Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen.

”Ainoastaan sydämmellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmällä.” – Kettu, Pikku Prinssi

Eräs päivä pyöri mielessäni kaikenlaista. Tartuin ensimmäistä kertaa kirjaan kahteen vuoteen. En koulun takia, vaan itseni. Harry Potter ja Viisasten Kivi – J.K Rowling. Kirjallisuuden kulmakiviä, teos joka järisytti koko maailmaa. Nyt se käänsi omani ylösalaisin.

Aloin taas lukea. Lyhyitä kirjoja, helppolukuisia, vain sellaisia joihin kiinnostus varmasti riittää. Piti tajuta ettei tämä ole mikään kilpailu. Tähän saa kuluttaa aikaa, lukea vaikka yhden teoksen puolessa vuodessa jos siltä tuntuu. Jotenkin kaikki se paha mitä kirjoihin oli liittynyt hävisi pikkuhiljaa, ja silmien eteen avautui aivan uusi maailma. Sama maailma jossa olin jo ollut, ja jonka olin myös kadottanut. Se maailma oli täynnä sanoja, runoja ja tarinoita. Toivoa ja rakkautta, pelkoa ja taistelua. Sankareita ja sankarittaria. Kaikkea sitä mikä minulta oli puuttunut.

Minä löysin Narnian,Tylypahkan ja itseni uudelleen. Näin syntyi bookstagramini @kirjakuiskaaja ja myös halu jatkaa taas lukemista. Samalla löysin myös itselleni yhteisön ja kirjaperheen. Toivon etten kadota tätä enää koskaan.

Ja vaeltaessani näin aamunkoitteessa kaivon

Nyt olen vuoden 2019 puolessavälissä lukenut jo 22 kirjaa, se on vähän monelle muulle, mutta minulle se on suurenmoinen luku. Ei ainoastaan sen takia, että se on 22 kirjaa enemmän kuin kahtena edellisenä vuotena, vaan koska 22 on onnenlukuni. Olkoon se siis sitten kohtaloiden merkki siitä millainen lottovoitto tämän harrastuksen uudelleenlöytäminen on ollut.

Mutta nyt olen vain kirjoittanut proosaa siitä miten joku pikkutyttö on alkanut taas lukemaan ja elämään. Miten se liittyy tähän blogiin? No, ökkömönkijät siellä ruudun toisella puolella. Tuo naisenalku kirjoittaa kirja-arvosteluja bookstagramiinsa. Valitettavasti typyllä on enemmän sanottavaa kuin Instagramin kuvatekstiin mahtuu. Siitäpä siis idea aloittaa blogi vähän pidemmille kirja-arvosteluille ja  muullekkin kulttuurihöpinälle. Instankin puolella pöllöily jatkuu aktiivisena, tottakai! Pidemmät ja perusteellisemmat arvostelut kuitenkin tulee löytymään täältä.

Nyt kun olet saavuttanut tämän tekstin lopun, voidaan tehdä sinunkaupat, ettei minun tarvitse enää puhua itsestäni kolmanessa persoonassa, eikä sinun tarvitse kärsiä ”Ökkömönkiäisen” kirouksesta sen kauempaa.

Lukija, tässä on El. El, tässä on Lukija.

kulttuuri kirjat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *