Ladataan...
Kiitos hyvää

Marraskuun viimeisen päivän ja mielestäni aivan upean lumipyryn kunniaksi jaan teille maailman helpoimpien keksien ohjeen. Alla olevat keksit eivät sisällä sokeria, gluteenia tai maitotuotteita ja ne valmistuvat todella nopeasti - Saat uunituoreen keksin käteesi alle viidessätoista minuutissa keksihimon iskiessä! Erinomainen turvaherkku lumimyräkän saartamille kotikissoille.

Voit käyttää maapähkinävoin sijasta myös jotain muuta pähkinävoita, mutta saatat tarvita taikinaan silloin ripauksen suolaa. Kaurajauhot voi myös korvata muilla gluteenittomilla jauhoilla tai vaikka kaurahiutaleilla. Ja jos haluat reseptistä tod-ella helpon, toimii resepti ilman kaakaomassaa ja -jauhettakin.

Täytyy vielä mainita maapähkinävoista eräs huomion arvoinen seikka - silläkin uhalla että jollain menee nyt hyvät keksihimot pilalle - että vaikka käytänkin sitä toisinaan herkkuresepteissäni, niin se ei ole kuitenkaan se kaikkein terveellisin vaihtoehto pähkinävoiden keskuudessa. Maapähkinät ovat mm. pekaani- ja pistaasipähkinöiden lailla erityisen alttiita homesienen tuottamalle alfatoksiinille, joka on karsinogeeninen aine ja voi isompina määrinä olla terveydelle haitallista. Eli en suosittelisi maapähkinävoita päivittäiseen käyttöön. Mutta satunnaisina herkutteluhetkinä luomu maapähkinävoita voi nauttia hyvällä omallatunnolla.

Lopuksi vinkkaan vielä huomenna blogissani käynnistyvästä Kiitos hyvää -joulukalenterista, jota olen innoissani valmistellut teille viime viikosta alkaen. Kalenterista avautuu päivittäin uusi joulutunnelmaan tai muuten vain lämpöiseen fiilikseen virittelevä luukku, eli tervetuloa kurkkimaan! Olen askarrellut, kokkaillut ja kuvannut ja tehnyt ison liudan postauksia varastoon ja ottanut sitä myöten varhaisen startin jouluilussa, mikä ei ole ollut kaltaiselleni jouluhullulle lainkaan ikävää puuhaa. Varaslähtö on tullut siinäkin mielessä itselleni tarpeen, että matkustamme perheeni kanssa huomenna kesätunnelmiin etelän auringon alle lekottelemaan pariksi viikoksi, joten perinteiset jouluvalmistelut jäävät normaalia vähäisemmiksi. Palaan sitten joulukuun puolivälin jälkeen kommenttienne ja mahdollisten kysymystenne pariin.

Rentoa ja rakkaudellista viikonloppua ja makoisaa marraskuun viimeistä!

♥ Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Harva se päivä hän pohti itsekseen ihmisten kummallisuutta, mietti heidän vajavaisuuksiaan ja ihmetteli mikseivät he voineet olla niin kuin heidän kuuluisi olla. Miten esimerkiksi henkilö, jota hän piti yhtenä parhaimmista ystävistään ei ymmärrä soittaa takaisin, tai vähintään lähettää viestiä, pikimmiten, viipyilemättä sopivan hetken tullen. Hänenhän kuuluisi olla kiinnostunut, eihän hän muuten aito ystävä olekaan.

Entäpä hänen miehensä sitten. Unohtaa niin usein merkkipäivät ja kertoo harvoin rakastavansa. Ei varmaan oikeasti edes rakasta. Yllättää kukilla paljon harvemmin kuin suhteen alkuaikoina. Hiipuvan rakkauden merkkejä, selvää välinpitämättömyyttä.

Välinpitämättömyyttä, välinpitämättömyyttä. Sitä samaa hän tunsi huokuvan niin monen ihmisen käytöksestä. Tai sitten laiskuutta tai puhdasta tyhmyyttä. Mikseivät ihmiset voineet vain käyttäytyä kohteliaasti ja kunnolla. Miksi kaikki olivat enemmän tai vähemmän vääränlaisia. Jotain jäi aina puuttumaan. Ihmisten kanssa hän sai aina tuntea pettyvänsä.

Niin hän jatkoi, otsa kurtussa, kasvavaa tyytymättömyyttä tuntien raskasta kulkuaan surullisen tietämättömänä siitä tosiasiasta, että hän oli vain ja ainoastaan omien ajatustensa ja itse asettamiensa sääntöjen vanki. Hän oli totaalisen tietämätön siitä, ettei ollut olemassa kosmista, kaikille yhteistä sääntökirjaa, jossa määriteltiin kuinka ihmisten tulisi käyttäytyä ollakseen oikeanlaisia. Kukaan ei ollut kertonut hänelle, että rakkaus ei ilmene vain yhdellä, hänen määrittelemällään tavallaan, tai että aito ystävä voi olla aito ystävä vaikkei hän täytä jokaista hänelle asetettua kriteeriä.

Syyllistäen kaikki ympärillään olevat ihmiset, yksi kerrallaan, tutut ja tuntemattomat kutoi hän itsensä kylmän yksinäisyyden hunnun sisään, rakensi ympärilleen synkistä synkimmän arvovankilan, eikä hän pian nähnyt muissa tai maailmassa mitään muuta kuin virheitä. Kasvavia, huutavia, karmaiseva virheitä.

Sen sijaan, että hän olisi voinut olla vapaa, hänen kulkunsa kevyt, otsansa sileä ja mielensä tyyni, jatkoi hän katkeraa taivaltaan, uhrina vääränlaisten ihmisten maailmassa. Huomaamatta että muut olivat hän ja hän oli heissä muissa. Huomaamatta että kaikki olisi voinut olla toisin, jos hän vain antaisi heille luvan, antaisi armoa.

♥ Virpi

(kuvat: pinterest)

Ladataan...
Kiitos hyvää

Pahoittelut hieman hiljaisesta blogiviikosta. Olen ollut kietoutuneena niin totaalisesti erääseen ihanaan projektiin (josta lisää myöhemmin), että sen ja vauvan kanssa palikkatornien kasaamisen lisäksi aikani ei ole juurikaan muuhun riittänyt. Ruokaa olen juuri ja juuri jossain välissä ehtinyt laittamaan ja hampaani pesemään ja niin on blogibloginen jäänyt vallan paitsioon. Noh, täyttihän tämä juuri sen kaksi vuotta, eli on jo ihan iso tyttö ja pärjännee hetken vähemmälläkin huomiolla.

Mutta, hampaiden pesuun liittyen pitikin tulla heittämään teille eräs pieni tuotevinkki, josta sain tovi sitten itse vinkin Jolien Katjalta.

Aamujeni ilahduttaja ja iltojeni freesaaja, Weledan suolahammastahna. Ah, mikä ihana merenraikkaus! Olen nyt parisen kuukautta käyttänyt kyseistä merisuolaa sisältävää tahnaa hampaidenpuhdistuksessa ja pidän kovasti. Käytän edelleen sen rinnalla fluoria sisältävää tahnaa, silloin kun olen esimerkiksi napostellut karkkeja, mutta pääasiassa suuni saa suolanmakuisia ja roosanvärisiä kylpyjä. Lovely. Vaikka tiedän kyseisen tahnan jakavan kovasti mielipiteitä makunsa puolesta.

Mutta eipä sen kummempaa asiaa tällä kertaa. Ei aina tarvitse olla. Suolanraikkaita suukkosia sinne vain ja ihanaa viikonloppua ystäväiseni!

♥ Virpi

pst, kurkkaa tietoa luonnollisesta hampaidenhoidosta esim. täältä.

Pages