Ladataan...
Kiitos hyvää

Heipparallaa la la laa! Olen lomalla tyttäreni kanssa mummilassa, seikkailemassa pohjoisen pyryssä. Taivaalta sumutetaan valkoista taikapölyä, kimaltelevia timanttitähtiä, vaniljahattarahiutaleita, angorakissoja ja albiinokoiria, vitivalkeita prinsessaponeja ja nauravia villanalleja. Valtakunnassa kaikki ekselentisti. Toivottavasti elämä myhäilee hymykuopat lommolla myös sinun ruhtinaskunnassasi.

Sydämiä ja suukkoja.

Nähdään taas kun nokka näkyy!

♥ Virpi

(kuva: tomoko nagai, teksti: otherwordly)

Ladataan...

Ladataan...
Kiitos hyvää

Jos pitäisi valita yksi ruoka, mitä söisi pelkästään joka päivä, niin itselläni se saattaisi hyvinkin olla avokado. Ei sillä, että olisin äärimmäisen rakastunut avokadon makuun. Kyllä, onhan se erittäin hyvää, mutta tiedän paljon makoisampiakin ruokia. Kuten vaikka, hmm, suklaa?

Suklaata en kuitenkaan valitsisi. Siihen kyllästyisi. Siihen tulisi nopeasti ällötys. Suklaa on viettivetoinen ruoka. Avokado sen sijaan on järki- ja tunneruokaa. Siinä yhdistyvät hedelmän (mikä se luokitukseltaan virallisesti onkin) tietynlainen nautinnollisuus ja vihanneksen järkevyys, suussa sulava kermainen koostumus ja vihreä tervehenkisyys.

Ravintoarvoiltaan avokado on myös melkoisen rikas. Mahtavasti hyviä rasvoja, reippaasti kaliumia, B-, K- ja E-vitamiinia, foolihappoa, terveellisiä karotenoideja, hyviä kasvikuituja, sopivasti proteiinia, ihan vaan näin muutamia kivoja luonteenpiirteitä mainitakseni. Avokadon sanotaan alentavat myös kolesterolia, laskevan tulehduksia ja hellivän maksaa. 

Siispä, valintani on avokado. Ei sentään ainoaksi ravinnokseni, mutta päivittäiseksi kuitenkin. Puolikas tai kokonainen, salaatin tai smoothien seassa, levitteenä, leivonnassa rasvaa tai öljyä korvaamassa, tai ihan sellaisenaan. 

Avokado on muuten siitäkin kiva eväs, että sitä ei välttämättä tarvitse hankkia luomuna. Hedelmän paksut ja kovat kuoret suojaavat sisusta sen verran hyvin, että pintaan ruiskutetut kemikaalit eivät pääse tärvelemään hedelmälihaa. Että ihan näin säästövinkkinä tiedoksi. 

Kuvista näette kuinka kuorin avokadoni. Syy kuorintamenetelmään löytyy lukemastani tutkimuksesta, jonka mukaan avokado sisältää monimutkaisen paketin fytoravinteita, kuten karotenoideja, joita löytyy erittäin runasaasti juuri hedelmälihan ulommasta osasta aivan läheltä kuorta. Älä siis missaa tuota tummanvihreää osaa!

Jota saat hedelmälihan irtoamaan kuorestaan kokonaisena, tee näin:

-Halkaisen avokado pituussuunnassa.

-Poista kivi.

-Halkaise kummatkin puolikkaat myös poikkisuunnassa.

-Kuori hedelmäliha peukaloa ja etusormea apuna käyttäen, irrota kuoret kuten banaanista.

-Paloittele tai käytä miten mielit.  

Toki voit kuoria avokadosi kuinka haluat, paloitella kuoressaan, lusikoida suoraan, miten vain, pääasia, että kuorit ja nautit.  

Tällaista tänään. Voikaa ja syökää hyvin!

♥ Virpi

Ladataan...
Kiitos hyvää

Tässä yksi tapa tehostaa kroppaa tuoreilla ja terhakkailla huippuravinteilla: Varaa viikonloppuna kaappiin kiva varasto kasviksia ja hurauttele viikolla aamuisin itsellesi kasviksista mehumaisia smoothieita, joista saat päivän mittaan siemailtuna tuorepuristettujen mehujen helposti imeytyvät ravinteet ja lisäksi hyviä kasvikuituja. Maustamalla juomasi esimerkiksi inkiväärillä pysyt lisäksi lämpimänä kylmempinäkin pakkaspäivinä. 

Tätä täyteläistä elämäneliksiiriä lorisee tähän naiseen tätä nykyä vähintään puoli litraa lähes joka päivä:

Kevään odotus -mehusmoothie
2-3 porkkanaa
1-2 veriappelsiinia
2-3 sellerinvartta
pala inkivääriä
Noin litra vettä

Paloittele ainekset, lisää vesi ja sekoita mahdollisimman hienoksi. Mikäli juoma jää liian paksuksi, lisää vettä. Kaada juoma isoon pulloon, säilytä jääkaapissa ja nauti päivän mittaan.

Virkeää loppuviikkoa!

♥ Virpi

Pages