Testaa vaikka

Kiitos hyvää

Eräs elämän tarkoituksista lienee oppia tuntemaan itsensä, tietämään kuka on. Mitä vahvempi itsetuntemus ja käsitys oman persoonallisuuden vahvuuksista ja heikkouksista ihmisellä on, sitä sujuvammin hän pystyy esimerkiksi kohdistamaan toimintansa hedelmällisiin kohteisiin – itsensä ja maailman kannalta.

 

Yksi varteenotettava tapa itsetuntemuksen lisäämiseen ovat erilaiset testit. En nyt tarkoita näitä mikä puu, mikä automerkki tai mikä Kirkan kappale olisit -testejä, vaikka niilläkin voi toki saada mukavaa pientä egoa pönkittävää vahvistusta omasta erityislaatuisuudesta. Meinailen ammattilaisten suunnittelemia persoonallisuuden koukeroita avaavia testejä, joiden avulla voi ehkä oikeasti oivaltaa jotain itseltään piilossa olleita ominaisuuksiaan ja sitä kautta kenties tarkastella toimintaansa hieman hedelmällisemmästä vinkkelistä.

 

Yksi koklaamisen arvoinen netistä löytyvä testi on Human Metrics, Carl Jungin ja Isabel Briggs Myersin persoonallisuusluokituksiin perustuva testi, joka auttaa kartoittamaan omia vahvuuksia ja taipumuksia ja muun muassa löytämään itselleen ominaisen ammatin tai opinahjon. Tsekkaa Human Metrics täältä 

Toki tämän kaltaisien testien vastauksia naputeltaessa kaikenlainen vääristelyn ja kaunistelun vaara on olemassa, ja lisäksi suhtaudun tietyllä varauksella ihmisten tyypittelyyn, mutta ainakin oma testitulokseni tuntui tutulta ja ammattiehdotukset hyvinkin varteenotettavilta.

 

Oma tulokseni kyseisessä testissä oli idealistien ryhmään kuuluva Healer (INFP). Ammattisuositukset olivat muun muassa taiteilija, muusikko, opettaja, valmentaja, kirjailija, psykologi/psykoterapeutti ja nettisuunnittelija. ”The most sensitive of the Idealists is the Healer (INFP). INFPs never seem to lose their sense of wonder. One might say they see life through rose-colored glasses. INFPs have the ability to see good in almost anyone or anything. (...) They interpret their visions in the world of music, art, entertainment, or dance. As a professor or teacher, counselor or social worker, they often unlock the mysteries of life for those they encounter. In business they are drawn to organizational development and human resources careers."

 

Kyllä, kyllä. Mitään uutta tietoa tulokseni ei itselleni tarjonnut, mutta voisin kuvitella testin kenties antavan jollekin oman elämäntien suuntaa vielä hakevalle jotain vahvistusta. Eli testaa ihmeessä, mikäli kaipaat pientä persoonallisuuspeilausta. 

 

Lisää samantyyppisiä testejä täällä.

♥ Virpi

(kuvat:unknown)

Kommentit

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

"En nyt tarkoita näitä mikä puu, mikä automerkki tai mikä Kirkan kappale olisit -testejä" - ahahhahaa. :D Mutta toki kuuntelemalla sen Kirkan biisin voi löytää uusia puolia itsestään.

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ja huh huh, tuo testihän tarjosi minulle ykkösvaihtoehdoksi omaa ammattiani! Kantsii siis kokeilla. Kuvauskin kuulosti uskottavalta.

Hilla (Ei varmistettu)

Kiitos mahtavasta blogista! :) Aiheen vierestä haluaisin kysyä, että osaatko sanoa saako pakurikääpä teetä juoda imetyksen aikana? Mistään en oikeen tietoa löytänyt ja ajattelin oisko sulla jotain tietoa! :)

Laura (Ei varmistettu)

Champion täällä hei! Oli kyllä niin nappiin tuo kuvaus, etä ihan nauratti! Ja oikea ammatti olisi kuulemma toimittaja / kouluttaja / koutsari. Eli juuri se, mitä nyt teenkin. :)

Laura (Ei varmistettu)

Niin ja tämä tuli vielä loppuun, sehän on mun motto!!

"I've had a number of jobs and when there is nothing left to create, I move to something new. I want my life to be spiced with newness, love, and joy."

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hosuli ja Laura, tosiaan yllättävän pätevä testi meitsistäkin. Mulla oli siinä omassa kuvauksessa myös maininta health coachista (!). Mutta noi muutkin mainitut ammatit tuntuis ihan kotoisilta. . Hilla, itse en ole juonut raskaus- enkä nyt imetysaikana pakuriteetä, mutta en osaa valitettavasti antaa nyt mitään tarkempaa tietoa sen soveltuvuudesta ko. aikana. Oma fiilis vaan nyt jostain syystä torjuu kyseisen aineen tällä hetkellä. Voisinpa kysellä josko jollain viisaimmista tutuistani olisi oikeaa tietoa asiasta...

enni (Ei varmistettu)

Heippa ihana Virpi! Scorasin itse saman persoonatyypin ja googlaamalla infp:n törmäsin tälläiseen: http://similarminds.com/jung/infp.html Tunnistatko itsesi tuosta? Aika negatiivinen listahan tuo on, ja jos vielä avaa "more info"-linkin sieltä löytyy analysointia introvertteihin liitettävistä negatiivisiksi miellettävistä luonteenpiirteistä ja siitä kuinka introvertit eivät välttämättä ole kosketuksissa omaan identiteettiinsä tai oikein tiedä keitä edes ovat. Alkoi vain mietityttämään, että onko introvertin mahdollista "eheytyä" esimerkiksi huonosta itsetunnosta tai surullisuuteen taipuvaisuudesta...vai ovatko ne piirteitä jotka pysyvät mukana elämänvalinnoista huolimatta? Mitä mieltä olet, ja oletko itse kokenut että esimerkiksi liikunta, hyvä ravinto, hengellisyys ja positiivisuuteen pyrkiminen todella muuttavat elämänsuuntaa ja tapoja kokea ja tuntea asiat? Olin yllättynyt, että olit saanut saman tuloksen, sinä kun vaikutat niin onnelliselta ja tasapainoiselta, ihailen suuresti! :)

T (Ei varmistettu)

Onhan sitä pakko tykätä testistä, jonka mukaan olen Mastermind :) Mutta kuvaus kuulosti ihan osuvalta. Paras flow-kokemus irtoaa nimenomaan suunnitelusta ja ongelmien ratkomisesta, ärsyynnyn muiden antamista valmiista ratkaisuista, kun tuntuu ettei kukaan ymmärrä ongelmaa ihan samalla tavalla kuin minä. Niin ja se, että stressaannun, jos en saa välillä olla yksin omien ajatusteni kanssa. Ihan nappiin. Työkseni teen kyllä jotain ihan muuta, mutta noita ominaisuuksia pääsen työssäni toteuttamaan.

Sarita (Ei varmistettu)

Blogissani on ollut sinulle tunnustus jo jonkin aikaa ja se nimenomaan liittyy aiheeseen:
http://pikkutaivaanrannanmaalari.blogspot.com/2012/03/one-lovely-blog.html
En vaan muista olenko muistanut siulle siitä ilmoittaa! Mutta tässäpä nyt siis.
Ihanaa arkea vauvan kanssa. :)

Virpi (Ei varmistettu)

enni, heh, toi oli jopa hupaisaa luettavaa! Melko negatiivissävytteisiä tyyppejä vissiin ollaan! :D löytyi silti kyllä monta kohtaa jotka allekirjoitan, ja monia joita en, kuten ettei olisi kosketuksissa itseensä, tuntisi häpeää, hukkailisi tavaroita tai katuisi juttuja. EI kuulosta lainkaan tutuilta. hmm. Tuossa testissähän sai muuten noille piirteilleen eri vahvuusasteet, ja mulla oli toi introverttiys lievänä, se ehkä selittää jotain. dunno. :) Mutta tosiaan, tuohon mitä kysyit, niin ehdottomasti mielestäni elämän ja kokemusten myötä oppii ns. hiomaan piirteitään tai tietyllä tapaa kesyttämään ne, ainakin omasta kokemuksestani. Kaikkea ei toki voi - eikä missään nimessä tarvitse muuttaa. Itse esim vaalin nykyään tiettyä ajoittaista melankolisuutta itsessäni. :) It´s all good, jopa ne "negisjutut".

Virpi (Ei varmistettu)

T, nonni, onittelut mastermind-tittelistä. :D , Sarita, oi kiiiitos kaunis! täytyypä laittaa jakoon joku kerta! :)

Emmi (Ei varmistettu)

Pelottava testi, mutta tuli juuri oikeaan aikaan ja tarpeeseen! En koskaan ollut ajatellut olevani tuollainen, mutta kun tuota luki niin pakko se oli itselleen myöntää että tollanenhan mä oon vaikka en sitä haluaisikaan myöntää. Ehdotetut ammatit ei kyllä yhtään ollu sellasia mitkä mua kiinnostais, mutta ehkä ne olis sit oikeita mulle. Kiitos Virpi tästä postauksesta ja linkistä tonne testiin. Tuli todella tarpeeseen ja auttaa mua ehkä eteen päin itseeni tutustumisessa.

Kommentoi