Virkkauksia osa 2: Turvalonkerot ja vilttejä vauvoille

Aloitin virkkaamisen keväällä 2020 kun korona vei työt ja halusin tehdä JOTAIN, mieluiten hyödyllistä.

Mieleeni tuli turvalonkerot joita sai lahjoittaa synnytysosastoille mistä niitä sitten jaetaan vastasyntyneille. Pienet kiemuralonkeroiset otukset ovat omiaan keskosilla, jotka saavat näistä leluista turvallista näperrettävää sormilleen sen sijaan että kiskovat ja räpläävät letkuja.

En ollut virkannut sitten yläasteen joten kaikki piti opetella alusta, aloituslenkistä lähtien. En ole siis luonnonlahjakkuus joka vain alkoi tekemään ja Emmerdalen aikana virkkasi 75 turvalonkeroa. Ensin piti googlailla mitä lankoja kannattaa käyttää ja niiden lisäksi ostaa koukkuja sekä vanuja. Aloitin vaatimattomasti tilaamalla vanua kilon paketin (siitä tekee noin 160 turvalonkeroa). Etsiskelin sopivaa ohjetta ja koska kirjoitetut ohjeet ei mene jakeluun niin käännyin Youtuben puoleen. Siellä tuli vastaan tämä ohjevideo missä on selitetty mielestäni todella hyvin jokainen vaihe.

Samoihin aikoihin aloin myös virkkaamaan kuopukselle vilttiä, ihan vain huvin vuoksi jotta käsillä olisi jotain tekemistä telkkaria katsellessa. Vilttiä en tehnyt millään ohjeella, opettelin vain pari peruspylvästä ja sitten virkkasin riveittäin eri silmukoita niin että kuvio oli kuitenkin selkeä. Tämä oli näin jälkeenpäin ajatellen hyvää treeniä, helpot jutut toimivat pohjana haastavammille käsitöille joten turhaa ei mikään väkertäminen ole. Samalla tyylillä tein myös ystävän vauvan yllärilahjasettiin peiton.

Ystävän vauvalle
Omalle vauvalle

Aloittelijalle antaisin ohjeeksi hommata hyvät välineet sekä materiaalit (jotka sopivat yhteen, huom. lanka ja koukun koko) ja aloittaa jollakin yksinkertaisella käsityöllä, vauvan peitolla tai tiskirätillä. Jos heti lähtee yrittämään liian vaikeaa työtä niin motivaatio saattaa lopahtaa mikäli eteneminen on takkuista. Toki on niitäkin jotka hoksaavat heti jujun, mutta itse en valitettavasti kuulu siihen porukkaan joten neuvon muita sen mukaan mikä on itselläni toiminut.

Lankana olen käyttänyt aiemmassa postauksessa mainittua Hjertegarn Blend Bamboota (70% bambua, 30% puuvillaa) sekä Adlibriksen Bamboo Cottonia (50/50). Molemmissa on ihania värejä saatavilla ja lanka on miellyttävää virkata. Koukkuna työstä riippuen 2,5-3,5.

Nyt kun kuopus on päiväunilla niin voikin ottaa taas uudet lonkeroiset työn alle 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *