#OnkoPakkoJaksaa?

uupumus.jpg

Lilyn #onkopakkojaksaa -kampanjan tiimoilta olen lukenut monta mielenkiintoista tekstiä työuupumuksesta ja se on herättänyt ajatuksia yleensäkin jaksamisesta, ei pelkästään työuupumuksesta. Itse lähden purkamaan aihetta työssäjaksamisesta ämässän varjossa, jonka yksi oire on nimenomaan uupumus. Tällä hetkellä onnekseni tunnen itseni terveeksi eikä merkkejä uupumuksesta tai muista oireista ole toistaiseksi näkynyt, jaksan töissä ihan normaalisti. Pidän työstäni eikä työpaikanvaihdoksen jälkeen ole tarvinnut tehdä yövuoroja, joten elämänrytmi on tasoittunut kolmivuorotyön vaihduttua aamu -ja iltavuoroiksi. Huomaan kyllä eron jaksamisessa vaikka tavallaan yötöistäkin pidin, mutta en jäänyt niitä kuitenkaan kaipaamaan.

En ole työpaikallani vielä puhunut taudistani, koska en ole vain katsonut sitä tarpeelliseksi. Jos siis joku työystävistäni sattuu tätä blogia lukemaan, niin kyllä, se olen minä. Hymymerkki tähän. En usko että tautini vaikuttaa kovinkaan paljoa heidän suhtautumiseen, meillä on hyvä ja tiivis porukka, jossa pystymme puhumaan kyllä asioista. Kerron aiheesta sopivan hetken tullen, en sitä missään nimessä salaile.

Niin, uupumukseen. Jos/kun uusia oireita taudin myötä tulee, olen miettinyt omaa suhtautumistani asiaan. Olenko henkilö joka yrittää jaksaa viimeiseen saakka tehden kuitenkin vain hallaa jaksamiselle pidemmällä mittakaavalla vai olenko se tyyppi joka osaa viheltää pelin poikki tarpeeksi ajoissa ja uskaltaa jäädä hetkeksi sairaslomalle tai keventää työtaakkaansa. Tällä hetkellä ajatukseni on, että jos siltä tuntuu, on parempi ottaa hetki itselle ja hengittää hetki. Sen vain aika näyttää mikä on lopulta se minun tapa kohdata asia, jos/kun se tulee ajankohtaiseksi. Ihmismieli on erikoinen eikä aina järki ja tunteet toimi niinkuin etukäteen ajattelee.

Se on varma että aina ei ole pakko jaksaa. Toivon kaikille työuupumuksen, sairauden tai ihan vain normaalin elämän kanssa tasapainoileville jaksamista, mutta myös lupaa olla välillä jaksamatta.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *