Ladataan...
Kiitos hyvää

On tullut aika napsauttaa tietokoneen kansi kiinni ja siirtyä bittiavaruudesta joulumaailmaan kynttilöiden, valkoisten joulukukkien, havunoksien, tuorepuurojen, taatelikonvehtien, omenarenkaiden, pakuriteen, hedelmäsoppien ja muiden ihanuuksien pariin. Siispä luvassa hetkellinen radiohiljaisuus. Palaamme asiaan uuden vuoden puolella.

Tietotekniikkakin on sopivasti osoittanut mieltään väliajan merkiksi. Blogini kommentointijärjestelmässä on ollut viikon aikana hieman ongelmia, eli jos et ole saanut kommenttiasi perille, se ei johdu sensuurista, vaan puhtaista tietoteknisistä oikuista. Pahoitteluni. Asia tulee korjaantumaan vuodenvaihteen tietämillä.

Nyt Frank Sinatran joululaulut soimaan ja villasukat jalkaan!

Ihanaa joulua armas lukijani, muista hengittää ja hymyillä, ja voi hyvin. 

♥ Virpi

Ladataan...

Ladataan...
Kiitos hyvää

Nyt kaikki jyväskyläläiset tai Jyväskylän hoodeilla hortoilevat huomio! Sikäli mikäli et vielä tiennyt, on Jyväskylään avattu parisen kuukautta sitten maailman ensimmäiseksi smootilaksi itseään tituleeraava smoothiebaari nimeltä Shasa. Asenne ja sapuskat ovat tässä mestassa kohdillaan. Tarjolla on laadukkaista ja puhtaista aineksista valmistettuja smoothieita, luomukahvia ja luomuteetä, itse tehtyä raakasuklaata ja superfoodeja mukaan ostettavaksi. 

Itselläni kyseessä on toistaiseksi netti-ihastus, sillä en ole vielä päässyt visiteeraamaan Shasassa paikan päällä. Mutta kaikki mitä olen smootilasta lukenut ja kokemuksia kuullut, vaikuttavat vain ja ainoastaan kunnioitettavalta.

Sivuillaan pojat kertovat Shasan syntytarinasta näin: "Shasan on perustanut kolme kaveria: Joona, Pessi ja Aki. Tämän tarinan kolmen kaverin tiet kohtasivat syksyllä 2010. Kaikilla kolmella oli sama syy lähteä tähän mukaan. Me kaikki halusimme kertoa muille, kuinka positiivisesti siirtyminen luomuun ja superfoodeihin on vaikuttanut meihin.(...)Missiomme on Suomi foodeille! Tarkoituksenamme ei ole pyytää tai vaatia ketään luopumaan mistään, toivomme että voisimme näyttää kuinka helppoa joitakin epäterveellisiä aineita olisi korvata hyvillä vaihtoehdoilla."

Vovde.

Ja se, mistä haluan nyt erityisesti hehkuttaa on, että tästä hetkestä lähtien Shasassa on tarjolla Kiitos Hyvää -nimikkosmoothieta! Jee!

Lisäksi Kiitos hyvää -smoothien ostaja saa kaupantekijäisiksi tammikuun Trendin, joka on, kuinkas muutenkaan kuin hyvinvointinumero. Jee! Ja on muuten supersoma ja sisällöltäänkin ihana lehti, vaikka itse sanonkin! Tämä äiti on hyvin ylpeä.

(imelänmairea äitiyskuva)

Kaikki Hyvikset suunnatkaa siis askeleenne Shasaan - Voitte luottaa, että tarjolla on vain hyviksille sopivaa hyvisruokaa. Ei huijauksen makuista höttöä tai muita myrkkyjä.

Ja tässä vielä Pessi Peuran (<tsekkaa blogi!) tähdittämä Shasan Kiitos hyvää -smoothieohje kaikille teille kokeiltavaksi jotka eivät Jyväskylään asti irtoa.

(Huippua asennetta kuvaavana anekdoottina vielä kerrottakoon, että kun tiedustelin Pessiltä, voinko jakaa smoothieohjetta blogissani, vai onko kyseessä liikesalaisuus, oli vastaus seuraava: "Meillä ei mikään ole salaista, eli reseptin saa julkaista." My kind of attitude.)

Kiitos Hyvää -smoothie

-Noin desi luomucashewpähkinöitä
-Ruokalusikallinen luomukookosöljyä
-Pari ruokalusikallista Mesquite-jauhetta
-Puolikas banaani
-Makeutukseen vanilja-agave-siirappia tai juoksevaa hunajaa
-Puhdasta vettä

♥ Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Loma alkaa olla jo käden ulottuvilla! Vielä huominen töitä ja sitten ihanan pitkä, ensivuoden alkuun kestävä hiljentyminen. Ja mitäpä sitä odottaisi joululta enemmän kuin rauhoittumista. Vaikka itseni tuntien mieli saattaa kuitenkin lomallakin tykittää tuhatta ja sataa ja ajatukset kimpoilla pääkopassa flipperipallon lailla, jolloin totaalirentoutuminen jää vain haaveeksi.

Päänsisäisten hiljaisten hetkien takaamiseksi päätin ottaa loman alkamisen kunniaksi astetta rankemmat relaxoimisotteet. Ei, en aio kiskaista sisuksiini pullollista viinaa, vaan kokeilen jotain tehokkaampaa, rentoutus-cd:tä nimittäin!

Koska aluevaltaus on minulle uusi ja tarjonta tällä saralla yllättävän laaja, pyysin levyhankintaani apua ammattilaiselta. Helsinkiläisen Unio Mystica -myymälän omistaja Manik avasi minulle ystävällisesti hieman rentoutumislevyjen maailmaa. Tarjolla on karkeasti jaoteltuna neljänlaista plattaa:

-Perusrentoutus-CD:t, joissa ”kertojaääni” opastaa kuuntelijaa rentouttamaan kehoaan ja mieltään, taustamusiikilla tai ilman. Suosituimpia ovat kuulemma miehen äänellä puhutut levyt, sillä matala miesääni koetaan usein rauhoittavampana kuin naisääni. Koska puhujan äänellä on niin suuri merkitys rentoutumisen onnistumiseen, Manik suositteli kysymään neuvoa myyjältä tai pyytämään kuulla levystä näytettä.

-Visualisointimatka-CD:t, jotka rentouttavat mielikuvien avulla. Näissä tehdään mielikuvamatkoja erilaisiin rentouttavina koettuihin kohteisiin, kuten rannalle tai autiolle saarelle. 

-Suggestio-CD:t, jotka antavat suggestio- tai hypnoosirentoutusta käyttämällä erilaisia hypnoositekniikoita rentouttamiseen ja mielen hallitsemiseen. Kyseiset tekniikat ovat usein tehokkaita, mutta suomalaiset kuulemma arastavat jostain syystä hypnoosi-nimikettä. Levyissä ei kuitenkaan piile vaaraa hypnotisoitua esimerkiksi haukkuvaksi koiraksi tai sammakoksi ja jäädä sille tielle. No worries.

-Lisäksi on tarjolla pelkkää musiikkia tai luonnonääniä sisältäviä levyjä, jotka luovat rauhallisen äänitaustan omatoimiselle rentoutumiselle tai vaikka meditoinnille.

Levyjä on saatavilla muun muassa stressin lievittämiseen, unensaannin helpottamiseen (esim. Raili Oksmanin Rentoutuen hyvään uneen), addiktioista vieroittautumiseen, paniikkihäiriöihin (esim. Mervi Laasasen Stressi, ahdistus ja paniikkihäiriö), itsetunnon vahvistamiseen (esim. Väinö Pertamon Hypnoosirentoutus), esiintymispelkoon jnejne.


Itse valitsin Manikin suosituksesta Risto Rannan Hetkien hiljainen muisti -levyn, joka auttaa perusrentoutumiseen ja voimavarojen aktivoimiseen. Kokeilin yhtä harjoitusta eilen illalla, mutta nukahdin kesken kaiken. En tiedä onko se hyvä vai huono asia...

Mikäli rentoutuslevyt kiinnostavat, voit kartottaa erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi Unio Mystican nettisivuilta: www.uniomystica.fi ->Rentoutus CD tai Voimapaikan sivuilta. 

Youtube on myös pullollaan erilaisia rentoutusharjoituksia ja -musiikkia. Tässä yksi kymmenminuuttinen harjoitus. (Joka rikkoo rumasti sivun väriharmonian, mutta ei välitetä siitä;)

Sattuisiko teillä olemaan kokemuksia aiheesta tai vinkkejä hyvistä levyistä? Netistä varmasti löytyisi paljon ilmaistakin materiaalia, kun vain alkaisi kunnolla penkomaan.

Nyt menen kokeilemaan toista cd:ni rentoutusharjoitusta nimeltä ”Läsnä" – läsnäoloa lisäävä mielikuvarentoutuminen. Yritän pysyä läsnä ja olla nukahtamatta. Öitä.

♥ Virpi

(kuvat:sophisticated-simplicities.tumblr.com)

Pages