Ladataan...
Kiitos hyvää

Hei, nimeni on Virpi ja olen hunajaholisti. Oireiluni ilmenee holtittomana hunajashoppailuna ja hunajapurnukoiden kasvavana hamstraamisena. Nautin hunajaa ensimmäisenä herättyäni ja viimeisenä ennen nukkumaan menoa. Vaadin kokoajan kovempaa ja kovempaa kamaa. Vain raaka luomuhunaja kelpaa minulle. Lähimmäiset ovat huomautelleet käytöstä ja kyllähän tähän rahaakin on mennyt. Pahimpina aikoina olen sisäisen käytön lisäksi valellut hunajaa kasvoilleni päivittäin. Härskin näköistä hommaa. Raaka luomuhunaja pehmittää ihon addiktoivan ihanasti, silottaa ryppyjä ja hoitaa epäpuhtauksia. Joskus vielä töissäkin on löytynyt hunajajälkiä kaulalta tai hiuksista. Jos minulla olisi kylpyamme, olisin todennäköisesti repsahtanut kokovartalohunajakylpyihin. Hävettää myöntää, mutta ujutan poikaystäväni tietämättä useisiin ruokiimme hunajaa. En vain pysty käyttämän enää muita makeutusaineita. Muutama päivä sitten yllytin myös työkaverini mukaan tähän hommaan ja tarjosin hänelle kovinta kamaani, Manuka-hunajaa, siinä toivossa, että hänestäkin tulisi käyttäjä. Suunnittelemme nyt yhdessä suuria Manuka-tilauksia ulkomailta. Suomesta ei valitettavasti saa kovin tiukkaa Manukaa. Tällä hetkellä käytän iHerbin minulle diilaamaa UMF-lukemaltaan, eli lääkinnälliseltä arvoltaan 16-asteista Manukaa, jonka antibioottinen vaikutus auttaa ruuansulatuksessa ja on pelastanut useita akne-ihoisia. Kovimmat käyttäjät puhdistavat raakahunajalla kasvonsakin. Tähän hunajahommaan kun kerran lähtee mukaan, niin paluuta ei ole. Mutta pakko myöntää, että hunaja on yksi parhaista paheistani, ja addiktio, josta en halua parantua.

♥ Hunajapupusi Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Tänään nastasin työpisteeni seinään lappusen, jossa lukee:

Muista, että jos arvostelet, et tunne kiitollisuutta.

Jos esität moitteita, et tunne kiitollisuutta.

Jos valitat, et tunne kiitollisuutta.

Jos tunnet olosi jännittyneeksi, et tunne kiitollisuutta.

Jos pidät kiirettä, et tunne kiitollisuutta.

Jos olet huonolla tuulella, et tunne kiitollisuutta.

Kiitollisuus voi muuttaa elämäsi. Et kai salli pikku asioiden tulla muutoksesi ja ansaitsemasi elämän tielle?

♥ Virpi

(kuvat:unknown)

Ladataan...
Kiitos hyvää

Kun alkaa fiksaamaan ruokavaliotaan parempaan suuntaan ja tankkaamaan terveystietoutta eri lähteistä, huomaa nopeasti seilaavansa ristiriitaisten totuuksien pohjattomassa meressä. Yhdet ravintogurut vannovat proteiinien tankkauksen ja runsaan rasvankäytön sekä sokerien, myös hedelmien välttelyn puolesta, toiset rasvattoman raakaravinnon puolesta ja kolmannet liputtavat loputtomaan hedelmien pupeltamisen nimeen. Ei ihme, että turhauttaa ja paluu turvallisen pakastepitsan ja sokeripommijukurtin äärelle tuntuu houkuttelevalta. ”Kyllähän näillä on tähänkin asti pysytty hengissä” -mentaliteettiin on luvattoman helppo uinahtaa. 

Oma kantani ravintoviisauksiin on - niinkin ärsyttävän tylsä kuin: Vain itse kokeilemalla todella tietää. Tämä vaatii paaaaljon opiskelua ja oman terveytensä koekaniinina olemista, mutta tuottaa todennäköisimmin parhaan lopputuloksen. Yksi hyvä keino on opiskella kovimpien terveysgurujen väittämät, poimia sieltä ne jutut, joista he OVAT yhtä mieltä, ja ottaa ainakin nämä takuuvarmat vinkit käyttöönsä. Jäljelle jäävä harmaa alue on vain sitten itse tahkottava läpi ja tieto jäsennettävä perustuen omiin tuntemuksiin ja kokeilun tuomaan kokemukseen. Perinnetietous ja tiede tuuppavat sinut vain tietyn matkaa, jokaisen on käveltävä loppumatka superterveyteen omin jaloin. Vanha kunnon tekopirteä huudahdus sopii siis tähänkin saumaan: No pain no gain!

Onneksi sen painin eli tuskan ei tarvitse olla sietämätöntä. Sillä kun hätä on suuri, on apu lähellä ja kun oppilas on valmis, ilmaantuu opettaja. Terveysgurujen ravintosuositusten opiskeluun on nimittäin luvassa pian yksi supermainio mahdollisuus, nettitapahtuma, jota itse odotan ”iha innoissani”!
Helmikuun 6. päivä alkaa The Renegade Health Show -nettisivujen Kevin Giannin järkkäämä The Great Health Debate, jossa kovan tason ravinto-osaajat keskustelevat/väittelevät siitä, mikä todella on Se Paras ruokavalio. Lähetyksiä on luvassa seitsemänä peräkkäisenä iltana ja ne ovat nähtävissä netin kautta rekisteröitymällä tapahtumaan The Great Health Debaten sivuilla, lisätiedot lähetetään sähköpostiin.

Livelähetykset tulevat suomalaisten kannalta hankalina aamuyön tunteina, mutta ovat onneksi nähtävissä vielä 24 tuntia lähetyksen jälkeen. Eli mikäli kiinnostaa, kannattaa viimeistään 7.2. maanantaiaamusta lähtien olla skarppina koneella. Itse odotan etenkin 9. päivä tulevaa Daniel Vitaliksen ja David Wolfen keskustelua. Yksi syy kiinnostukseeni on luvassa oleva keskustelu raakaravinnosta ja lihansyönnistä. Olen itse ollut yli 10 vuotta syömättä lihaa, mutta viime aikoina olen alkanut pohtimaan lihan minimaalista ujuttamista ruokavaliooni. Lähinnä siksi, koska "tuntuu siltä". Olen kuukauden sisällä maistellutkin jo pariin kertaan suomalaista luomulammasta (todella pieniä määriä), joka on yllättäen sopinut suuhun ja sisuksiin melko hyvin. Nähtäväksi jää, mitä 10 vuoden raakaravintoilun jälkeen lihan syöntiin siirtyneellä herra Vitaliksella on sanottavana asiasta. + Mitä sanotaan raakamaidosta, maito- ja viljatuotteista, ravintolisistä, proteiineista jnejne! 

Niiin siistiä! Eikö?? Lupaan postata myös tänne debaatista irronneita ajatuksia jakoon, mikäli joku teistä ei jostain mystisestä syystä ole yhtä innostunut tapahtumasta, että jaksaisi seurata lähetyksiä kuuliaisesti.

Stay tuned!

♥ Virpi

Pages