Tule talvi jo!

koli.jpg

Suomen parhaita puolia on ehdottomasti vuodenajat, neljä kaunista vuodenaikaa. Yleensä en ole pahastunut pimeästä kovin paljoa, mutta tänä vuonna tämä kaamos ja pimeys on mennyt ihon alle pahasti. Talvi saisi jo tulla, kunnon lumisade ja pakkanen, kiitos! Jos maassa olisi edes pieni lumikerros, olisi mielikin kirkkaampi. Nyt tekisi mieli vain nukkua talviunta ja herätä, kunnes kunnon talvi on tullut tai kunnes kevät taas koittaa ja päivä on pidempi.

Lumilautailu on laji johon olen tutustunut vasta aikuisiällä. En todellakaan ole hyvä siinä vaan mäessä mennään omalla vapaalla tyylillä huojuen. Tämä ja muut talvilajit on niitä asioita, mitä tekisi mieli päästä harrastamaan. Kerran talvessa kunnon mäkeen kaatuilemaan, luistinradalle ihmettelemään mitenkäs sitä hokkareilla jarrutettiinkaan ja sukset jalassa murtsikkaa hiihtelemään hitaasti, mutta hyvin epävarmasti. Lumen tultua aamulenkillekin olisi helpompi lähteä, kun ei tarvitse klo 8.30 miettiä onko kello oikeasti puoli yhdeksän aamulla vai 2.30 yöllä, kun on säkkipimeää ja musta maa.

Viime talvi oli siinä mielessä ihana, että oli pitkästä aikaa kunnon talvi ja paljon lunta jopa täällä Tampereellakin. Joensuussa on aina kunnon talvet, mutta Tampereella oli muutama huonompi talvi, jolloin räntää kyllä sateli, mutta kunnon kinoksista ei ollut tietoakaan. Viime talvi oli myös meidän ensimmäinen nykyisessä puukerrostalossa, missä lämmitellään huoneistoja sähkölämmityksen ohella puilla. Olihan siinä pieni opettelu, kuinka paljon tarvitsee takkaa lämmitellä ja mikä on puukuutioiden kokonaismäärä talvea kohden. Mukavaa hommaa tuo takan poltto, mutta kyllä sitä jo 30 asteen pakkasella sai lämmitelläkin jos ei halunnut suuren suurta sähkölaskua maksaa… Ottaisin nyt mielellään vastaan puusavotat ja takan lämmitysmaratoonit… Pidetään talvet talvina ja kesät kesinä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *