Kolme tärkeää faktaa vuokratyöstä

1. Vuokratyöstä hyötyy kaikki

Vuokratyö on voitto niin työntekijälle, vuokrayritykselle kuin käyttäjäyritykselle.

Työntekijälle siirtyminen työpaikkailmoituksen bongaamisesta työsopimuksen allekirjoittamiseen on helpompaa ja nopeampaa vuokratyösuhteessa. Työsuhde voi olla määräaikaista, osa-aikaista, pitkäaikaista tai vakituista vuokratyösuhteessa. Työntekijälle vuokratyö on loistava tapa löytää uusi vakiotyöpaikka tai työskennellä vaikkapa opintojen ohella.

Vuokrayritys on työntekijän virallinen työnantaja ja huolehtii työntekijän asioista ja maksaa tämän palkan. Vuokrayritys ei vie työntekijän palkasta mitään osuutta, vaan perii käyttäjäyrikseltä välityspalkkiota. Vuokrayrityksen ansiosta työntekijällä on turvallinen olo ja hänen työntekoon liittyvistä oikeuksistaan pidetään tarkasti huolta.

Käyttäjäyritys, jolle työntekijä töitä tekee, ulkoistaa rekrytoinnin. Täten heille jää enemmän aikaa keskittyä omaan ydintoimintaansa.

2. Henkilöstövuokraus on täysin vakiintunut työsuhteen muoto

Henkilöstövuokraus työllistää yli 100 000 henkilöä vuosittain. Siitä on muodostunut 2000-luvun aikana täysin vakiintunut työsuhteen muoto. Vuokratyöntekijöitä käyttää yritykset lähes kaikilta aloilta. Usein yritykset löytävätkin vuokratyön käytön parhaana vaihtoehtona tilanteeseensa.

Vuokratyön ei nykypäivänä katsota eroavan muista työsuhteista ollenkaan. Sillä on yhtäläinen painoarvo muihin työsuhteisiin nähden. Tämän vuoksi ei enää ajatella, että vuokratyö olisi se varavaihtoehto muiden töiden puuttuessa.

3. Vuokratyöntekijän palkka on hyvä

Vuokratyöntekijän palkka määräytyy aina kyseisen alan työehtosopimuksen mukaan, eikä täten eroa alan muiden työntekijöiden palkasta. Ilta- ja yötyölisät, ylityökorvaukset ja sairasajan palkka ovat täysin samat kuin muillakin työntekijöillä. Vuokrayritys ei vie vuokratyöntekijän palkasta mitään välistä, kuten usein ajatellaan.

Vuokratyöntekijälle kertyy vuosilomaa myös normaaliin tapaan. Jos lomaa ei ehdi pitämään, maksetaan se rahana työsuhteen päätyttyä.

Lähteet:

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *