Ladataan...
Kiitos hyvää

Jos olo on tunkkainen ja naama näyttää nuutuneelta, älä masennu, vaan liity mehustajien hehkuvaan klaaniin!

Itsepuristettujen mehujen nautiskelu on yksi parhaista tavoista tuoda ruokavalioon lisää ravintoaineita. Sen lisäksi että omatekoiset mehut ovat todellisia terveyseliksiirejä, ne myös maistuvat mahtavilta. Voittavat Juissin esanssilitkut ja jopa ihan ookoot, mutta muovitötsissä muhineet Brämhultsin mehut sata-nolla.

Aidoista Tuoremehuista saa helposti kaiken kasvisten ja hedelmien hyvyyden, kuituja lukuun ottamatta. Vitamiinit ja mineraalit imeytyvät mehuista helposti, etenkin jos ruoansulatus on jostain syystä heikossa jamassa. Varsinkin raakaravinnon osuutta ruokavaliossaan kasvattavilla saattaa vatsa olla aluksi hieman kiukkuinen kasvisröykkiöiden sulattelusta.

Omia suosikkejani ovat erilaiset porkkanamehut. Saan välillä niin mahdottomia porkkanahimoja, että olen jopa epäillyt kärsiväni jonkinasteisesta A-vitamiinin puutoksesta. (Tähän saumaan mainittakoon, että olen menossa parin päivän päästä hivenainetutkimukseen, jossa selviää kehoni syvät salat, eli hivenainepitoisuudet ja mahdolliset vajeet. Jännää! Tästä lisää myöhemmin.) Kuvan mehun tein porkkanoista, appelsiinista ja mintusta. Antaa väriä kasvoille ja fiilikseen!

Mehustamisen iloihin pääsee parhaiten kiinni kunnon mehustimella. Itse olen suunnitellut Green Starin, Oscarin, Omega 1000:n tai Omega 9000:n tai Champion Juicerin hankintaa.

Osaisiko joku teistä suositella hintalaatusuhteeltaan hyvää peliä, joka hoitelisi sekä hedelmät, vihannekset että vihreät?? Tällä hetkellä valmistan mehut blenderini mehustinlisäosalla, joka hoitaa homman tyydyttävästi, mutta pitää kohtuuttoman kovaa meteliä ja tärisee. LIsäksi säiliön joutuu tyhjentämään vähän väliä kuituaineksesta, mikä on hieman ärsyttävää, jos mehuja väsää isoja määriä.

Mehua voi toki myös valmistaa ilman mehustintakin. Mikäli et omista mehulinkoa, voit käyttää soseutukseen tehosekoitinta ja erottaa mehun soseesta siivilöimällä se harson tai siivilöintiin tarkoitetun kankaan läpi. Blenderillä soseuttaessa joudut todennäköisesti lisäämään joukkoon hieman vettä ja käyttämään mehun liristämisessä kunnolla käsivoimia.

Mehustamisen jälkeen tuotos on parasta kulauttaa sisuksiin puolentunnin sisällä, jotta teho olisi huipussaan. Säilytys jääkaapissa pitää tavaran kuitenkin suhteellisen freesinä vielä seuraavaan päivään.

Hyvä mehustettavia ovat esim. porkkana, appelsiini, greippi, sitruuna, omenat, kiivi, kurkku, paprika ja selleri. Kurkusta saa piitä, joka antaa iholle elastisuutta, porkkanan A-vitamiini on ehdoton ihon hyvinvoinnille, marjojen antioksidantit ehkäisevät hapettumista ja puhdistavat, kuten tekevät myös happamat sitrushedelmät, jotka muuttuvat kehossamme alkaalisiksi eli emäksisiksi eli hyviksiksi.

Kokeile näitä! Ihosi ja koko kroppasi kiittää kauniisti.
-6 Porkkana, 2 omenaa, 2 cm inkivääriä, 2 sellerinvartta
-8 omenaa, 2 kurkkua, 6 sellerinvartta
-Karpaloa, vadelmaa, mansikkaa, greippiä ja appelsiinia
-3 porkkanaa, paprika, kaksi klementiiniä, pari ruokalusikallista laadukasta öljyä, esim. Udo's Oil Blendiä
-Hunajamelooni ja nippu vesikrassia

-8 porkkanaa ja iso nippu pinaattia

-Vesimelooni ja 3 punajuurta

♥ Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Aivan mahtavaa, että niin moni innostui eilen heittämästäni 30 päivän koeaika -haasteesta! Toivottavasti osallistuneilla on nytkähtänyt projekti sulavasti liikkeelle. Vielä voi hyvin hypätä mukaan joukkokokeiluun ja kirjata lupauksensa tuonne edellisen postauksen kommentteihin!

Arvatkaa sainko itseni ylös aamulla kello kuusi, kuten aioin?

No tottakai! Diili on diili on diili. Vaikka eilisiltainen Ultramariinin keikka venytti nukkumaanmenoa lähes kello yhteen, ja unta tuli kiskaistua vain viisi tuntia, niin olipa miellyttävää kun ei tarvinnut aamulla sätkiä kiireessä. Ja miten ruhtinaallisesti riitti aikaa aamuaskareille, kun työt alkoivat pressitilaisuudella vasta klo 9.30!

Otin pitkän, äärimmäisen nautinnollisen ja äärimmäisen epäekologisen kuuman suihkun, tiskasin, järjestelin lojuvat tavarat paikoilleen, tein herkullista selleriomenapuuroa, herätin boifrendin syömään ja nautiskelimme aamupalan hitaasti kynttilöiden ja jouluvalojen loisteessa – katsoen samalla viihdyttävää Karhutv:tä. Aivan mahtavia miekkosia, bless them.

Nyt tojotan täällä silmät ristissä, mutta ylpeänä heräämiskokeiluni onnistuneesta startista. Tänään taitaa tapahtua melko aikainen uinahtaminen.
Tässä vielä teillekin testattavaksi aamulla nauttimani puuron ohje. Tuorepuurot ovat yksi vakioelementeistä aamiaisillani ja kyseinen selleriomenapuuro ehdoton lemppari.

Kanelinen selleriomenapuuro (kahdelle)
-4 Sellerinvartta
-Omena

-Päärynä

-Kiivi
-Banaani

-2 tl Kanelia

-1 rkl Chia-siemeniä

-5 Lehteä kanelibasilikaa

-Ripaus merisuolaa

-Ruokalusikallinen hunajaa
-2 dl Vettä

Hurista vesi, Chia-siemenet ja paloitellut sellerinvarret tehosekoittimella muusiksi. Lisää paloiteltu omena, päärynä, kiivi ja banaani ja blendaa. Heitä sekaan mausteet ja sekoita. Käyttäessäni Chia-siemeniä puuroissa tai smoothieissa, annan seoksen saostua vähintään puolituntia ennen syömistä. Näin siemenet ehtivät hörpätä itseensä nestettä, jolloin ne sulavat helpommin ja imeytyvyys paranee. Samalla seos paksuuntuu puuromaisemmaksi. Paremmissa ruuanlaittopiireissä siemeniä liotetaan yön yli tai idätetään. Itse olen melko huono muistamaan minkäänlaisia esivalmisteluita.

Ihanaista viikonloppua! Muistakaa hengittää ja hymyillä.

♥ Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Haluaisitko tuoda jonkin uuden hyvän tavan elämääsi tai vaihtoehtoisesti poistaa jonkin ikävän riippuvuuden? Epäilen, että melko usea teistä vastaa ”joo”. Koska itselläni vastaus on sama ”joo”, päätin ottaa käyttööni erään mielenkiintoisen menetelmän. 

Netissä surffaillessani olen useamman kerran törmännyt Steve Pavlinan kehittämään 30 päivän koeaika -metodiin. Pavlina on legendaarinen bloggaaja ja henkilökohtaisen kasvun ekspertti, jonka blogista löytyy uskomattoman paljon kiinnostavaa luettavaa. Suosittelen tsekkaamaan!

30 päivän koeaika -menetelmän avulla voit parantaa elämäsi laatua mahdollisesti pysyvästi, mutta vähintään hetkellisesti. Varmasti joku teistä onkin kuullut kyseisestä työtavasta tai jopa testannut sitä. Olen lukenut monien ihmisten saaneen tuotua hyviä juttuja arkeensa kyseisellä tekniikalla ja päätin nyt vihdoin testata itsekin.

Avaan hieman menetelmän ideaa referoiden blogiohjetta vapaamuotoisesti, siltä varalta, ettet jaksa lukea alkuperäistä artikkelia - se on melkoisen pitkä. Itse menetelmä on superhelppo. Lopuksi heitän ilmoille haasteen! hahaa.

Kuinka moni on joskus yrittänyt lopettaa karkinsyönnin, tupakoinnin, cokiksen juonnin tai päättänyt aloittaa lenkkeilyn tai jonkin uuden liikuntalajin? Yleensä itsekuria riittää viikoksi tai pariksi, mutta sen jälkeen tapahtuu repsahdus. Muutos tuntuu liian työläältä ylläpitää.

Pysyvän päätöksen tekemisen sijaan sitoutuminen johonkin uuteen tapaan tietyksi ajaksi, esimerkiksi kuukaudeksi on useimmille helpompaa.

30 päivän koeajan tarkoitus on, että kokeilet kuukauden ajan jotakin uutta tapaa/asiaa. Mikäli uusi juttu ei tunnu hyvältä, voit vapaasti palata vanhaan elämänrytmiisi. Olisi suositeltavaa, että tapa josta yrität päästä eroon tai tuoda elämääsi olisi päivittäinen. Kun kohtaat tilanteen päivittäin, on sitä helpompi kontrolloida kuin jos kyseessä olisi pari kertaa viikossa kohdattava haaste.

Tärkeintä on aloittaa iisisti. Itsekurin kasvatus on pitkä prosessi. Mielen jumppaamiseen pätee sama sääntö kuin fyysisten muskeleiden kasvattamisessa - Aloita pienillä vastuksilla. Mieli hyväksyy helpommin uudet asiat, kun sille kertoo kiltisti, että kyse on vain kokeilusta, ei mistään lopullisesta muutoksesta. Tämä helpottaa haasteeseen ryhtymistä.

Kuukausi on kuitenkin tarpeeksi pitkä aika, jotta mieli ja kroppa ehtivät tottua uuteen asiaan. Addiktiot (vakavuusasteesta riippuen) päästävät yleensä otteestaan kyseisessä ajassa, ja kun 30 päivää on takana, on itsetuntosi jo kasvanut sen verran, että rohkeutta uuden tavan säilyttämiseen löytyy huomattavasti enemmän kuin ennen testiperiodia.

Ja tänään kun aloittaa, niin ehtii juuri ja juuri tulla astetta ”paremmaksi” ennen joulua! Näin pääset palkitsemaan itsesi ihanasti joulun iloilla.

Itse ajattelin ryhtyä aamuvirkuksi. Olen jo muuttunut puolen vuoden sisällä lähes toiseksi ihmislajikkeeksi, yökiitäjästä aamuihmiseksi. Rrrakastan aamuja! Siksi haluankin pitkittää niitä entisestään ja saada niistä kaiken irti. Aamuvirkistymiseen aion hakea apua eräästä Pavlinan toisesta blogimerkinnästä: How to become an early riser.
Tavoitteeni on herätä joka aamu kuukauden ajan klo 6.00. Joku ehkä ajattelee, että eihän tuo ole haaste eikä mikään, mutta itselleni se tulee varmasti olemaan vaativaa. Yleensä nousen kello 8.

Lopuksi, Haastan ihanat työkaverini ja SINUT osallistumaan tähän 30päivän koeaikaan, aihe vapaa. Jos ei osallistu, niin saa virallisen supernössön tittelin. (iik!)

Jotta saisit kokeiluusi tsemppausta, niin tee siitä julkinen kommentoimalla tähän blogimerkintään ja kertomalla mikä on se valitsemasi juttu, jolla lähdet tekemään elämästäsi astetta parempaa.

Tässä muutamia esimerkkejä:

-Meditoi jokapäivä
-Herää aikaisemmin joka aamu
-Pidä päiväkirjaa päivittäin
-Lue kirjaa joka päivä
-Ulkoile ainakin tunti joka päivä
-Ota joka päivä yhteyttä johonkin ystävääsi tai tuttuusi, kysy heidän vointiaan
-Siivoa joka päivä jotain kodissasi, tuuleta petivaatteet, siivoa se sotkuinen yläkaappi, jynssää kylpyhuoneen kaakelit jne.
-Tee joka päivä itsellesi ravinteikas vihersmoothie
-Kokkaa päivittäin jollain uudella respetillä
-Lopeta TV:n katselu
-Lopeta jonkin addiktoivan ja liikaa aikaavievän nettisivuston käyttö
-Lopeta tupakointi
-Lopeta karkinsyönti
-Lopeta valmisruokien syönti
-Sano joka päivä jotain kivaa tuntemattomalle TAI tutulle
-Sano joka aamu jotain kivaa peilikuvallesi

 

Koeaika alkaa ÄN YY TEE NYT!

(kuvat:sophisticated-simplicities.tumblr.com)

♥ Virpi

Pages