Ladataan...
Kirsikan lifestyle

Tämä kesäkuu on mennyt ihan huomamatta lomaillen, ja suurin osa siitä myös jännäten soveltuvuuskokeiden tuloksia. Tuntuu, että kevät onkin ollut yhtä odottamista tai valmistautumista johonkin. 

 Valmistautuminen Vakava-kokeeseen, ja niitä seuranneisiin soveltuvuuskokeisiin oli projekti, jolle annoin kaikkeni.  Kesäloma sattuikin juuri oikeaan saumaan, ja takki tyhjänä laskeuduin nauttimaan ansaitusti vapaista. Ihaninta onkin ollut ne kiireettömät aamut ilman aikatauluja. Aamukahvin olen nauttinut lähes poikkeuksetta lähempänä iltapäivää.  

 

Juhannus alkoikin täällä mukavissa merkeissä kun sain tiedon, että syksyllä pääsen opiskelemaan. Olen monia vuosia miettinyt lastentarhanopettajan opintoja, ja nyt siitä vihdoin tulee totta! Hieman hirvittää heittäytyä pois päivätyöstä opiskelija-arkeen, mutta toisaalta odotan tuota kaikkea innolla.  Minä, joka en ikipäivänä voinut kuvitella hyppääväni pois siltä mukavuusalueeltani,olen nyt tässä.  Jo sekin, että vihdoin tein tuon unelman eteen jotakin, on minulle iso asia. Toisaalta pieni breikki työelämästä voi ollakin ihan kaivattu juttu, vaikka lapsia jäänkin kaipaamaan. Elokuussa palaan kuitenkin hetkeksi vielä työn pariin. Siltikään en voi olla miettimättä sitä, että mihin sitä onkaan ryhtymässä.  Opintoja odotan kuitenkin motivoituneena ja tiedän, että näin tämän polun pitikin kohdallani mennä. Niitä unelmia kohti kannattaa kurkotella ja tehdä töitä niiden eteen. Mitä enemmän olen kohdannut muiden epäilyjä, sitä vahvempana minulla on ollut tahto näyttää, että minusta on tähän. Juuri nyt on minun vuoroni loistaa ja vähän saan tuuletella, että opiskelupaikka lohkesi näinkin vanhalle. ;)  

 

Isompi poitsu on ollut kohta kuukauden vaarin ilona kesätöissä. Odotan niin paljon, että saan loppuviikosta hänet takaisin kotiin. Koti onkin ollut aika hiljainen. Viikonloppuna juhlitaan myös hänen 17-vuotis syntymäpäiviään, aika hurjaa vai mitä?

 

Illat ovat menneet rattoisasti jalkapalloa seuratessa, ja taisipa ensimmäinen postaukseni silloin vajaa pari vuotta sitten olla juurikin samaisesta aiheesta. Ihan kohta on nimittäin aika juhlistaa myös 2-vuotiasta Kirsikan Lifestyleä. Katsotaan mitä kivaa keksin teidän iloksenne. 

Näin kesälomalla onkin tiedossa monta kivaa reissua, ja niistä tulen kertomaan teille täällä blogissa. Barcelonan lomaa odotan innoissani.  Jos sinulla on vinkkejä jakaa, niin niitä kuulisin mielelläni. 

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Kirsikan lifestyle

 

 

Palataanpa vielä hetkeksi tunnelmoimaan Porvoon reissuamme, ja jätinkin tarkoituksella tämän  reissumme kirsikan viimeiseksi. Porvoon minilomamme huipentui yöhön ylellisessä putiikkihotelli Pariisin Villessä. Meillä oli toiveissa, että halusimme jotain ihan spesiaalia,  ja sitä tämä todella oli. Pariisin Ville sijaitsee aivan Porvoon sydämessä ja Porvoon vanhan kirkon läheisyydessä. Idyllinen puutalomiljöö on niin täydellinen valinta  tällaiselle putiikkihotellille.

Ihailimme hotellia jo edellisellä vierailullamme ja onneksi nyt saimme sen kokea.  Jo aulaan astuessamme olimme vakuuttuneita paikan upeudesta. Huokailimme ihastuneina tuota edessämme avautuvaa näkymää, joka oli niin täydellinen. Harmoninen tunnelma oli luotu tuoksuja myöten,  ja kaiken tämän loivat Balmuirin huonetuoksut.

 

Pieni henkäys Glamouria on juuri sitä, mitä tämmöinen tyttöjenreissu kaipasikin. Hotelli Pariisin Villessä on 10 yksilöllisesti sisustettua kahden hengen huonetta. Meidän  huoneemme oli sisustettu klassisen kauniisti, ja  olisipa niin  ihana saada omaan kotiinkin pieni pala tuollaista henkeä. Huoneet sijaitsevat kahdessa kerroksessa ja jokaisessa niissä on erillinen makuu- ja olohuone. Plussaa myös ilmastoinnista, joka takasi levollisen yöunen. Meidän huoneemme sijaitsi toisessa kerroksessa. Heti ovemme ulkopuolella oli aamiaishuone, jossa tarjoiltiin lähiruokapainotteinen aamiainen. Jo edellisenä iltana kävimme ihastelemassa aamiaishuoneen kattausta,  jossa oli käytetty Marimekon ja Pentikin astioita. 

Aamiainen onkin aina se reissun kruunu. Meitä hemmoteltiin luomupuurolla, lihapiirakalla, smoothiella,  Porvoon paahtimon kahvilla sekä suklaakakulla mansikoiden kera.   Täydellisiä makuja lautasella ja erityisesti tuo lihapiirakka saa meiltä kiitosta. Pariisin Ville luottaakin paikallisuuteen, ja yhteistyö lähialueen toimijoiden kanssa on ehdottomasti heidän valttinsa. 

Viinin ystäväville vinkkinä kerrottakoon, että Villeltä löytyy myös oma viiniteranssi, jossa voit maistella laadukkaita viinejä, jotka ovat peräisin Keski- Euroopasta. Viiniteranssi on auki koko kesän, joten vielä on aikaa. ;) 

Pariisin Ville on oiva valinta sinulle, joka etsit hieman uniikimpaa majoitusta niin romanttiselle lomalle kuin tyttöjenreissullekin. Suosittelen siis lämpimästi! 

Meidän illan kruunasi tällainen raikas kesäjuoma herkkuineen. 

 

 

Tässä olisi niin pyörä minun makuuni ;)

 

Ihastuttavaa alkavaa viikkoa sinulle!

 

Rakkaudella Kirsikka

Ladataan...

Ladataan...
Kirsikan lifestyle

 

Sinulta ei ehkä ole jäänyt huomaamatta rakkauteni Porvooseen, ja tässä postauksessa pääset fiilistelemään lisää kanssani. Ihastuimme viime keväisellä Porvoon reissullamme idylliseen B&B Ida- Mariaan, jonne halusimme tälläkin kertaa suunnata. Matkan suunnittelu aloitettiin luonnollisesti hyvissä ajoin. Mitä lähemmäksi matkan ajankohta tuli, sitä enemmän perhoset lepattelivat vatsassamme. Täältä voit käydä kurkistamassa tuon edellisen vierailumme tunnelmista: https://kirsikanlifestyle.blogspot.com/2017/05/old-town-bed-breakfast-ida-maria-vinkki.html

 

Minilomamme ensimmäisen yön vietimme Jokikadulla sijaitsevissa tunnelmallisissa punaisissa ranta-aitoissa, jotka olivat vasta valmisteilla edellisen vierailumme aikaan. Ida- Maria sijaitsee aivan Porvoon Vanhan kaupungin ytimessä, ja mikä olisikaan parempi sijainti tuon tunnelman aistimiseen.Majoituimme 4 hengen huoneissa, joissa oli parivuode sekä 2 lisävuodetta, ja tämän kaiken kruunasi näkymä porvoonjoelle. Käytössämme oli  myös jaettu kylpyhuone muiden kanssa. 

Tämä aittamajoitus tarjosi pienen palan mummolafiilistä ja toi enemmän yksityisyyttä.  Ida- Marian kehuttu noutopöytä-aamiainen tarjoiltiin päärakennuksessa. Pöydän äärellä oli kiva tavata muita samanhenkisiä  putiikkirakkauden omaavia, ja jakaa vinkkejä toisillemme mihin kannattaisi suunnata. Aamupalaa syödessämme saimme seurata vähitellen heräävää Porvoota, jonka kadut täyttyivät iloisista ihmisistä. 

Vanhassa Porvoossa riittää nähtävää ja koettavaa, varsinkin nuo sisustus- ja vaateliikkeet lumoavat tunnelmallaan ja lämpimällä asiakaspalvelullaan.  Täältä pääset tutustumaan minun omiin putiikkisuosikkeihin: https://kirsikanlifestyle.blogspot.com/2017/06/porvoon-ihastuttavat-putiikit-minun.html Itse koen Porvoon mieluiten ystävän seurassa, yhdessä eläen ja huokaillen tuolle kauneudelle. Meillä tuo perheen miesväki ei osaisi moista arvostaa, enkä rehellisesti haluaisi edes kokeilla. Minulle on tärkeää, että se seura jossa olen näkee sen saman kauneuden kuin minä.  

 

Ikkunastamme avautuva näkymä. Voin vieläkin mielikuvissani palata tuohon rauhoittavaan hetkeen ja tunnelmaan. 

 

 Porvoo on jotenkin taianomainen paikka ja tällaiselle levottomalle sielulle kuin minä, oikea paikka rauhoittumiselle. 

 

Yksi äärettömän iloinen Kirsikka. Tähän hetkeen tiivistyy kaikki se odotus, joka vimein palkittiin. Parasta oli päästä fiilistelemään veden äärelle tuota kaunista jokea. 

 

Rannassa sijaitseva oleskelutila. 

 

Ida- Maria tarjoaa useita majoitusvaihtoehtoja kesävieraille  Kannattaa kurkata heidän nettisivut, jossa voit tutustua Ida-Marian tarinaan lähemmin ja sivuilta löytyy paljon infoa Porvoosta ja sen lukuisista paikoista, jonne voi poiketa esimerkiksi juuri minilomalla. 

http://www.idamaria.fi/

 

Porvoo on jättänyt jälkensä minuun syvemmin kuin olisin voinut koskaan kuvitella. Miksi mennä maailman ääriin kun tällainen helmi on lähes käsien ulottuvilla? 

Palaan vielä kertaalleen näihin tunnelmiin kun kerron sinulle mitä tykkäsimme glamouria tikhkuvasta yöstämme putiikkihotelli Pariisin Villessä.

Aurinkoista viikonloppua sinulle!

 

Rakkaudella Kirsikka

 

Ladataan...

Ladataan...

 

Hektisen kevään kohokohta oli viikon takainen tyttöjen reissu Porvooseen, jota olimmekin kuumeisesti odotelleet. Aina tuo idyllinen puutalomiljöö saa meidät mykistymään ja huokailemaan ihastuksesta. Saavuimme perjantai illasta Porvooseen, joten putiikit olivat harmiksemme jo sulkeneet ovensa. Tässä kohtaa me suomalaiset voisimme ottaa mallia muusta maailmasta. Teimme kuitenkin pienen kävelylenkin vanhassa kaupungissa ja kurkimme innoissamme putiikkien ikkunoista sisälle, joku voisi pitää meitä  ihan kaistapäinä. ;) Ihanaa, että on ystävä, joka on vähintäänkin yhtä höpsö kuin sinä.

 

Ensimmäisen yömme vietimme Ida- Marian punaisissa ranta-aitoissa, josta meillä oli näkymä porvoonjoelle.

 

.

Näin herkullisissa merkeissä starttasi meidän miniloma ja otimme maljat meille upeille naisille!

 

Lisää tästä idyllisestä aitasta kerron sinulle myöhemmin. ;)

 

Porvoon sisustusputiikit ovat aivan omaa luokkaansa ja tunnelma niissä hakee vertaistaan.

Lauantai meillä alkoi aikaisella aamiaisella, jonka jälkeen ennen putiikkikierrosta suuntaisimme Brunbergin tehtaanmyymälään maistelemaan herkkuja ja tekemään ostoksia.

 

Tällä kertaa keskityimme kiertämään vain ne omat lempiputiikkimme ja mahtui sinne mukaan myös kaksi ihan uutta tuttavuutta. Unelmien putiikki on ihastuttava pieni putiikki, josta löysin täydellisen kynttilänjalan bling bling- henkeen ja ystävä löysi käsintehdyt nahkakorvikset, jotka oli valmistettu kierrätysmateriaaleista. Toinen ihastuttava löytö oli Kretuliini, josta löytyy toinen toistaan herkullisimpia Ricen melamiiniastioita, jotka ovat kestäviä ja eettisin periaattein valmistettuja. Kaikki hyvä tulee Tanskasta ja niin on myös Ricenkin kohdalla. Mikä parasta tuo melamiinin pinta ei värjäydy muovin lailla, joten pikkuväelle mitä parhaimmat.

Erityiseksi päivän teki ehdottomasti Cafe Helmen herkut shoppailujen lomassa.  Tämä paikka kannattaakin katsastaa: on kuin matkaisi ajassa taaksepäin.  Kesäinen Porvoo lumoaa ja ihana oli nähdä miten kadut vilisivät iloisia ihmisiä, ja kohtasimmekin reissun aikana mahtavia tyyppejä. Täytyy hieman tässä kohtaa vetää kotiin päin, sillä kohtaamamme iloiset ja rempseät tyypit olivat kotoisin juurikin Pohjois-Karjalasta.

Illallisen nautimme Zum Beispielissä. Plussaa itse valmistetusta leivästä ja erikseen tarjoiltavasta salaatista. Samoin jälkiruoaksi nauttimamme itsetehty jäätelö saa meiltä kehuja. Ruoka itsessään ei ollut kulinaristinen nautinto, vaikka potentiaalia siinä olisi ollutkin. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka tuli nopeasti joten iso peukku siitäkin.

Minilomamme kruunasi yö henkeäsalpaavassa putiikkihotelli Pariisin Villessä. Jo aulaan astuessamme tiesimme, että tämä oli niin täydellinen valinta ja paikka huokui elokuvamaista glamour henkeä.

 

ylellinen huoneemme

Tästäkin kerron myöhemmin lisää. ;)

 

 

 

Sattumalta bongasimme joen toisella  puolella kulkevan lenkkipolun edellisenä iltana. Lenkkipolun varrelta löytyi myös kukkula, jossa oli näköalatasanne. Sieltä avautuikin huikea näkymä, joka tarjoili meille kauniin maisemakortin Porvoosta.

 

Porvoo ei pettänyt tälläkään kertaa ja uusi reissu onkin jo suunnitelmissa. Ihana, että tällainen helmi löytyy näinkin läheltä. 

 

Täällä ollaan pikku hiljaa laskeutumassa lomamoodille, sitä ennen pitäisi vielä hoitaa soveluvuuskokeet kunnialla maaliin. 

inspiroivaa viikkoa sinulle!

 

 

 

Rakkaudella Kirsikka

Ladataan...