Miten löytää työtekijöitä yritykselle helposti

Yksi syy sille, miksi niin monet yksinyrittäjät tekevät 60–80-tuntista työviikkoa ja palavat loppuun, on uusien työntekijöiden palkkaamisen vaikeus. Kyse ei ole pelkästään siitä, etteikö Suomessa olisi työttömiä työnhakijoita, joiden joukosta uusi hyvä työntekijä voisi löytyä. Suomessa on noin 169 000 työtöntä, joista voisi koulia uuden työntekijän esimerkiksi oppisopimuskoulutuksen avulla.

Työllistämiseen liittyy monia muita haasteita. Yksi on se, että moni yritys on varsin suhdanneherkkä, ja jos tilaukset loppuvat, työntekijälle ei ehkä riitä tarpeeksi töitä. Työntekijä, joka ei voi tehdä töitä palkkansa eteen, on iso kuluerä yritykselle. Yritys voi jopa joutua konkurssiin, jos se palkkaa uusia työntekijöitä juuri ennen, kuin tilaukset vähenevät ja myynti laskee.

Työntekijähän ei ole mikään halpa lysti. Vaikka työntekijän bruttopalkka olisi 2000 euroa, maksaa hän yritykselle paljon enemmän. Työantaja maksaa esimerkiksi sosiaaliturvamaksun, tapaturmavakuutusmaksun, työeläkemaksun ja työttömyysvakuutusmaksun tuon 2000 euron päälle. Lisäksi työntekijä on oikeutettu 4–5 viikon palkalliseen lomaan. Yrittäjä saattaa paahtaa töitä joka ikinen päivä vuoden ympäri, mutta työntekijä nauttii neljän viikon kesäloman ja vielä viikon talviloman.

Työtekijä saattaa saada lisäksi lomarahan, mikä on puolet vuosilomapalkasta. Lisäksi esimerkiksi itsenäisyyspäivä on palkallinen arkivapaa. Ai niin, ja sitten vielä kaikki sairaslomat ja työterveyshuollosta aiheutuvat kustannukset. 2000 euron kuukausipalkka tarkoittaa työnantajalle jopa 4000 euroa kuukaudessa, ja 48 000 euroa vuodessa. Ei ihme, että työntekijöitä ei niin vain palkata.

Työntekijästä voi olla vaikea päästä eroon, jos rekrytointi menee pieleen, ja työntekijä osoittautuu vastuuttomaksi tai epäpäteväksi. Ammattiliitto turvaa työntekijän oikeuksia, ja irtisanominen voidaan riitauttaa.

Pahimmillaan työnantaja saattaa joutua maksamaan jopa kahden vuoden palkat, sillä työmarkkinaoikeus saattaa tulkita irtisanomisen laittomaksi. Vaikka irtisanominen sujuisi ilman riitoja, eivät huolet lopu tähän. Ollaan taas lähtöpisteessä, eli pitäisi löytää uusi työntekijä ja kouluttaa tämä (uusien työtehtävien oppimiseen menee 8–10 kuukautta).

Ratkaisu työvoiman tarpeisiin

 

Henkilöstövuokraus – helposti uusi työntekijä! Henkilöstövuokrausfirmat hoitavat rekrytoinnin ja tarjoavat yritykselle sopivia työntekijöitä joko määräaikaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan tai satunnaiseen tarpeeseen. Kun tarve loppuu, riittää, että työnantaja ilmoittaa tästä henkilöstövuokrausfirmalle. Työnantaja maksaa vain työntekijän tekemästä työstä, mutta tuntipalkan ja työnantajakulujen lisäksi työnantajan on maksettava myös henkilöstövuokrausfirman palkkiot. Henkilöstönvuokraus on siis kalliimpaa kuin työntekijän palkkaaminen suoraan omille palkkalistoille, tai osaamisen ostaminen kevytyrittäjiltä tai itsenäisiltä ammatinharjoittajilta.

tyo-ja-raha tyo testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *