Ladataan...
Kiitos hyvää

 

Kun vauva kasvattaa suuhunsa purukalustoa, tulevat ikeniä viilentävät ja rauhoittavat purulelut usein tarpeeseen. Viilennystä saattaa tarvita myös beibin äiti, jonka olotilat voivat toisinaan lievästi lämmetä ikeniään kiukkuavan tyypin kanssa.

Tämä äiti hoiti tänään erään pitkittyneen nukutussession jälkeen oman jäähdytyksensä tehokkaasti reilulla puolella litralla itse tehtyä jäätelöä. Ei turvotusta, eikä makeaäklöä, vain hyviä rasvoja ja pehmeitä makuja, sekä nautiskeluhetken viileä, tyynnyttävä hiljaisuus, jonka rikkoi vain purkin kylkeen kilahteleva lusikka. Ja suusta päässyt: ”Aahh...”

Mantelijäätelö (maidoton, sokeriton)

2 dl manteleita

5 dl vettä

2 banaania

2 rkl hunajaa tai agavenektaria

2 rkl mantelivoita

Ripaus kanelia

Ripaus aitovaniljajauhetta

Ripaus suolaa

Laita mantelit ja vesi blenderiin ja sekoita sakeaksi nesteeksi. Käytä sellaisenaan tai siivilöi kuituaines nesteestä. Pakasta mantelimaito jääpalamuoteissa, joista se on helppo annostella takaisin blenderiin. Pakasta samalla myös kaksi banaania. Mantelimaidon ja banaanien jäädyttyä, ota ne pakkasesta, anna sulaa hivenen, paloittele banaanit ja sekoita kaikki ainekset esimerkiksi blenderissä jäätelömäiseksi massaksi. Mausta kanelilla, vaniljalla ja pikkuripauksella suolaa. Sekoita mantelivoista jäätelöön täyteläisiä rantuja.

♥ Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Kuvitellaan, että olisin kaikkitietävä oraakkeli ja sanoisin sinulle: "Et tule koskaan onnellisemmaksi kuin mitä voit olla jo tänään."

Mitä ajatuksia ja tunteita se sinussa herättäisi?

Epäuskoa, kiukkua, pettymystä, turhautumista, epätoivoa?

Ehkä, mahdollisesti.

Mutta mitäpä jos ajattelisit asiaa hieman pidemmälle.

Mitä jos sinusta ei todella koskaan tulisi onnellisempaa kuin mitä olet nyt, niin kuinka se vaikuttaisi siihen, mitä tekisit ja olisit juuri nyt, tai mitä haluaisit tehdä ja olla?

Jos tietäisit, että sinusta ei tule onnellisempaa, vaikka sinulla olisi se unelmatyö, hakisitko sitä silti? Opiskelisitko silti sitä, mitä nyt opiskelet? Mitä jos tietäisit, että et olisi nykyistä onnellisempi, vaikka laihtuisit tai lihoisit?

Miten se tapa, jolla suhtaudut tekemiisi tai haluamiisi asioihin muuttuisi, jos oraakkelina kertoisin, että se määrä onnea, mitä voit tänään kokea, ei tule kasvamaan, vaikka ulkoiset olosuhteet muuttuisivat toivomasi kaltaisiksi?

Voit ehkä kokea hetkellisen hypähdyksen mielialassasi saadessasi sen havittelemasi opiskelupaikan, tyttö- tai poikakaverin tai Marc Jacobsin laukun. Mutta ennemmin tai myöhemmin tunnemaailmasi palailee samoihin maisemiin, kuin missä olet nykyisin. Samoin tapahtuu, kun elämä heittää harteillesi haasteita tai kun koet menetyksiä. Vaellat aikasi mentaalisten mustien pilvien varjossa, kunnes hiljalleen palaudut niin kutsuttuun perustilaasi, huomaat eläväsi edelleen sen saman taivaan alla kuin ”lähtiessäsi”.

Se onnen tunne, jonka voit jo nyt, juuri tässä nykyisessä elämässäsi kokea hyvinä hetkinä, kuten nauraessasi vapautuneessa tilassa ystäviesi kanssa, katsellessasi nukkuvaa lastasi, harrastamassa lempiharrastustasi, suudellessasi rakastettuasi tai hiljentyessäsi luontomaiseman äärellä, ei tule kasvamaan.

Sillä kuten säätilat, tulevat ja menevät ihmisen ajatukset ja niistä polveilevat tunnetilat. Harmoniat ja huippufiilikset, myrskyt, melankoliat ja seesteiset poutapäivät, kuin jonkin suuren oikun seurauksena pyyhkäisevät ne päidemme yli, ilman että kukaan osaa tarkalleen ennustaa mitä tuleman pitää. Ja näin tapahtuu, asuit sitten missä ikinä, omistaisit sitten mitä ikinä tai olit sitten mitä tai kuka ikinä.

Tämän yllä mainitun valossa, voin myös asetella kysymykseni toisin, tarkoittaen silti samaa: Jos sinulla olisi jo nyt se tunne, jota havittelet niillä asioilla, joita havittelet, havittelisitko niitä silti? Jos olisit jo nyt onnellinen, mitä tekisit?

Näetkö mitä ajan takaa?

Ehkä, mahdollisesti.

En ole kaikkitietävä, enkä oraakkeli, mutta kerron sinulle nyt jotain, jonka uskon todeksi:

Sinusta ei koskaan tule onnellisempaa kuin mitä voit olla jo nyt. Lopeta vain pinnistely ja anna itsellesi lupa.

♥ Virpi

pst, katso kuinka oivaltavasti Katri asiasta kirjoitti. 

Ladataan...
Kiitos hyvää

Ja muutoksen tuulet sen kun jatkavat puhalteluaan! Jos edellisessä postauksessa lentoon lähtivät vanhat kamat ja kutrit, niin tällä kertaa uudistuksen tuuliin kiepsahti koko Trendi.fi. Sivuston päivityksen myötä muuttuivat hieman blogien ulkoasut ja käyttikset.

Muutospuhurin pyörteissä blogiarkisto vanhoine postauksineen ja kommentteineen on kadonnut hetkellisesti näkyvistä, mutta tuulahtaa takaisin ruudulle lähitulevaisuudessa.

Eli ei syytä huoleen, en ole uudistusvimmassani nollannut blogiani, enkä poistellut kommenttejanne näkyvillä olevista postauksista. Vaikka hurahtamisen ja kajahtamisen välinen raja onkin hiuksen hieno, niin tällä kertaa sitä ei ole ylitetty.

Mutta antaa ison pyörän pyöriä, mennään me back to business! Sweetness, wellness and cute stuff that is...

Tällaisia söpösiä, makoisia ja terveellisiä vadelmaleivoksia leipasin tässä männä päivänä tyttäreni puolivuotisuuden kunniaksi, sankaritar ei tosin itse saanut vielä maistella. Idea näihin pikkuherkkuihin lähti My new roots -blogin leivoksista, mutta lopputulos oli hyvinkin toisenlainen. Lisäämäni vadelmat antoivat kuorutteena olevalle suklaamousselle ihanan raikkaan lisän. Suosittelen, suupielet suklaassa. 

Vadelmasydänleivokset

Pohja:

2 dl saksanpähkinöitä

2 rkl hunajaa

Ripaus merisuolaa

 

Suklaavadelmamousse:

2 avokadoa

5 pehmeää tai pehmeäksi liotettua taatelia

4 rkl agavenektaria

3 rkl raakakaakaojauhetta

Kourallinen vadelmia

Hienonna pähkinät jauheeksi tai muruksi ja lisää hunaja ja merisuola. Painele taikina tiiviiksi levyksi ja leikkaa siitä piparkakkumuotilla sydämenmallisia palasia. Laita palat jääkaappiin jähmettymään. Kaavi avokadojen hedelmäliha esimerkiksi monitoimikoneeseen, lisää pehmeät taatelit, agave, raakakaakaojauhe ja vadelmat. Sekoita soseeksi. Levitä suklaavadelmaseos sydänpohjien päälle ja koristele vadelmilla ja raakakaakaojauheella. Sydänleivokset säilyvät pari päivää jääkaapissa suojattuina.

♥ Virpi

Pages