Ladataan...
Kirsikan lifestyle

  

Muistan hetki sitten tuskailleeni miten vähän Joensuussa on tarjontaa sisustusputiikeissa. Nyt tuohon kutsuuni onkin vastannut maaliskuussa ovensa avannut Sisustusmyymälä Turkoosi.

Turkoosin takaa löytyy Joensuulainen Minna Issakainen, jolle myymälän perustaminen on ollut unelmien täyttymys.  Uskalla siis unelmoida ja pyrkiä  unelmiasi kohti. Minna on tehnyt aiemmin uraa myös psykiatrisena sairaanhoitajana lastensuojelussa, ja hänellä on  taideterapiatausta.  Maalaaminen jos mikä onkin terapeuttista ja voimaannuttavaa. Myymälä on yhdistelmä sisustusta, taidetta ja tee se itse- henkeä.  Myöhemmin valikoimiin tulevat sisustushenkiset työpajat. Yhdellä seinällä on vaihtuvia paikallisten taiteilijoiden teoksia ja nämä näyttelyt ovatkin olleet erittäin kysyttyjä.

 

Turkoosin valikoimissa ovat Tanskalaisen Madam Stolzin tuotteet, jotka ovat tunnettuja myös maailmalla. Madam Stolz tuo rouheutta ja boheemia tyyliä kotiisi. Tuotteet valmistettaan Intiassa.  

Minulle ensimmäinen ajatus turkoosista oli, että nyt matkattaisiin retrompaan suuntaan. Tykkään väreistä pukeutumisessa, mutta sisustajana olen hillitympi. Väreillä on kuitenkin suuri merkitys elämässämme, vaikka emme sitä itse tiedostaisikaan. Kannattaa muuten tutkia mitä merkityksiä sillä omalla lempivärillä on, saatat jopa yllättyä. Ilokseni Turkoosin valikoimista löytyy maanläheisiä sävyjä höystettynä ihanilla väripilkuilla.

 

 

Ihastuttavat Terraviivan keramiikkalaatat, jotka valmistetaan käsityönä, ja niiden takana on keraamikko Minna Komulainen. 

 

Valikoimista löytyvät myös Englantilaisen Annie Sloanin luomat Chalk paint maalit, jotka hän kehitti jo 25 vuotta sitten. Maali on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen – maali vaatii harvoin esityöstämistä. Useimmiten sitä ei tarvitse hioa tai pohjamaalata. Tuote soveltuu lähes kaikille pinnoille. Tällä maalilla loihdit helposti uuden ilmeen vanhoille huonekaluille, koriste-esineille ja jopa kankaille. Maali on vesiohenteinen ja myrkytön.  Se ei sisällä lyijyä eikä haihtuvia orgaanisia aineita ja on lähes hajuton

 

Myynnissä on myös valmiiksi tuunattuja yksilöitä, joista saat vinkkiä siitä miltä värisävyt näyttävät luonnossa.

Turkoosi tuo mieleni tuulahduksen Välimereltä ja pystyn ajatuksissani matkaamaan sinne.

Paikallista käsityötä ja suunnittelua ovat ihanat Hippa-tossut. Eettinen ja ekologinen valinta pikkuväen kerhotossuiksi.

 

 

Tämän päivän trendinä sisustuksessa on makramee tekstiilit, joita liikkeen omistaja Minna valmistaa asiakkaisen toiveiden mukaan. Makramee-solmeilu on käsityötekniikka, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja.

 

 

Ihastuttavaa loppuviikkoa sinulle!

 

Rakkaudella Kirsikka

 

osa kuvista lainattu Turkoosin facebook sivuilta

Löydät Sisustuspuoti Turkoosin Joensuusta osoittesta Kauppakatu 19.

Ladataan...

Ladataan...
Kirsikan lifestyle

 

 

Tiedät varmaan sen kutkuttavan tunteen kun odotat jotain ihanaa tapahtuvaksi. Itse huomaan ainakin olevani tietyllä tapaa enemmän elossa kun on jotain mitä odottaa, ja se tuo myös piristystä siihen arkeen. Entä jos se elämä onkin yhtä odottelua siitä, että jotain parempaa on ihan nurkan takana?

Nuorempana sitä tuli mietittyä paljonkin missä olen vaikkapa 5 vuoden kuluttua ja kysytäänhän sitä pääsykokeessakin. Tänä päivänä en osaisi vastata tuohon. Muistutan omia poikiakin elämään tässä hetkessä, vaikka onhan se ihanaa suunnitellakin sitä tulevaa.  Muistan miten oma mummoni ja vaarini suunnittelivat elämää moodilla, että sitten kun ollaan eläkkeellä. Vaarin kohdalla sitä eläkeikää ei koskaan tullut.  Tämä on ollut itselleni hyvä herätys siihen, että elämää ei pidä liikaa suunnitella. Moni murehtii tulevaa ja miettii mitä kaikkea voi sattua. Entä jos katsottaisiinkin tulevaa avoimin mielin, uteliaina ja innostuneina lapsen lailla. Voihan olla, että se tärkein onkin ihan silmiesi alla, mutta murehtimalla se kaikki valuukin kauemmaksi. 

 

Tico osaa nauttia olennaisesta ja keskittyä hetkeen. Joskus ihailen tätä piirrettä hänessä.

 

Lasten ollessa pieniä sitä odotti tietyssä ikävaiheessa sitä aikaa että arki helpottuisi. Nyt kun pojat ovat sen verran isompia, sitä toivoo että sen kellon voisi pysäyttää, ja nauttia vielä siitä ajasta kun saa pitää ne lähellään. Toki joukkoon mahtuu niitä vähemmän nautittavia hetkiäkin kun kynät lentelevät seinään tai veljekset ottavat mittaa toisistaan. Muistan miten ärsyttävääkin se välillä oli kun ulkopuoliset kehoittivat nauttimaan lasten ollessa pieniä, kun itse kahlasit läpi ne ajat harmaan usvan peitossa. Nauti sen sijaan niistä pienistä arkisista hetkistä. Miten voimaannuttavaa pienen lapsen hymy on tai kun se oma murunen kömpii aamulla sinne kainaloon. 

 

En halua elää sit kun elämää, vaan haluan elää tässä hetkessä turhia murehtimatta. Välillä sitä toki hetkittäin ajatus karkaa harhateille, mutta sitten herättelen taas itseäni. Haluan unelmoida ja tehdä niitä asioita joista nautin, antaa aikaa ystäville ja matkustella. Haluan, että voin kiikkutuolissa muistella miten mahtavia juttuja olen saanut tehdä sen sijaan, että harmittelisin elämätöntä elämääni. Meillä on tämä yksi ainutkertainen elämä. Vain sinulla on avaimet siihen miten haluat sen viettää ja kuka saa rinnallasi sen kulkea. Oma hyvinvointi on aina kattava sijoitus, ja joskus siihen päästääkseen on tehtävä kipeitäkin valintoja. 

 

 

Tämä hetki on sinun oma tähtihetkesi, käytä se siis hyvin. 

Älä tuhlaa aikaa odottaen, että jotain parempaa tulee eteesi.

Vietä aikaa sinulle rakkaiden ihmisten seurassa ja muuta se, mikä on tarpeen. 

Avain tähän on sinulla. Ole paras versio itsestäsi!

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...

 

Pienet piristysruiskeet keskellä  arkea luovat siihen ripauksen juhlaa. Tällaisen pienen hetken siihen loi keskiviikkona järjestetty  kalkkimaalauskurssi, jonne  suuntasimme rakkaan  ystäväni kanssa. Tämä oli jo kolmas Sarustiikassa järjestetty kurssi ja ihanaa, että nyt oli meidän vuoromme päästä mukaan.  Kun on viimeisen viikon ollut nenä kiinni pääsykoekirjoissa, on tällainen ilta aika huikea juttu! Kalkkimaalaus ei ole mikään uusi juttu, mutta sisustuksessa se on viime aikoina saavuttanut hurjan suosion. Täytyy myöntää, että en tähän hypetykseen ollut juurikaan ennen tätä iltaa tutustunut.  Nolona täytyy myös myöntää, että tämä on ensimmäinen kerta kun maalasin mitään, jos nyt ei lasketa lasten kanssa toteutettuja  pikku projekteja.

 

Sarustiikan omistaja Pirkko Burman toivotti meidät kurssilaiset tervetulleeksi iltaan, ja iloiset Sarustiikan myyjät Milla ja Inka opastivat meidät kalkkimaalauksen saloihin.

 

Puitteet kurssille oli aivan täydelliset. Välillä meinasikin maalauspuuhat unohtua kun piti jäädä ihmettelemään ja ihastelemaan uusia keväisiä tuulia sisustuksen saralla. Tunnelma oli  rento ja lämminhenkinen, ja iloinen puheen sorina täytti tilan.

Kurssilla meillä oli käytössä  Tanskalaiset Jeanne d` Arc Livingin Vintage Paint-kalkkimaalit. Maalit ovat markkinoiden parhaat kulutuskestävyytensä ja peittävyytensä ansiosta. Mikä parasta maali soveltuu lähestulkoon kaikille pinnoille ilman, että sitä tarvitsee erikseen käsitellä. Hionta on hyvä kuitenkin tehdä jos vanha maali tai lakka on hilseillyt. Mikäli olet työstämässä esimerkiksi kolhiintunutta pöytäpintaa ja toivot tasaista lopputulosta, myös silloin hiominen on paikallaan.  Maalattava pinta on hyvä puhdistaa ennen projektin aloittamista.  Vintage Paint on uudistettu versio vanhasta liitumaalista ja se on vesiohenteinen sekä luontoystävällinen maali.

 

Minulla oli kurssilla mukanani betoninen kynttilänjalka, jonka halusin tuunata meidän sisustukseemme sopivaksi. Ensikertalaiselle kuten minä, oli se ehkä haastava valinta. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän hyvä, ja miten terapeuttista tuo maalaaminen olikaan. Enemmän ehkä sain inspiraatiota kun katsoin muiden kurssilaisten tuotoksia ja sain idean siitä, mitä itsekin haluaisin vielä työstää. Kurssilla valmistuikin toinen toistaan ihanampia tuotoksia. Erityisesti vanha piianpeili uudessa roosan sävyssään lumosi meidät. Uuden ilmeen saivat myös pärekorit, pinnatuoli, kakkuvuoat, kukkaruukku ja valokuvakehys.

Kalkkimaalauksessa parasta on, että se ei vaadi isoa tilaa ja kuivuminen vie vaan pienen hetken. Uutta ilmettä kotiin saa siis melkein huomaamatta. Katsotaan mitä kiva tuunattavaa vielä keksisi jäljelle jääneistä maaleista. Kipinä maalaamiseen on ainakin syttynyt.

Maalauksen lomassa meitä hemmoteltiin herkullisilla tarjoilulla, joka sisälsi suussa sulavaa fetapiirakkaa, taivaallisen makuisia Macarons- leivoksia ja teetä hunajan kera. Pääsimme myös maistelemaan paljon puhuttua sirkkaa keksien muodossa, ja siihen se rohkeus tähän kokeiluun taitaa osaltani jäädä. ;)

 

 

 

 

Meillä oli niin täydellinen ilta! Lisää tällaisia kivoja juttuja. Tätä muistelemme vielä pitkään hymy huulillamme.

 

Inspiroivaa viikkoa sinulle!

 

Rakkaudella Kirsikka

 

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Olen ihastunut pieniin vaate- ja sisustusputiikkeihin. Usein olen yrittänyt etsiä niitä helmiä netin ihmeellisestä maailmasta, aina kuitenkaan siinä onnistumatta. Nyt ajattelin jakaa minun omat suosikkini sinulle. Linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin näihin ihastuttaviin putiikkeihin. 

Sisustuspuoti Helkkä Dreams, Joutseno

Moni lukija ehkä muistaa, että tämä paikka on vienyt totaallisesti sydämeni. Monipuolinen valikoima toinen toistaan ihastuttavampia tuotteita, ihana tunnelma ja kaiken tämän kruunaa sydämellinen asiakaspalvelu. Tänne palaan aina uudelleen hurmioitumaan. Valikoimissa on mm. Greengaten, Capri Collectionin, Riviera Maisonin, Ib Laursenin  ja  Le Pere Pelletierin- tuotteita.

http://www.lily.fi/blogit/kirsikan-lifestyle/helkan-kevat-ja-arvonta

http://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2017/05/greengate-arvonta-yhteistyossa-helkka.html

https://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2016/12/joutsenon-helmi-sisustuspuoti-helkka.html

 

 

 

 

Sarustiikka, Joensuu

Hieman pitää vetää tässä kohtaa myös kotiin päin. Ihastuttava Sarustiikka on ollut vuosia suosikkini, ja omistajavaihdoksen myötä se on kokenut kasvojenkohotuksen. Siinä missä ennen Sarustiikassa painottui hyvin vahvasti maalaisromanttisuus, on se saanut rinnalleen kaivattua rouheutta. Sarustiikka sijaitsee Joensuussa Taitokorttelissa. Valikoimissa mm Ib Laursenin, Vintage- paint kalkkimaalit, Le Pere Pelletierin pyykkietikat ja muut sarjan tuotteet. Yksilöllisiä ja vaihtuvia sisustustuotteita mm Ruotsista ja Tanskasta. 

https://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2017/10/

https://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2017/04/kevainen-sarustiikka.html

 

 

Iron& Antique Ann-Marie, Liperi

Aivan ihastuttava  putiikki vanhassa aitassa, joka on täynnä toinen toistaan  upeampia vanhoja  ja uusia esineitä ja huonekaluja. Liike on avoinna kesäaikaan sopimuksen mukaan. Tämän aukeamista odotankin kuumeisesti ja ehkä löydän taas jotain uniikkia, mitä ei muualta saa.

https://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2017/07/iron-antique-annmarie.html

 

Helie, Outokumpu

Ihastuttava vaate- ja sisustusputiikki, jossa on myynnissä toinen toistaan ihanampia luomuksia. Valikoimissa ovat ihastuttavia vaatteita mm. merkeiltä Cream, The Masai, Ze-Ze- Collection Anna Justper ja Fransa. Mikä parasta kaikenkokoiset on huomioitu. 

Ihanaa, että tällainen helmi löytyy näinkin läheltä.

http://www.lily.fi/blogit/kirsikan-lifestyle/helie-putiikkityton-uusi-helmi-ja-arvonnan-voittaja

 

 

Porvoo on paikka, jota ei vain voi olla rakastamatta, varsinkin jos vanhat puutalot viehättävät sinua. Mielestäni parhaat putiikit löytyvätkin sieltä, ja niiden tunnelma hakee vertaistaan. Uusi reissu Porvooseen onkin suunnitteilla, enkä malta odottaa, että pääsen kertomaan siitä sinulle Sitä odotellessa tässä sinulle pari maistiaista noista upeista putiikeista.

 

https://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2017/06/porvoon-ihastuttavat-putiikit-minun.html

 

https://kirsikanlifestyle.blogspot.fi/2017/06/putiikkityton-suosikit.html

 

Löysitkö oman suosikkisi näiden joukosta? Jos sinulla  on takataskussa joku helmi,  joka minulla on jäänyt huomaamatta, niin vinkkaa ihmeessä. ;)

 

Kirsikka