Mie, nääs!

Taustana kaikelle kerrottakoon muutamia faktoja ja pari motiivia kirjoittamiselle. Mielenkiinnon aiheita on useita, juoksemisesta juhlimiseen sekä mielen ja kehon hyvinvoinnista tasapainoiluun Ms-taudin kanssa. Musiikki, taide ja keikat on lähellä sydäntä. Itse en ole ollenkaan musikaalinen tai taiteellinen, mutta harrastan kuluttajana molempia sujuvasti. Rakastan ruokaa, mutta en ole kaksinen kokki. Harrastan juoksemista, mikä on intohimo ja inhokki yhtäaikaa. Olen kesänlapsi, mutta rakastan syksyä. Joensuusta kotoisin, mutta puolet elämästäni jo Tampereella asunut, mie nääs.

Tällä hetkellä Ms on oireeton ja tavoitteena olisi juosta puolimaraton ensi keväänä Helsingissä. Takana on muutamia puolimaratoneja ja paras aika on hieman alle kaksi tuntia Tampereen puolimaratonilla, olisikohan ollut vuonna 2013. Maamme pääkaupungissa en ole koskaan päässyt alle kahden tunnin, nopein taisi olla edellinen osallistumiskerta vuonna 2015, jolloin aika oli 2.01. Meinasin pyörtyä ihan viimemetreillä, ilman tuota pään sumenemista olisi juoksu mennyt tavoitteeseen eli siihen kahteen tuntiin. Tällä kertaa tavoitteena olisi päästä maaliin ja jos aika olisi jossain 2.15 paikkeilla, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Toimivat jalat, siinä on toive suurin.

Ms diagnosoitiin huhtikuussa, mutta ensioire ilmaantui jo kymmenen vuotta sitten sairastettuna näköhermon tulehduksena, jonka jälkeen vuodet vierivät ilman muita oireita eikä diagnoosia useista magneettitutkimuksista huolimatta tullut, koska muita fyysisiä oireita ei ollut. Mielessä oli kyllä koko kymmenen vuoden ajan pelko taudista, koska tädilläni on ms. Diagnoosi ei tullut siis yllätyksenä. Tällä hetkellä olo on suht levollinen, koska nyt ainakin saan hoitoa ja lääkitys aloitettiin aikalailla heti eikä sen myötä suurempia sivuvaikutuksia ole tullut, hiukset ehkä hieman kärsineet, mutta se on pieni murhe. Diagnoosiin johtanut jalkaoire on hävinnyt, joten juoksukin maistuu taas… Toivotaan ettei mitään suurempia pahenemisvaiheita tulisikaan aikanaan ihan heti.

Koko kirjoittamisen ajatuksena on pitää päiväkirjamaista treenipäiväkirjaa juoksun sujumisesta ämässäpilven alla, mutta aiheet tulevat rönsyilemään paljon muissakin aiheissa ja mielenkiinnon kohteissa laidasta laitaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *