamisena. (Kuulostaa sekopäiseltä, I know) Käytännössä se tarkoittaa seuraavaa: Lopeta henkilön negatiivisten puolien ajatteleminen ja niistä puhuminen, ja kannusta itseäsi miettimään hänen hyviä puoliaan. Niitä todella löytyy jokaisesta, jollain nämä kivat piireet ovat vain hieman piilossa ja ne täytyy houkutella esiin. Jos esimerkiksi työpaikallasi on henkilö, joka on ”niiiiiin ärsyttävä” ja jonka kanssa et tule lainkaan toimeen, lopeta kahvitaukojuoruilu ja ko. henkilön disautus. - vatvominen ei johda mininkään, paitsi entistä ahdistavampaan olotilaan. Paskan jauhamisesta jää myös paskan maku suuhun.

Ala sen sijaan ajatella henkilöstä kuin hän olisi ystäväsi tai perheesi jäsen. Anna hänelle armoa. Mieti häntä lempeydellä. Voit jopa sanoa hänelle kohteliaisuuden kun tapaat hänet. En tarkoita nyt mitään turhanpäiväistä mielistelyä, vaan rehellisiä kohteliaisuuksia.

Tällöin tapahtuu yleensä ihme. Pikkuhiljaa, päivä päivältä jännitteet välillänne alkavat raueta, tunnelma rentoutua ja pian kenties huomaatkin jopa tulevasi juttuun hänen kanssaan. Hyvien puolien esiin kaivaminen ei ehkä enää olekaan työn ja tuskan takana, vaan tyyppihän alkaa oikein kukkia silmissäsi. Magiga! Kyse on puhtaasti energioista, joita välitämme tietoisesti tai tiedostamatta ja siitä, että vedämme puoleemme kutsumaamme energiaa. Kun kannustat itseäsi näkemään ihmisessä vain hyviä puolia, hän näyttää niitä sinulle.

Kokeile, saatat taikoa inhokistasi vaikka uuden ystävän. Maailmassa on niin paljon Hyviä tyyppejä, että mälsiin ei kannata hukata sekuntiakaan. Vaihda siis seuraa, tai vielä parempaa: vaihda asennetta ja muuta pahikset hyviksiksi. Abraham Lincolnin sanoin:  "I don't like that man. I must get to know him better." 

Tässä vielä sinulle viikonloppuilijalle rakkaushenkinen biisi ja video.  

♥ Virpi

(kuvat: unknown)

Kommentit

anonyymi (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Olen yrittänyt nähdä eräässä ihmisessä hyviä puolia, ja luulinkin jo, että tulemme paremmin toimeen. Kävi kuitenkin niin, että tuon ihmisen kanssa ei vain voi tulla toimeen. Hän on itsekeskeinen, itsekäs ja kaksinaamainen ihminen. Jos hänelle antaa pikkusormen, hän vie koko käden. Kun hänelle on ystävällinen, hän vain villiintyy ja alkaa entistä itsekkäämmäksi ja vaativammaksi. Kai sellaiset ihmiset saa oikeasti poistaa elämästään?

Mademoiselle Fromage (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä tekstistä! Oikein tärkeitä pointteja, ja tuntui hassulta lukea tämä kun itse kirjoitin ihan samantyyppisen tekstin tuossa viime vuoden puolella.

Kyllä se rakkaus todellakin aina helpottaa, ja on hyvä myös oppia niin syvä rakkaus itseään kohtaan, ettei anna toisten negatiivisuuden vaikuttaa itseensä. Jos olet itse aurinko, niin pari ämpärillistä vettä ei riitä sammuttamaan sinua. ;)

Niin ja se teksti, jos jotakuta kiinnostaa: http://blondipatonkimaassa.blogspot.com/2010/11/hyvaksyy-hyvaksyy-hengit...

Oikein ihana blogi, en vaan osaa blondiraukka ruveta tämän lukijaksi kun tätä ei voi liittää bloggerin lukulistalle... Mitenkähän kirjoituksistasi saisi muistutuksia jonnekin? Kaunista talvea ja terveisiä Ranskasta Lyonista!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

anonyymi, paha mennä neuvomaan, mutta itse en viitsi pitää mielialan myrkyttäjiä elämässäni. Eli jos ei hyvä tajatukset auta, niin ei kun parempaan seuraan. :)
Mademoiselle Fromage, Kiitos. Kävin lukaisemassa blogiasi, ja tosiaan melko samoilla ajatuksenjuoksuilla mennään. :) Hienoa että on hengenheimolaisia. Koitan selvittää tuota bloggeri-asiaa! Ihanuutta Lyoniin!

Tiger (Ei varmistettu)

I feel so much happier now I understand all this. Tnhaks!

Stafon (Ei varmistettu)

Wow, that’s a really clever way of tihnknig about it!

Kommentoi